Închide meniul
Foto

România, condusă de Grecia cu 2-0 în Cupa Davis. Nicholas Ionel, învins uluitor de locul 1433 ATP, după ce a câştigat primul set!

Publicat: 3 februarie 2024, 21:04

Reclamă
România, condusă de Grecia cu 2-0 în Cupa Davis. Nicholas Ionel, învins uluitor de locul 1433 ATP, după ce a câştigat primul set!

România, condusă de Grecia cu 2-0 în Cupa Davis. Nicholas Ionel, învins uluitor de locul 1433 ATP

Aristotelis Thanos şi Nicholas Ionel / Facebook FR Tenis

România este condusă de Grecia cu 2-0 în Cupa Davis, după prima zi. Nicholas David Ionel, locul 264 ATP, a fost învins, sâmbătă, de un jucător aflat pe poziţia 1433 în clasamentul mondial, Aristotelis Thanos, în al doilea meci al întâlnirii de la Atena Grecia – România, din play-off-ul pentru menţinerea în Grupa Mondială I a Cupei Davis.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Thanos s-a impus în trei seturi, după ce pierduse primul set cu 6-4. El şi-a adjudecat următoarele două seturi cu 6-3 şi 6-2, obţinând victoria după două ore şi 17 minute de joc.

România, condusă de Grecia cu 2-0 în Cupa Davis

În primul meci de la Atena, Marius Copil, locul 283 ATP, a fost învins de numărul 10 mondial, Stefanos Tsitsipas, scor 6-3, 6-4, într-o oră şi 17 minute, relatează news.ro.

Ziua de duminică va începe cu partida de dublu în care vor evolua perechile Stefanos Tsitsipas / Petros Tsitsipas şi Marius Copil / Victor Vlad Cornea (ora 12.00), pentru ca apoi să se joace meciurile de simplu: Stefanos Tsitsipas – Nicholas Ionel şi Aristotelis Thanos – Marius Copil.

Aceasta este cea de-a treia confruntare în Cupa Davis dintre cele două echipe, fiecare având câte o victorie. În 1933, Grecia a învins cu 4-1, la Atena, în turul al doilea al zonei Europa. România a câştigat în 1970, cu 5-0, la Bucureşti, în sferturile zonei Europa, victoriile fiind reuşite de Ilie Năstase, Ion Ţiriac, Viorel Marcu, Sever Mureşan şi perechea Ilie Năstase/Ion Ţiriac.

Reclamă

Programul duelului dintre Grecia și România, de la Cupa Davis

A apărut programul duelului dintre Grecia și România, de la Cupa Davis. „Tricolorii” se duelează la Atena cu echipa lui Tsitsipas, în acest sfârșit de săptămână.

Întâlnirea Grecia – România, din play-off-ul pentru menţinerea în Grupa Mondială I a Cupei Davis, a început cu meciul de simplu Stefanos Tsitsipas – Marius Copil, câştigat de jucătorul grec fără probleme.

Vineri a avut loc tragerea la sorţi a meciurilor întâlnirii din weekend de la Atena, din Liossia Olympic Sports Hall.

Reclamă 4 / 0/3

Căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a României, Gabriel Trifu, i-a convocat pentru întâlnire pe: Marius Copil (33 de ani, 294 ATP la simplu), Nicholas David Ionel (21 de ani, 265 ATP), Cezar Creţu (22 de ani, 364 ATP), Luca Preda (17 ani, 1.095 ATP) şi Victor Vlad Cornea (30 de ani, 69 ATP la dublu).

De partea cealaltă, selecţionata Greciei e alcătuită din Stefanos Tsitsipas (25 de ani, 10 ATP), Alexandros Skorilas (23 de ani, 753 ATP), Ioannis Xilas (22 de ani, 1.286 ATP), Aristotelis Thanos (22 de ani, 1.433 ATP) şi Petros Tsitsipas (23 de ani, 95 ATP la dublu).

Recomandări
Citește și:

Cine va câştiga titlul în Premier League, în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:16 Sorana Cîrstea a fost eliminată în optimi la Roma! Meciul a fost întrerupt timp de 40 de minute 14:06 (P) O lună până la startul EURO 2024: Tot ce trebuie să știi înaintea turneului continental 13:51 Marius Șumudică e gata să o antreneze gratis pe Rapid: „Să demonstrez ce pot face cu căpriorii!” Ce ofertă uriașă a refuzat 13:35 UPDATEPrimii jucători de bază care au plecat de la FC U Craiova după retrogradare! Anunţul oficial făcut de olteni 13:18 Momente incredibile la meciul Soranei Cîrstea de la Roma! Partida a fost întreruptă, după ce doi protestatari au intrat pe teren 13:07 EXCLUSIVGigi Becali, anunţ de ultimă oră despre transferurile de Europa pe care le face la FCSB! Ce a spus despre situaţia lui Munteanu 13:07 EXCLUSIVGigi Becali a anunţat transferul lui Kiki de la Farul la FCSB: „Peste o săptămână îl luăm!” Singura condiţie pusă 12:55 Programul complet al play-off-ului de promovare în Serie A! Ionuţ Nedelcearu luptă pentru un loc în elita fotbalului italian 12:28 Marius Șumudică și-a distrus televizorul, din cauza lui Octavian Popescu! L-a făcut praf pe jucătorul de la FCSB: „Îl ia vântul!” 11:56 Când se vor juca meciurile de baraj, Dinamo – Csikszereda și Botoșani – CS Mioveni! Ghinion pentru „câini” la tragerea la sorți Vezi toate știrile
Citește și