Închide meniul

Dinamo – FCSB, unicul derby din Liga 1 în octombrie 2024. Ce șanse are Dinamo să-și învingă marea rivală în acest sezon

Bogdan Stănescu Publicat: 7 octombrie 2024, 21:53

Reclamă
Dinamo – FCSB, unicul derby din Liga 1 în octombrie 2024. Ce șanse are Dinamo să-și învingă marea rivală în acest sezon

Dinamo - FCSB, unicul derby din Liga 1 în octombrie 2024

Cătălin Cîrjan şi Darius Olaru / colaj Profimedia Images

Dinamo – FCSB e unicul derby din Liga 1 în octombrie 2024. Partida, care se va disputa duminică, 20 octombrie, de la ora 21:00, pe Arena Naţională, va fi transmisă în format LIVE TEXT pe AS.ro.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Înaintea derby-ului de tradiţie din Liga 1, Dinamo se află pe locul 5 în clasament, cu 18 puncte. FCSB este pe locul 7, cu 16 puncte, dar cu un meci mai puţin disputat decât echipa antrenată de Zeljko Kopic. Roş-albaştrii mai au de jucat restanţa cu FC Botoşani, care se va disputa pe 21 octombrie.

Dinamo – FCSB, derby-ul etapei 13 din Liga 1

Dinamo vine după două rezultate de egalitate, 2-2 cu FC Botoşani acasă, şi 1-1 cu Farul Constanţa, la Ovidiu. „Câinii” au pierdut două puncte preţioase în duelul cu echipa patronată de Valeriu Iftime. Astrit Selmani a deschis scorul în minutul 28, după o gafă a portarului Pap. Acesta a ieşit hazardat, iar Selmani a înscris în poarta rămasă goală.

Dinamo avea să majoreze avantajul în minutul 70, după un gol al lui Dennis Politic. Nimic nu avea să prevestească ce s-a întâmplat ulterior pentru formaţia din Ştefan cel Mare. Lorand Fulop a marcat în minutul 76 şi a „aprins” partida, iar în minutul 84 botoşănenii au primit un penalty. Eduard Florescu, jucătorul pe care Mihai Stoica l-a lăudat în trecut, a transformat lovitura de la 11 metri în minutul 85. Spiritele s-au încins după golul egalizator al lui FC Botoşani, iar Raul Opruţ a fost eliminat în minutul 90+5.

Pentru Dinamo a urmat partida cu Farul lui Gică Hagi. „Câinii” au deschis rapid scorul, în minutul 4, prin Cătălin Cîrjan. Tânărul de 21 de ani a luat o acţiune pe cont propriu şi a finalizat nestingherit din careul constănţenilor. După mai multe ratări ale constănţenilor, care au avut şi o bară, în minutul 59, a lui Andrei Ciobanu, Farul avea în cele din urmă să egaleze. Grigoryan a marcat din careu, în minutul 71, după o respingere defectuoasă a lui Cristi Costin.

Reclamă
Reclamă

Dinamo, surpriza plăcută din această stagiune după parcursul de anul trecut

Dinamo este surpriza plăcută a începutului de sezon. După 12 etape disputate, „câinii” se află pe loc de play-off. Echipa antrenată de Zeljko Kopic s-a salvat dramatic de la retrogradare sezonul trecut.

„Câinii” au învins-o cu 2-0 pe UTA în ultima etapă a sezonului regular şi au beneficiat şi de jocul celorlaltor rezultate, ajungând la baraj. La baraj, Dinamo a reuşit să o învingă pe Csikszereda, care e acum lider în Liga a 2-a, cu 2-0 la general. Dennis Politic a reuşit o „dublă” în meciul tur. În retur Dinamo a jucat la rezultat şi a obţinut un 0-0, ce a însemnat menţinerea în Liga 1.

Contractul lui Kopic pe banca lui Dinamo s-a prelungit automat după ce antrenorul croat şi-a îndeplinit obiectivul, menţinerea în prima ligă. Dinamo a început acest sezon cu o înfrângere, cu CFR Cluj. „Câinii” au condus cu 2-0 în acea partidă, dar ardelenii lui Dan Petrescu au reuşit să întoarcă scorul. În a doua etapă, Dinamo a învins-o clar, cu 4-1, pe Petrolul. A urmat un 1-1 la Sfântu Gheorghe, cu Dinamo atacând în ultimele minute ale partidei.

Reclamă

Pe 24 august, „câinii” au învins-o cu 2-1 pe Universitatea Craiova. Dinamo a rezistat, deşi în ultimele minute ale partidei a avut doi jucători eliminaţi, pe Sivis şi pe Homawoo. A urmat o victorie, cu 1-0, cu Voluntari, în Cupa României, „câinii” obţinând prezenţa în grupele competiţiei.

Ultima victorie în campionat a lui Dinamo a avut loc pe 13 septembrie, 1-0 cu Unirea Slobozia, acasă. „Câinii” nu au fost învinşi însă în următoarele 3 partide, cu Oţelul, Botoşani şi Farul.

FCSB a dezamăgit în prima parte a campionatului

Campioana României, FCSB, a avut un start slab de sezon. În prima etapă, FCSB a remizat acasă cu actualul lider, U Cluj, scor 1-1. Musi a marcat în minutul 51, iar Dan Nistor a egalat în minutul 57, din penalty.

În a doua etapă, FCSB a făcut doar un egal, 2-2, cu nou-promovata Unirea Slobozia. Dâmboviţenii au egalat în minutul 89, prin Dorobanţu. În etapa a 3-a, FCSB a fost învinsă acasă de Oţelul. Cisotti a deschis scorul în minutul 44, după o gafă a lui Chiricheş. Zivulic a marcat al doilea gol al meciului, în minutul 59. Gigi Becali l-a făcut praf după acel meci pe Vlad Chiricheş.

Campioana s-a concentrat în startul sezonului pe cupele europene. Ea a reuşit să ajungă în grupa principală a UEFA Europa League, acolo unde a avut un început senzaţional. Roş-albaştrii le-au învins în primele două meciuri pe RFS, cu 4-1, şi pe PAOK, în deplasare, cu 1-0. FCSB e pe locul 4 în grupa principală, la egalitate perfectă (de puncte şi golaveraj) cu echipa lui Radu Drăguşin, Tottenham.

Chiar dacă a „scârţâit” în primele etape ale sezonului, FCSB şi-a revenit, recent, şi în campionat. În ultimele două etape, roş-albaştrii le-au învins pe Sepsi, cu 1-0, în deplasare, şi pe Gloria Buzău, cu 3-2, acasă. Surprinzător, după victoria cu Gloria Buzău, Gigi Becali s-a arătat nemulţumit. El a anunţat că Ionuţ Panţîru nu va mai fi văzut la FCSB şi l-a criticat şi pe căpitanul Darius Olaru, pentru atitudinea din final. Becali a spus că se aştepta ca FCSB să ţină mai mult mingea pe final. Milionarul a recunoscut că a avut emoţii, după golul de 3-2 marcat de Cestor, în minutul 87.

Cu ce șanse sunt cotați câinii roșii la victorie în fața marei rivale

Chiar dacă sunt în faţa FCSB-ului în clasament şi dispută, teoretic, acasă derby-ul, „câinii” nu sunt favoriţi să îşi învingă marea rivală. Superbet oferă o cotă de 3.60 pentru victoria lui Dinamo şi o cotă de 2.22 pentru victoria FCSB-ului. Egalul are o cotă de 3.15.

Betano are o cotă şi mai mare pentru victoria lui Dinamo, 3.75, în timp ce pentru victoria FCSB-ului oferă o cotă de 2.20. Egalul are tot o cotă de 3.15.

Vestea bună pentru Dinamo este că ar urma să aibă întregul lot valid pentru disputa cu marea rivală. „Câinii” s-au chinuit în ultimele jocuri, fiind nevoiţi să evolueze cu Răzvan Patriche (38 de ani) în centrul apărării. Dinamo nu a putut conta pe Boateng şi Homawoo, fundaşii centrali titulari. Abdallah, jucător foarte important pentru „câini”, pe care Becali transmitea că vrea să îl transfere, a lipsit şi el din pricina unei accidentări în ultimele jocuri. Şi el ar urma să fie apt la meciul cu FCSB.

De partea cealaltă, FCSB are emoţii în ceea ce îi priveşte pe Florin Tănase şi Adrian Şut. Tănase este suspect de ruptură musculară, iar Adrian Şut a fost trimis acasă de selecţionerul Mircea Lucescu, el acuzând o leziune fibrilară.

 

 

Reclamă

Va scoate Marius Şumudică echipa din criză?

Loading ... Loading ...
Citește și:
23:57

Florin Tănase are ruptură musculară! Jucătorul de la FCSB a aflat cât va lipsi de pe gazon

23:48

Doliu în lumea motorsportului! Frédéric Baudry a murit după un accident la Raliul Marocului

23:23

Marius Şumudică i-a răspuns lui Gigi Becali! Mesaj direct pentru patronul FCSB-ului, care a dat de înţeles că „Şumi” va demisiona

23:19

„E clar!” Marius Şumudică a anunţat când poate juca Aaron Boupendza la Rapid! Ce se întâmplă cu procesul intentat de Zamalek

23:15

Calendar WTA în octombrie. Cele mai importante întreceri pe tabloul feminin programate luna aceasta

23:06

Marius Şumudică a lămurit subiectul presupusei demisii de la Rapid: „Am avut o discuţie cu domnul Şucu”! Anunţul antrenorului

1 Răzvan Lucescu l-a anunţat pe Ivan Savvidis că e dispus să plece de la PAOK: „Dacă cineva nu este mulţumit, îmi fac bagajele” 2 FotoCum a putut să reacţioneze antrenorul lui Rangers, după ce Ianis Hagi a fost eliminat! Gestul făcut pe stadion de Clement 3 Ianis Hagi, eliminat la revenirea în prima echipă a lui Rangers! Cum au reacţionat fanii după pasa de gol 4 Cine a răsturnat carul la Red Bull? Analiza lui Adrian Georgescu 5 Ianis Hagi, avertizat de antrenorul lui Rangers, după ce a fost eliminat la revenire: „E unul dintre principiile mele” 6 Cum a reacționat Gigi Becali când a auzit că Marius Șumudică e aproape să-și dea demisia de la Rapid: „Nici pe ei să nu-i bați!”
Citește și