Închide meniul

Simona Halep, susţinută de Elisabeta Lipă: „E nedrept ce i se întâmplă. Sportivul se lasă pe mâna medicului”

Alex Masgras Publicat: 7 octombrie 2023, 11:32

Reclamă
Simona Halep, susţinută de Elisabeta Lipă: „E nedrept ce i se întâmplă. Sportivul se lasă pe mâna medicului

Simona Halep, susţinută de Elisabeta Lipă

Simona Halep, într-o conferinţă de presă / Profimedia

Simona Halep este susţinută de Elisabeta Lipă, după suspendarea primită. Dubla câştogătoare de Grand Slam a primit o suspendare de patru ani, după ce a fost depistată pozitiv cu roxadustat, la un test efectuat la US Open 2022.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Verdictul în cazul româncei a venit după mai bine de un an. Fostul număr 1 WTA a anunţa că va merge la Tribunal de Arbitraj Sportiv de la Lausanne pentru a îşi căuta dreptatea.

Simona Halep, susţinută de Elisabeta Lipă

Elisabeta Lipă, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Sport, a vorbit despre suspendarea primită de Simona Halep. Fosta mare sportivă a României este alături de Halep şi consideră că ce i se întâmplă fostului numpr 1 mondial este nedrept, în condiţiile în care sportivii sunt nevoiţi să aibă încredere în medici atunci când vine vorba despre medicamentaţie.

„Din păcate legea asta nu o facem noi, este internaţională, iar legislaţia WADA (Agenţia Internaţională Anti-Doping) este foarte clară. Sportivul trebuie să ştie mereu ce ia şi el este direct răspunzător. Este nedrept acest lucru pentru că sportivul nu este doctor, nu are cunoştinţe medicale.

El poate doar să citească şi să întrebe doctorul ce să facă. Doctorul recomandă medicamentele. Sportivul are nevoie însă şi de susţinerea asta medicamentoasă, pentru că altfel nu are cum să reziste. Să te antrenezi 3 ore, să pierzi 2-3 kg, trebuie să pui la loc într-un timp foarte scurt şi trebuie să beneficiezi de tot ce e mai bun. Sportivul se lasă pe mâna medicului, el trebuie să cunoască ce-i dă sportivului.

Reclamă

E nedrept ce i se întâmplă Simonei, dar nimeni dintre noi nu o poate ajuta”, a declarat Elisabeta Lipă, potrivit orangesport.ro.

Ion Ţiriac, anunţ teribil despre viitorul Simonei Halep

Ion Ţiriac a făcut un anunţ teribil despre viitorul Simonei Halep, după ce campioana noastră a fost suspendată patru ani din circuitul profesionist.

Simo nu a mai jucat tenis de mai mult de un an, iar magnatul român susţine că, după 30 de ani, o asemenea pauză aduce după ea alţi patru ani de luptă pentru a reveni la forma iniţială. În cazul dublei campioane de Grand Slam, ar însemna că ar atinge din nou jocul cu care ne-a obişnuit la 36 de ani.

Reclamă 4 / 0/3

Practic, dacă Ţiriac susţine că, dacă Simona nu va avea succes la TAS, îşi va încheia cariera în urma pedepsei.

„Un sportiv care un an de zile e afară, mai are nevoie de patru ani să revină la forma pe care o avea, să revină înapoi, la vârsta asta. O să fie extraordinar de greu pentru ea, chiar dacă mâine dimineaţă începe să se antreneze full şi să joace turnee.

Să sperăm! E un sportiv care ne-a dat Wimbledon, care ne-a dat numărul unu în lume într-un mare sport, nu într-un sport minor”, a spus Ţiriac, în exclusivitate pentru Antena Sport.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:52 FotoCum a fost surprins Gică Hagi după ce Pavol Safranko a marcat un hattrick în prima repriză din Farul – Sepsi 20:45 LIVE TEXTFarul – Sepsi 0-3. Safranko a reușit hattrick-ul! Partida s-a reluat, iar scandările xenofobe continuă! 20:28 „Îi vei lua locul lui Daniel Niculae la Rapid?” Dani Coman a dat cărțile pe față! Răspunsul a uimit pe toată lumea 20:12 VideoOlaru a primit cel mai emoţionant mesaj de la mama sa: „Am o latură mai sensibilă!” Anunţ uriaş: „Vreau titlul şi anul viitor” 19:49 „E o problemă! Sunt trist!” Daniel Pancu, verdict despre situația de la Rapid! Ce a spus despre comunicatul lui Dan Șucu 19:35 Andrey Rublev este primul finalist al turneului de la Madrid! L-a învins pe Taylor Fritz după doar 72 de minute 19:12 „Rapidismul ăsta..” Daniel Niculae, replică ironică după comunicatul lui Dan Șucu! Ce a postat pe rețelele de socializare 19:00 VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu de la Miami. Verstappen, primul în antrenamente. Calificările de la sprint, de la 23:15 18:53 Ioan Ovidiu Sabău, iureş la conferinţa de presă: „S-a luat legătura cu Şumudică! Ăsta-i adevărul!” 18:42 Thomas Tuchel poate rămâne la Bayern Munchen! Un nou „caz Xavi” în fotbalul mondial. Anunțul făcut de antrenorul bavarezilor Vezi toate știrile
Citește și