Închide meniul

Alertă înainte de Franța – Scoția! Mobilizare generală din partea forțelor de ordine, după atentatul terorist de la Bruxelles

Viviana Moraru Publicat: 17 octombrie 2023, 14:59

Reclamă
Alertă înainte de Franța – Scoția! Mobilizare generală din partea forțelor de ordine, după atentatul terorist de la Bruxelles

Alertă înainte de Franța - Scoția! Mobilizare generală din partea forțelor de ordine

Poliția pe străzile din Bruxelles, după atentatul terorist/ Profimedia

Alertă înainte de Franța – Scoția. Numărul forțelor de ordine s-a dublat, ca urmare a atentatului terorist de la Bruxelles, de dinaintea partidei Belgia – Suedia, atentat soldat cu doi morți.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Doi suporteri suedezi au fost uciși pe stradă, în centrul Bruxelles-ului, de către un terorist care a fost ulterior ucis de către polițiști. Partida a fost întreruptă, iar naționala Suediei a părăsit de urgență Belgia.

Alertă înainte de Franța – Scoția

Dispozitivul de securitate prevăzut pentru meciul amical de fotbal dintre selecţionatele Franţei şi Scoţiei, programat marţi seară la Villeneuve-d’Ascq, a fost dublat ca urmare a atentatului care a avut loc luni la Bruxelles, a anunţat Ministerul francez de Interne, citat de L’Equipe

Doi suedezi au fost împuşcaţi mortal de un atacator, într-un posibil act terorist, înaintea partidei dintre selecţionatele Belgiei şi Suediei din preliminariile EURO 2024, care a fost oprită la pauză şi nu s-a mai reluat.

În cursul nopţii, controalele la frontiera franco-belgiană au fost întărite, pentru a preveni o eventuală fugă a principalului suspect, care a fost anihilat marţi dimineaţă, notează agerpres.ro.

Reclamă

Conform L’Equipe, 600 de membri ai forţelor de ordine vor fi desfăşuraţi în jurul stadionului Pierre-Mauroy din Villeneuve-d’Ascq. Iniţial, securitatea meciului trebuia să fie asigurată de trei unităţi mobile ale jandarmeriei franceze, fiecare având în componenţă câte 80 de jandarmi, însă numărul acestora a fost dublat, fiind completat cu efective locale.

În schimb, nu există preocupări speciale legată de situaţia din tribune, chiar dacă sunt aşteptaţi 1.700 de scoţieni, însă meciul nu a fost clasificat drept unul de risc ridicat de către Divizia naţională de luptă împotriva huliganismului.

Momente emoționante pe stadion, la Belgia – Suedia

Au fost momente emoționante pe stadion, la duelul dintre Belgia și Suedia. Fanii belgieni și-au arătat solidaritatea față de nordici, după ce doi suporteri suedezi au fost omorâți în plină stradă, în Bruxelles, în urma unui atac terorist.

Reclamă 4 / 0/3

Imediat după ce partida a fost întreruptă, fanii au mai rămas preț de câteva zeci de minute pe stadion, pentru a putea fi evacuați în siguranță. Pe ecranele de pe arena din Bruxelles a apărut mesajul „Pace”, iar fanii belgieni și-au arătat solidaritatea printr-un gest superb.

Suporterii au aprins luminile telefoanelor mobile, astfel transmițându-și toate gândurile bune către fanii suedezi.

Conform protocolului UEFA, meciul va trebui să fie rejucat. Suedia este eliminată şi nu mai are de jucat decât puncte pentru coeficient.

Recomandări
Citește și:

Cine va câştiga titlul în Premier League, în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:38 NEWS ALERTGigi Becali, dezvăluire BOMBĂ despre Florinel Coman: „N-o să plece! Trebuie să îl ţii! Îi dau eu bani” 12:37 NEWS ALERTAlexandru Chipciu, la FCSB! Anunţ de ultimă oră făcut de Gigi Becali 12:27 Gigi Becali, anunţ despre transferul lui Denis Alibec la FCSB: „Au plâns mama şi bunica lui. Dacă nu plângeau, o ţinea pe jocuri” 11:47 Golgheterul dorit de Dan Petrescu, cale liberă spre CFR Cluj! Anunţul momentului 11:38 VIDEOFanii lui Arsenal au dat cu articificii noaptea la hotelul unde credeau că e Manchester City cazată. „Cetăţenii” erau încă acasă 11:34 Ferrari, dublă lovitură înaintea Marelui Premiu de Formula 1™ de la Imola! A anunţat că a luat doi oameni de la Mercedes 11:08 Mircea Lucescu l-a refuzat pe Dan Şucu! „IL Luce” l-a propus pe Marius Şumudică antrenor la Rapid 10:25 La 57 de ani, Myke Tyson nu exclude o revenire incredibilă în ring: „Mulţi ar vrea să fie în locul meu!” 10:00 Simona Halep a primit încă un wild card! Unde va evolua săptămâna viitoare. O poate întâlni din nou pe Paula Badosa 9:47 Kylian Mbappe a fost desemnat pentru a cincea oară consecutiv cel mai bun jucător din Ligue 1 Vezi toate știrile
Citește și