Închide meniul

„Cât de multă durere poți experimenta?”. Lewis Hamilton a ajuns la o concluzie după cele 945 de zile fără victorie în Formula 1

Alexandra Costea Publicat: 4 octombrie 2024, 10:39

Reclamă
Cât de multă durere poți experimenta?”. Lewis Hamilton a ajuns la o concluzie după cele 945 de zile fără victorie în Formula 1

Lewis Hamilton a ajuns la o concluzie după cele 945 de zile fără victorie în Formula 1

Lewis Hamilton ridicând trofeul Marelui Premiu al Marii Britanii 2024 - Profimedia

Lewis Hamilton a ajuns la o concluzie în cei doi ani fără victorie în Formula 1. După două sezoane în care nu a reușit să obțină nici măcar o victorie, pilotul Mercedes a reflectat asupra situaţiei. De 7 ori campion mondial, britanicul a câștigat o cursă pentru prima dată din 2021 la Marele Premiu al Marii Britanii 2024.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Hamilton a dominat era turbo-hibrid din Formula 1. Pilotul Mercedes a reușit să câștige titlul de campion mondial din 2014, atunci când au fost introduse reglementările, până în 2020, exceptând anul 2016. Acela a fost singurul an în care a fost învins de coechipierul său, Nico Rosberg.

Lewis Hamilton a ajuns la o concluzie după cele 945 de zile fără victorie în Formula 1

În 2021, Lewis Hamilton s-a duelat până în ultima secundă cu Max Verstappen, pierzând campionatul în fața olandezului. O dată cu noile reglementări tehnice introduse în anul 2022, Mercedes s-a confruntat cu probleme serioase în ceea ce privește monopostul. A urmat o perioadă grea în care Hamilton nu a reușit să obțină nici măcar o victorie.

Cu toate acestea, după 2 ani în care a făcut tot posibilul să câștige, britanicul în vârstă de 39 de ani a ieșit victorios la cursa de la Silverstone din 2024. 945 de zile a avut Lewis Hamilton fără victorie în Formula 1.

Multiplul campion mondial, un coechipier mai bun după 2 ani fără victorie

Într-un interviu acordat jurnaliștilor de la Esquire, pilotul Mercedes a povestit ce a însemnat pentru el experiența de a nu avea nici o cursă câștigată pentru atât de mult timp.

Reclamă
Reclamă

„A fost în mare parte o bătălie a minții. Păstrându-te sănătos la minte, încercând să te folosești de unelte noi. În cele din urmă, totul rămâne la perseverență și dăruire. Muncă grea. Întotdeauna se plătește în cele din urmă.

Cred că am învățat că viața înseamnă de fapt cât de multă durere poți experimenta și să continui și cât de mult poți suferi și să continui să mergi înainte, știi? Și asta e viața, nu?

Nu, așa cazi, aşa te ridici. Acesta este modul în care continui să lucrezi la tine în fiecare zi. Acesta este modul în care te conectezi cu oamenii cu care lucrezi”, a declarat Lewis Hamilton.

Reclamă

De asemenea, britanicul susține că simte că a progresat după această experiență.

„Probabil am învățat să fiu un coechipier mai bun în această perioadă, pentru că am avut mai mult timp să ne concentrăm pe comunicare”, a mai spus pilotul Mercedes.

Lewis Hamilton pleacă la Ferarri din 2025

Despre câștigarea Marelui Premiu al Marii Britanii, pilotul Mercedes susține că l-a ajutat să „reconstruiască”.

„Toată lumea vorbea că este acest basm. Și a fost într-adevăr, într-adevăr neașteptat. În acel weekend, nu aveam idee că va fi posibil. Și trecuse atât de mult timp.

Îți trec prin minte atâtea gânduri. În unele dintre ele începi să crezi, puțin câte puțin. Și, în cele din urmă, am avut acea zi în care am reușit să excelez și am excelat ca echipă, iar asta oprește. Și te ajută să reconstruiești din nou.

A fost grozav să pot face asta acasă, în țara mea natală, cu familia în preajmă. Ultima cursă cu Mercedes la Silverstone. Nu putea fi mai magic”, a mai povestit pilotul.

Din 2025, Lewis Hamilton se desparte de Mercedes, echipa cu carea reușit să obțină șase titluri mondiale la piloți. Britanicul a semnat un contract pe mai mulți ani cu Scuderia Ferrari, acolo unde va fi coleg cu Charles Leclerc. Cu doar șase curse rămase din sezonul 2024, Hamilton se află pe locul 6 în clasamentul piloților, cu un total de 174 de puncte. Anul acesta a urcat de două ori pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, la cursa din Marea Britanie şi la cea din Belgia.

Ai sport în AntenaPLAY

Trăiești live-ul în fiecare zi. În 2024, competițiile de Formula 1™, Formula 2™, Formula 3™ se văd în direct și integral în AntenaPLAY. Cele peste 24 de curse pot fi vizionate în canalul de sport live – AS LIVE, dar și pe canalele dedicate fiecărei competiții. Toate antrenamentele, calificările, sprinturile și cursele pentru marile premii de Formula 1™ vor putea fi urmărite în direct online.

Pe lângă acestea, abonații pot urmări și Liga Campionilor Asiei, Liga Portugal, Campionatul Greciei sau evenimente de MMA, gale de box, F1 Academy sau tenis de masă.

Reclamă

Se va impune Ianis Hagi la prima echipă a lui Rangers?

Loading ... Loading ...
Citește și:
21:56

„Săracul tot repeta obsesiv” Mihai Stoica, despre starea lui Mihai Lixandru după accidentarea din PAOK – FCSB: „Era marcat”

21:48

Gigi Becali, show şi la revenirea în ţară, după ce FCSB a învins-o pe PAOK: „Văd mai bine fotbalul ca Mircea şi Răzvan Lucescu”

21:16

Mircea Rednic, entuziasmat după UTA Arad – Petrolul Ploieşti 3-1: „Eu v-am spus”. Ce obiectiv are „Bătrâna Doamnă”

21:15

LIVE TEXTFarul – Dinamo 0-1. Cătălin Cîrjan a deschis rapid scorul! Golubovic a salvat-o pe Dinamo

20:56

FotoMarius Şumudică, impresionat de Dan Şucu: „Mi-aş dori să lucrez până mă las de fotbal cu dânsul”! Cadoul pe care vrea să i-l facă

20:46

UTA Arad – Petrolul Ploieşti 3-1! Echipa lui Mircea Rednic a jucat o repriză întreagă în 10 oameni

1 PAOK – FCSB 0-1! Victorie uriaşă pentru campioana României în faţa echipei lui Răzvan Lucescu. Bîrligea, eroul de la Salonic 2 „Nu e un secret salariul lui!” Cum a fost convins Gabi Torje să semneze cu Muscelul Câmpulung: „Mai poate să joace 2-3 ani” 3 Simona Halep a fost eliminată de la Hong Kong de Anna Blinkova! Înfrângere în două seturi pentru româncă 4 Kylian Mbappe, meci de coşmar în Champions League! Nota primită după contraperformanţă uimitoare din Lille – Real Madrid 1-0 5 FotoPrin ce a putut trece soţia lui Nicolae Dică în timpul unui meci. Dezvăluiri teribile: „Fetiţa a început să plângă” 6 Simona Halep a suferit la Hong Kong una dintre cele mai dure înfrângeri ale carierei! De când nu a mai păţit „Simo” aşa ceva
Citește și