Închide meniul

Rafael Nadal a sărit în apărarea lui Jannik Sinner, după scandalul de dopaj: „De obicei cred în buna credinţă a oamenilor”

Alex Masgras Publicat: 3 septembrie 2024, 12:24

Reclamă
Rafael Nadal a sărit în apărarea lui Jannik Sinner, după scandalul de dopaj: „De obicei cred în buna credinţă a oamenilor

Rafael Nadal a sărit în apărarea lui Jannik Sinner, după scandalul de dopaj: "De obicei cred în buna credinţă a oamenilor"

Rafael Nadal şi Jannik Sinner / Profimedia

Rafael Nadal a sărit în apărarea lui Jannik Sinner, după scandalul de dopaj. Marele campion spaniol a vorbit despre controversa în care a fost implicat numărul 1 ATP înainte de US Open.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sinner a scăpat de suspendare după ce a avut două teste pozitive, iar modul în care ITIA a abordat acest caz a ridicat mai multe semne de întrebare în lumea tenisului.

Rafael Nadal a sărit în apărarea lui Jannik Sinner, după scandalul de dopaj: „De obicei cred în buna credinţă a oamenilor”

Spaniolul Rafael Nadal i-a luat apărarea italianului Jannik Sinner, actualul număr unu mondial din tenisul profesionist, care a scăpat fără suspendare după ce a fost testat pozitiv la o substanţă interzisă, informează EFE.

„De obicei cred în buna credinţă a oamenilor. Îl cunosc pe Sinner şi nu cred, în niciun caz, că a vrut să se dopeze. Iar apoi, un alt lucru: în cele din urmă, dreptatea este dreptate. Nu cred că trebuie să ne placă justiţia doar atunci când se rezolvă aşa cum gândim noi. Până la urmă, dreptatea este dreptate şi eu cred în dreptate”, a declarat Nadal într-un interviu acordat unui post de televiziune spaniol, potrivit agerpres.ro.

„Cei care trebuie să ia decizii într-adevăr le iau pe baza a ceea ce cred ei că este corect. Aşa că am încredere totală că, dacă nu a fost sancţionat, este pentru că cei care au trebuit să judece acest caz au văzut foarte clar că ceea ce era acolo nu era sancţionabil”, a adăugat câştigătorul a 22 de turnee de Mare Şlem.

Reclamă
Reclamă

„Nu cred că pentru că este Sinner nu îl vor pedepsi sau pentru că este altcineva nu îl vor pedepsi. Cred şi sunt cu adevărat convins de asta. Pe de altă parte, părerea celorlalţi este, de asemenea, total respectabilă”, a concluzionat spaniolul.

Novak Djokovic a avut un discurs diferit faţă de scandalul în care a fost implicat Jannik Sinner

Opinia lui Rafael Nadal diferă de cea a sârbului Novak Djokovic, care a acuzat o „lipsă de coerenţă” în lupta împotriva dopajului după cazul Sinner.

„Înţeleg frustrarea jucătorilor din cauza lipsei de coerenţă. Am înţeles că al său caz era decis în momentul în care a fost dezvăluit. Trecuseră însă cinci luni de când vestea a ajuns la echipa sa. Aşa că da, sunt o mulţime de probleme în sistem, vedem lipsa unor protocoale clare şi standardizate”, a comentat Djokovic în cadrul unei conferinţe de presă la New York, înainte startului US Open, ultimul turneu de Mare Şlem al sezonului, aflat în plină desfăşurare la New York.

Reclamă

„Alţi jucători au avut cazuri asemănătoare fără ca deznodământul să fie acelaşi. Întrebarea este dacă a fost o chestiune de bani, dacă orice jucător îşi poate permite un avocat bun care îl va putea apăra mai bine”, amai spus sârbul.

Jannik Sinner a fost depistat pozitiv la două controale antidoping în martie 2024, la opt zile distanţă: pe 10 martie în timpul turneului de la Indian Wells şi pe 18 martie în afara competiţiei, cu puţin înaintea turneului de la Miami. În urina sa au fost găsite urme de clostebol, un anabolizant.

Un tribunal independent a acceptat explicaţia lui Sinner conform căreia contaminarea cu o substanţă interzisă, clostebol, un agent anabolizant, a avut loc atunci când un membru al echipei sale a aplicat un spray fără prescripţie medicală pentru a trata o rană uşoară la începutul acestui an, conform Autorităţii Internaţionale de Integritate a Tenisului (ITIA).

Punctele ATP şi premiile obţinute de Sinner la turneul ATP Masters 1.000 de la Indian Wells au fost retrase în conformitate cu regulamentul antidoping.

Reclamă

Ce rezultat va înregistra România la meciul cu Kosovo?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
18:17

Lovitura pregătită de Aston Martin, chiar înainte de Marele Premiu al Azerbaidjanului: „Cea mai importantă veste a anului!”

17:57

Cine va arbitra Kosovo – România, primul meci pentru Mircea Lucescu pe banca echipei naționale. Decizia luată de UEFA

17:32

Gigi Becali a anunţat o plecare de la FCSB! Cine se va despărţi de echipă, după transferurile lui Bîrligea şi Popescu

17:17

„Maturitate şi hotărâre!” Ianis Hagi, cerut la prima echipă a lui Rangers! Apelul făcut de o fostă legendă a clubului

17:13

VIDEOCum arăta Daniel Bîrligea, în urmă cu 10 ani! Imagini de senzație cu atacantul transferat de Gigi Becali la FCSB

17:00

VIDEOVictor Osimhen a ajuns la Istanbul pentru a semna cu Galatasaray și a declanșat nebunia! Cum a fost primit de fani, pe aeroport

1 FotoLarisa Iordache este însărcinată! Primul mesaj al fostei gimnaste, care aşteaptă un copil cu Cristian Chiriţă 2 Foto„E păcat!” I-a fost alături un deceniu lui Bernadette Szocs şi a spus totul după marea dezamăgire din viaţa vedetei 3 FotoFosta gimnastă Anda Ivan a făcut anunţul mult aşteptat! Reacţia lui Andrei Ivan a apărut imediat: „Vă iubesc!” 4 „O victorie incredibilă împotriva arbitrilor și a VAR” Răzvan Lucescu, scos din minți în Atromitos – PAOK 1-2: „Cum e posibil?” 5 FotoDueluri tari între tricolori la al doilea antrenament al naţionalei sub comanda lui Mircea Lucescu: „Fără menajamente” 6 U Cluj – Dinamo 1-0. Echipa lui Ioan Ovidiu Sabău s-a desprins de Universitatea Craiova în fruntea clasamentului din Liga 1
Citește și