Închide meniul

Cupa Davis | România a început cu stângul duelul cu Taiwan! Nicholas Ionel, învins de Chun-Hsin Tseng

Alex Masgras Publicat: 15 septembrie 2023, 15:51

Reclamă
Cupa Davis | România a început cu stângul duelul cu Taiwan! Nicholas Ionel, învins de Chun-Hsin Tseng

Cupa Davis | România a început cu stângul duelul cu Taiwan

Nicholas Ionel / Profimedia

Cupa Davis | România a început cu stângul duelul cu Taiwan! Nicholas Ionel, învins de Chun-Hsin Tseng, în primul tur al Grupei Mondiale I.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Echipa României este condusă de selecţionata Taiwanului cu scorul de 1-0, în primul tur al Grupei Mondiale I a Cupei Davis, după ce tenismanul Nicholas David Ionel a fost învins fără drept de apel de Chun-Hsin Tseng, cu 6-3, 6-0, vineri, la Tenis Club Idu din Mamaia. Asiaticul a avut nevoie de o oră şi 21 de minute pentru a obţine victoria, într-un meci pe care l-a controlat de la un capăt la altul.

Cupa Davis | România a început cu stângul duelul cu Taiwan!

Nicholas David Ionel (226 ATP) şi Tseng (326 ATP) s-au mai înfruntat o singură dată până acum în circuitul profesionist, în 2021, la Maia (Portugalia), taiwanezul câştigând cu 6-3, 6-4, în optimi, potrivit agerpres.ro.

În al doilea meci de simplu de vineri, Marius Copil (327 ATP) îl va întâlni pe Yu Hsiou Hsu (180 ATP), o premieră.

Sâmbătă sunt programate meciul de dublu şi ultimele partide de simplu. Ziua va fi deschisă de partida dintre perechile Marius Copil/Victor Cornea şi Yu Hsiou Hsu/Tsung-Hao Huang, de la ora 11:00. Partidele de simplu îi vor opune pe Ionel şi Hsu, respectiv pe Copil şi Tseng. Toate trei vor fi premiere.

Reclamă

Căpitanul echipei României, Gabriel Trifu, îi are la dispoziţie pe următorii jucători pentru această întâlnire: Nicholas David Ionel (20 ani, locul 226 ATP la simplu, locul 432 ATP la dublu), Marius Copil (31 ani, locul 327 la simplu, 688 la dublu), Filip Cristian Jianu (22 ani, 356 la simplu, 559 la dublu), Cezar Creţu (22 ani, 384 la simplu, 702 la dublu), Victor Vlad Cornea (29 ani, 68 la dublu).

Căpitanul echipei Taiwanului, Hsiao-Yung Chang, i-a convocat pe următorii: Yu Hsiou Hsu (24 ani, 180 ATP la simplu, 232 ATP la dublu), Tung-Lin Wu (25 ani, 182 la simplu, 426 la dublu), Jason Jung (24 ani, 232 la simplu, 692 la dublu), Chun Hsin Tseng (22 ani, 326 la simplu, 1.127 la dublu), Tsung-Hao Huang (23 ani, 584 la simplu, 377 la dublu).

România şi Taiwanul nu s-au mai întâlnit până acum în Cupa Davis.

Reclamă 4 / 0/3

În februarie, în play-off-ul Grupei Mondiale I, România a învins Thailanda cu 3-2, în deplasare, iar Taiwanul a dispus de Mexic cu 3-1, tot în deplasare.

Avocatul Simonei Halep, prima reacţie, după suspendarea primită de fostul nr. 1 WTA: „ITIA a refuzat orice formă de cooperare”

ITIA a publicat în cursul zilei de joi un document de 126 de pagini în care se menţionează, printre altele, că suplimentul recomandat de Candice Gohier, fizioterapeuta din staff-ul lui Patrick Mouratoglou, a fost contaminat cu roxadustat.

Bogdan Stoica a dezvăluit că apărarea Simonei Halep a făcut teste cu un voluntar care a ingerat colagenul folosit de româncă, iar după 3-4 zile s-a făcut un test care a ieşit pozitiv la roxadustat, lucru care a confirmat contaminarea suplimentului.

„Am făcut și teste cu un voluntar care a ingerat colagenul folosit și de Simona, potrivit cantităților și protocolului pe zile. După o perioadă de 3-4 zile, s-a făcut un test de urină care a ieșit pozitiv la roxadustat, confirmând astfel contaminarea colagenului, cât și faptul că acel colagen putea determina o probă pozitivă.

Toate acestea au fost transmise la ITIA și ne-am oferit să ne întâlnim cu experții ITIA să facem încă o dată testele și să ajungem la o concluzie comună, acceptând imediat că testul Simonei din data de 29 august 2022 a fost pozitiv.

Noi nu am mai contestat că n-ar fi fost un test valid. Au fost diferențe intre proba A și proba B. Se întâmplă când cantitățile detectate sunt atât de mici, absolut infime”, a declarat Bogdan Stoica, potrivit digisport.ro.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Cine va câştiga Balonul de Aur 2024?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
10
mai
0:17
Bayer Leverkusen, record FABULOS pentru istoria fotbalului. Gol în minutul 90+7 şi calificare în finala Europa League
10
mai
0:00
Atalanta – Bayer Leverkusen este finala Europa League 2024! Olympiacos – Fiorentina, finala Conference League
23:50 Martin O’Neill, prima reacţie despre oferta Rapidului: „Ştiu multe despre fotbalul românesc”. Ce a spus de Mircea Lucescu 23:33 Cristiano Ronaldo, performanţă colosală la 39 de ani! A marcat împotriva echipei lui Florin Tănase şi a ajuns la cifre fabuloase 23:21 Edi Iordănescu, anunţul momentului: „România rămâne în inima mea!”. A confirmat negocierile, cu o lună înainte de EURO 2024 23:02 Sorana Cîrstea, în turul 3 de la Roma! Victorie fără emoţii pentru româncă în meciul cu Brenda Fruhvirtova 22:41 Emmanuel Macron, anunţ despre viitorul lui Kylian Mbappe: „Am pus presiune maximă” 22:11 „România în semifinale la EURO 2024?” Reacţia imediată a lui Mihai Stoichiţă. Meciul de care depinde soarta tricolorilor 21:37 Jaqueline Cristian, revenire de excepţie la Roma! S-a calificat în turul 3 şi va juca contra numărului 3 WTA 21:14 Alin Alexuc s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris! La câţi sportivi a ajuns delegaţia României Vezi toate știrile
Citește și