Închide meniul

Cristi Balaj, fost președinte al Agenției Naționale Anti-Doping, despre cazul Halep: „Paşaportul biologic e greu de combătut”

Bogdan Stănescu Publicat: 7 octombrie 2023, 13:04

Reclamă
Cristi Balaj, fost președinte al Agenției Naționale Anti-Doping, despre cazul Halep: „Paşaportul biologic e greu de combătut

Cristi Balaj, fost președinte al Agenției Naționale Anti-Doping, despre cazul Halep

Cristi Balaj şi Simona Halep / colaj Hepta

Cristi Balaj, care a condus Agenţia Naţională Anti-Doping între 18 ianuarie 2019 și 2 noiembrie 2021, a vorbit despre cazul de dopaj al Simonei Halep.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cristi Balaj, în prezent preşedinte la CFR Cluj, nu a vrut să se pronunţe în privinţa şanselor Simonei Halep la TAS, dar a punctat că speră ca românca să reuşească să îşi dovedească nevinovăţia la Lausanne.

Cristi Balaj, fost președinte al Agenției Naționale Anti-Doping, despre cazul Halep

„Atât cât am reușit să citesc din mass-media, dar fără a ști toate detaliile din dosar, pot spune, în primul rând, că știu cum lucrează WADA și ce reguli impune tuturor membrilor afiliați, reguli care duc la pierderea conformității dacă nu sunt respectate.

Chiar dacă nu am intrat niciodată în laboratorul din România al ANAD, știu ce reguli există în cadrul laboratoarelor acreditate la nivel mondial. Consider că este total greșit dacă cineva își imginează că cei de afară au ceva cu românii. Ei o privesc doar ca pe o sportivă. WADA nu acceptă pași greșiți ai sportivilor aflați la final de carieră, pentru că aceștia au fost pregătiți de multe ori, de-a lungul anilor, din punct de vedere anti-doping”, a declarat Cristi Balaj pentru sport.ro.

„Pașaportul biologic este o descoperire greu de combătut. Și refuz să cred că se poate întâmpla în ziua de azi ca probele să fie contaminate. Îmi doresc să-și demonstreze nevinovăția la TAS. Dacă se va întâmpla să fie o sentință în defavoarea ei, consider că a fost păcălită sau, așa cum s-a exprimat ea, trădată. Singurul lucru ce-i mai rămâne de făcut este să spună cine a trădat-o!”, a mai declarat Cristi Balaj despre acest subiect, pentru sursa citată.

Reclamă

Simona Halep, susţinută de Elisabeta Lipă: „E nedrept ce i se întâmplă. Sportivul se lasă pe mâna medicului”

Simona Halep este susţinută de Elisabeta Lipă, după suspendarea primită. Dubla câştogătoare de Grand Slam a primit o suspendare de patru ani, după ce a fost depistată pozitiv cu roxadustat, la un test efectuat la US Open 2022.

Verdictul în cazul româncei a venit după mai bine de un an. Fostul număr 1 WTA a anunţat că va merge la Tribunal de Arbitraj Sportiv de la Lausanne pentru a îşi căuta dreptatea.

Elisabeta Lipă, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Sport, a vorbit despre suspendarea primită de Simona Halep. Fosta mare sportivă a României este alături de Halep şi consideră că ce i se întâmplă fostului numpr 1 mondial este nedrept, în condiţiile în care sportivii sunt nevoiţi să aibă încredere în medici atunci când vine vorba despre medicamentaţie.

Reclamă 4 / 0/3

„Sportivul e direct răspunzător, e nedrept acest lucru”

„Din păcate legea asta nu o facem noi, este internaţională, iar legislaţia WADA (Agenţia Internaţională Anti-Doping) este foarte clară. Sportivul trebuie să ştie mereu ce ia şi el este direct răspunzător. Este nedrept acest lucru pentru că sportivul nu este doctor, nu are cunoştinţe medicale.

El poate doar să citească şi să întrebe doctorul ce să facă. Doctorul recomandă medicamentele. Sportivul are nevoie însă şi de susţinerea asta medicamentoasă, pentru că altfel nu are cum să reziste. Să te antrenezi 3 ore, să pierzi 2-3 kg, trebuie să pui la loc într-un timp foarte scurt şi trebuie să beneficiezi de tot ce e mai bun. Sportivul se lasă pe mâna medicului, el trebuie să cunoască ce-i dă sportivului.

E nedrept ce i se întâmplă Simonei, dar nimeni dintre noi nu o poate ajuta”, a declarat Elisabeta Lipă, potrivit orangesport.ro.

 

Recomandări
Citește și:

Cine va câştiga titlul în Premier League, în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:06 „Merită un suc!” Romario Benzar, reacție nervoasă după ce Abdallah a revenit pe teren la Dinamo 14:52 Cele două „finale” ale lui Răzvan Lucescu şi PAOK pentru titlul din Grecia sunt exclusiv în AntenaPLAY 14:16 Sorana Cîrstea a fost eliminată în optimi la Roma! Meciul a fost întrerupt timp de 40 de minute 14:06 (P) O lună până la startul EURO 2024: Tot ce trebuie să știi înaintea turneului continental 13:51 Marius Șumudică e gata să o antreneze gratis pe Rapid: „Să demonstrez ce pot face cu căpriorii!” Ce ofertă uriașă a refuzat 13:35 UPDATEPrimii jucători de bază care au plecat de la FC U Craiova după retrogradare! Anunţul oficial făcut de olteni 13:18 Momente incredibile la meciul Soranei Cîrstea de la Roma! Partida a fost întreruptă, după ce doi protestatari au intrat pe teren 13:07 EXCLUSIVGigi Becali, anunţ de ultimă oră despre transferurile de Europa pe care le face la FCSB! Ce a spus despre situaţia lui Munteanu 13:07 EXCLUSIVGigi Becali a anunţat transferul lui Kiki de la Farul la FCSB: „Peste o săptămână îl luăm!” Singura condiţie pusă 12:55 Programul complet al play-off-ului de promovare în Serie A! Ionuţ Nedelcearu luptă pentru un loc în elita fotbalului italian Vezi toate știrile
Citește și