Închide meniul

Anunţul făcut de TAS la 10 zile după audierile Simonei Halep de la Lausanne!

Dan Roșu Publicat: 19 februarie 2024, 15:08

Reclamă
Anunţul făcut de TAS la 10 zile după audierile Simonei Halep de la Lausanne!

Anunţul făcut de TAS la 10 zile după audierile Simonei Halep de la Lausanne

Simona Halep, într-o conferinţă de presă - Profimedia Images

Anunţul făcut de TAS la 10 zile după audierile Simonei Halep de la Lausanne susţine că nu este cunoscută o dată la care dubla câştigătoare de Grand Slam îşi va afla verdictul.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Simona Halep a primit o suspendare de 4 ani din partea ITIA şi speră că pedeapsa îi va fi înjumătăţită, dacă nu cumva chiar şi anulată.

Anunţul făcut de TAS la 10 zile după audierile Simonei Halep de la Lausanne

”În prezent, completul de arbitraj deliberează și pregătește hotărârea arbitrală care conține decizia sa. La momentul redactării, nu este posibilă indicarea unei date pentru notificarea sentinței arbitrale către părți”, a transmis TAS, potrivit Fanatik.

Simona Halep, decizie radicală după apelul de la TAS

Halep cere daune de peste 10 milioane de dolari de la Quantum Nutrition, care operează sub numele de Schinoussa Superfoods, după ce a fost depistată pozitiv la US Open 2022 cu Roxadustat, medicament folosit adesea de persoanele cu anemie, relatează Reuters.

Roxadustat, care se află pe lista substanţelor interzise de Agenţia Mondială Antidoping, poate creşte hemoglobina şi producţia de celule roşii din sânge, sporind rezistenţa.

Reclamă

Halep, în vârstă de 32 de ani, a declarat că a folosit suplimente Schinoussa în timpul turneului de la Flushing Meadows din 2022 şi că Keto MCT pe care l-a luat a fost contaminat cu Roxadustat, care nu a fost dezvăluit pe etichetă.

Dubla campioană de Grand Slam a declarat că nu a folosit niciodată substanţe interzise şi că neglijenţa Quantum şi afirmaţiile false că suplimentul său era legal i-au afectat cariera şi i-au provocat umilinţă.

Simona Halep, pusă la zid în timpul audierilor de la TAS

Victor Voicu a oferit declaraţii despre situaţia Simonei Halep. Acesta a transmis că Halep ar fi trebuit să nu îşi schimbe startegia pe parcursul procesului şi ar fi trebuit să mărturisească încă de la început că a consumat un supliment contaminat.

Reclamă 4 / 0/3

Simona Halep a fost pusă la zid, chiar în timpul audierilor de la TAS. Expert toxicolog şi vicepreşedinte al Academiei Române, Victor Voicu, a avut o reacţie categorică şi a transmis că românca şi-a schimbat strategia mult prea târziu. Acesta a transmis că fostul lider WTA ar fi trebuit să fie mult mai precaută, înainte de a consuma suplimentul contaminat cu Roxadustat.

„Când știi că ești onest, așa cred că trebuie să faci. Nu merge să faci pe victima. Acolo sunt niște oameni cu anvergură. Nu se sperie așa ușor. Am văzut că în ultimul timp și-a schimbat strategia. Poate că a fost cam târziu.

Era obligatoriu să scrie de unde provine, în primul rând. Dar e ciudat. Ai un produs în mână și nu știi de unde e? Și tu îl mănânci? Și dacă nu i-au dat în judecată… iarăși ceva cu semnul întrebării.

Când ajungi la acest nivel și știi să sunt cu ochii pe tine, pentru că sunt foarte mulți bani în joc, nu e doar etică, nu iei orice. Nu înghiți orice ca șobolanul! Nu-mi poți permite doar pentru că nu scrie nimic îndoielnic pe etichetă. Verifici!”, a declarat Victor Voicu, conform iamsport.ro.

Recomandări
Citește și:

Va câştiga Răzvan Lucescu titlul în Grecia?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
8:56 „Nicio scuză să nu îl convoci” Florin Prunea, avertisment pentru Edi Iordănescu, înainte de EURO 2024: „S-a mai mărit şi lista” 8:42 Înfrângerea cu Răzvan Lucescu i-a fost „fatală” lui Fatih Terim! „Împăratul”, demis de şefii lui Panathinaikos 8:35 Antrenamentele Marelui Premiu de la Imola vor fi LIVE în AntenaPLAY (14:30). Cursa e live pe Antena 1, duminică, de la ora 16:00 8:24 „Ajunge FCSB în Champions League?” Helmut Duckadam, categoric despre şansele echipei lui Gigi Becali 8:15 „Nu înțeleg de ce au fost la Ateneu” Mihai Rotaru, avertisment dur pentru Gigi Becali: „FCSB a devenit dușmanul de casă!” 16
mai
23:33
VIDEOLeeds – Norwich 4-0 a fost în AntenaPLAY! „Păunii”, în finala play-off-ului de promovare în Premier League de pe Wembley
16
mai
23:29
VIDEOKazahstan – Suedia 1-3 și Canada – Norvegia 4-1 au fost LIVE în AntenaPLAY. A fost o seară spectaculoasă la CM de hochei
16
mai
23:19
„Îţi vine să faci glume!” Darius Olaru, explicaţii pentru ironiile devastatoare adresate rapidiştilor: „Căpriorii, căpriorii!”
16
mai
23:09
Forbes a publicat TOP 10 al celor mai bine plătiți atleți din lume. Cristiano Ronaldo câștigă aproape de 2 ori mai mult ca Messi
16
mai
22:51
Aris – PAOK, finala campionatului pentru Răzvan Lucescu, e live în AntenaPLAY (duminică, 20:00). Românul, condamnat să câştige
Vezi toate știrile
Citește și