Închide meniul
Video

Max Verstappen, savuros după ce a câştigat a 11-a cursă de sprint din totalul de 16: „Nu îmi plac”

Publicat: 19 octombrie 2024, 22:19

Reclamă

Max Verstappen, savuros după ce a câştigat a 11-a cursă de sprint din tolaul de 16 la care a participat

Profimedia

Max Verstappen a avut un discurs savuros după ce a câştigat a 11-a cursă de sprint din cele 16 la care a participat. Campionul mondial en-titre s-a a ajuns la 11 victorii în cursele de sprint din totalul de 16 câte au avut loc în Formula 1.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Verstappen a glumit şi a spus că nu îi plac aceste curse. De asemenea, Verstappen i-a lăudat şi pe rivalii de la Ferrari, despre care a spus că au fost extrem de rapizi.

Max Verstappen, savuros după ce a câştigat a 11-a cursă de sprint din totalul de 16 la care a participat

„Nu a fost deloc rău, ca în zilele bune. Cei de la Ferrari au fost foarte rapizi, dar a fost o cursă foarte bună. Nu îmi plac sprint-urile. Este un weekend foarte ciudat când avem curse de sprint. Când am avut ultima cursă de sprint, maşina era foarte bună„, a spus Max Verstappen după ce a câştigat cursa de sprint a Marelui Premiu de Formula 1 al Statelor Unite.

Max Verstappen (Red Bull) a câştigat, sâmbătă, cursa sprint din cadrul Marelui Premiu de Formula 1 al Statelor Unite, punând capăt unei serii de opt curse fără victorie şi mărindu-şi avansul în clasamentul general faţă de Lando Norris (McLaren) la 54 de puncte.

Carlos Sainz de la Ferrari a terminat al doilea, la 3,882 secunde în spatele lui Verstappen, după ce l-a depăşit pe Norris la începutul ultimului tur pe Circuit of the Americas din Austin, când britanicul a intrat prea adânc în primul viraj.

Reclamă
Reclamă

Victoria a fost prima pentru Verstappen de la sprintul din Austria din iunie şi a însemnat că triplul campion a câştigat toate cele patru sprinturi de 100 km de până acum din acest sezon şi mai are încă două de câştigat.

Max Verstappen a fost acuzat că a trişat în antrenamentul din SUA

Inspectorii tehnici FIA au vizitat de urgență garajul Red Bull, imediat după încheierea singurei sesiuni de antrenamente din acest weekend. Aceștia au avut ca obiectiv verificarea controversatului sistem de modificare a înălțimii de pe mașinile echipei.

Încă de la începutul weekendului din Austin, monopostul celor de la Red Bull a stârnit adevărate controverse. De mult timp se zvonea că echipa austriacă deținea un sistem ilegal de îmbunătățire a aerodinamicii. În urma presiunilor FIA, oficialii Red Bull au confirmat că îl dețin, doar că nu îl folosesc.

Reclamă

Cu toate acestea, după Marele Premiu din Singapore, mai multe echipe au alertat FIA cu privire la posibila utilizare a acestui sistem de către Red Bull. Se pare că acesta ar fi putut să fie reglat din interiorul cockpitului, cel mai probabil de către un mecanic în timpul pregătirilor de cursă.

Conform specialiștilor, acest reglaj ar putea aduce un avantaj aerodinamic semnificativ şi o gestionare mai ușoară a combustibilului în funcție de distanțe. Regulile FIA interzic orice modificare de acest tip după începerea calificărilor.

„Da, dispozitivul există, deşi este inaccesibil odată ce maşina este complet asamblată şi gata să fie condusă”, a transmis Red Bull.

Mai mult, şi piloții au afirmat că știau de această componentă, doar că nu s-au folosit de ea. „Ştiam că există, dar nu era disponibil pentru a fi folosită de noi”, a adăugat Sergio Pérez.

Ai sport în AntenaPLAY

Trăiești live-ul în fiecare zi. În 2024, competițiile de Formula 1™, Formula 2™, Formula 3™ se văd în direct și integral în AntenaPLAY. Cele peste 24 de curse pot fi vizionate în canalul de sport live – AS LIVE, dar și pe canalele dedicate fiecărei competiții. Toate antrenamentele, calificările, sprinturile și cursele pentru marile premii de Formula 1™ vor putea fi urmărite în direct online.

Pe lângă acestea, abonații pot urmări și Liga Campionilor Asiei, Liga Portugal, Campionatul Greciei sau evenimente de MMA, gale de box, F1 Academy sau tenis de masă.

Reclamă

Cine va câştiga Marele Premiu de Formula 1 al Statelor Unite?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
2:00 20 oct.

VIDEOLando Norris, pole-position în Marele Premiu al Statelor Unite! Cursa e la 21:45, în direct pe Antena 3 CNN și în AntenaPLAY

23:56

Mbappe şi Vinicius au marcat în Celta – Real Madrid 1-2. Record istoric pentru Modric. Juventus, victorie dramatică cu Lazio

23:48

Dinamo – FCSB LIVE TEXT (21:00). Derby de „foc” pe Arena Naţională. Echipele probabile

23:31

„Ai vorbit cu Gigi Becali?” Lukas Zima, prima reacţie după transferul la FCSB! Ce a spus despre postul de titular al campioanei

23:19

FotoReacţia lui Dan Petrescu, după ce a fost sfidat de Louis Munteanu: „Ar trebui să fie mai atent! E prima dată când s-a întâmplat!”

23:03

FotoLouis Munteanu, gest sfidător după ce a fost înlocuit de Dan Petrescu în prelungirile meciului. Reacţie nervoasă a atacantului

1 VIDEOBernadette Szocs s-a calificat în semifinale la Campionatul European Individual, LIVE în AntenaPLAY! O nouă medalie pentru Bernie 2 Novak Djokovic – Rafael Nadal 6-2, 7-6! Finalul unei ere în tenis! Sârbul a câştigat „ultimul dans” dintre cei doi titani 3 Ilie Dumitrescu, mesaj vehement pentru Dorinel Munteanu: „Dacă mai face o dată aşa, o să am aceeaşi reacţie” 4 FIA, verificări urgente în garajul Red Bull. Max Verstappen a fost acuzat că a trişat în antrenamentul din SUA 5 Max Verstappen, prima reacţie după ce a obţinut pole-position-ul în cursa de sprint de la Marele Premiu al Statelor Unite! 6 Lovitură financiară importantă pentru Dinamo! „Câinii” au anunţat suma pe care au încasat-o din biletele la Dinamo – FCSB!
Citește și