Închide meniul

FIA, verificări urgente în garajul Red Bull. Max Verstappen a fost acuzat că a trişat în antrenamentul din SUA

Alexandra Costea Publicat: 19 octombrie 2024, 12:12

Reclamă
FIA, verificări urgente în garajul Red Bull. Max Verstappen a fost acuzat că a trişat în antrenamentul din SUA

FIA, verificări urgente în garajul Red Bull

Max Verstappen va pleca din pole position în cursa de sprint din Texas - Profimedia

FIA, verificări urgente în garajul Red Bull. Max Verstappen a fost acuzat că a trișat în antrenamentul din Marele Premiu al Statelor Unite. Weekendul de cursă este transmis în direct pe Antena 3 CNN şi AntenaPLAY.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Inspectorii tehnici FIA au vizitat de urgență garajul Red Bull, imediat după încheierea singurei sesiuni de antrenamente din acest weekend. Aceștia au avut ca obiectiv verificarea controversatului sistem de modificare a înălțimii de pe mașinile echipei.

FIA, verificări urgente în garajul Red Bull. Max Verstappen a fost acuzat că a trişat în antrenamentul din SUA

Încă de la începutul weekendului din Austin, monopostul celor de la Red Bull a stârnit adevărate controverse. De mult timp se zvonea că echipa austriacă deținea un sistem ilegal de îmbunătățire a aerodinamicii. În urma presiunilor FIA, oficialii Red Bull au confirmat că îl dețin, doar că nu îl folosesc.

Cu toate acestea, după Marele Premiu din Singapore, mai multe echipe au alertat FIA cu privire la posibila utilizare a acestui sistem de către Red Bull. Se pare că acesta ar fi putut să fie reglat din interiorul cockpitului, cel mai probabil de către un mecanic în timpul pregătirilor de cursă.

Conform specialiștilor, acest reglaj ar putea aduce un avantaj aerodinamic semnificativ şi o gestionare mai ușoară a combustibilului în funcție de distanțe. Regulile FIA interzic orice modificare de acest tip după începerea calificărilor.

Reclamă
Reclamă

„Da, dispozitivul există, deşi este inaccesibil odată ce maşina este complet asamblată şi gata să fie condusă”, a transmis Red Bull.

Mai mult, şi piloții au afirmat că știau de această componentă, doar că nu s-au folosit de ea. „Ştiam că există, dar nu era disponibil pentru a fi folosită de noi”, a adăugat Sergio Pérez.

McLaren a urcat pe primul loc în clasamentul constructorilor

Ole Schack, mecanicul şef de la Red Bull le-a prezentat inspectorilor FIA componenta controversată şi le-a explicat cum este instalată şi ce utilizare ar putea avea.  Zak Brown, şeful McLaren, a lăudat FIA pentru implicarea rapidă care planează asupra acestui weekend de curse de pe COTA.

Reclamă

„A fi capabil să conduci o mașină mai joasă este un avantaj competitiv, face mașina mai rapidă de cele mai multe ori.FIA a făcut o treabă foarte bună în identificarea unui element într-o singură echipă. Este singura echipă care are capacitatea de a regla înălțimea de rulare din interiorul cockpitului. Nu am nicio idee dacă au făcut-o sau nu, dar având capacitatea de a o face ridică întrebări”, a declarat directorul McLaren.

Pentru a le da replica celor de la McLaren, oficialii Red Bull le-au atras atenția inspectorilor FIA asupra modificărilor la aripa spate ale monopostului papaya.

McLaren a urcat pe primul loc în clasamentul constructorilor. Echipa britanică are un avans de 41 de puncte faţă de rivalii de la Red Bull. Monoposturile „papaya”, conduse de Lando Norris şi Oscar Piastri, au obţinut rezultate remarcabile în a doua jumătate a sezonului. În cinci din ultimele şase curse, ambii piloţi ai echipei britanice s-au clasat pe podium. Olandezul Verstappen conduce clasamentul Campionatului Mondial cu 52 de puncte în fața britanicului Lando Norris, pilotul McLaren.

Ai sport în AntenaPLAY

Trăiești live-ul în fiecare zi. În 2024, competițiile de Formula 1™, Formula 2™, Formula 3™ se văd în direct și integral în AntenaPLAY. Cele peste 24 de curse pot fi vizionate în canalul de sport live – AS LIVE, dar și pe canalele dedicate fiecărei competiții. Toate antrenamentele, calificările, sprinturile și cursele pentru marile premii de Formula 1™ vor putea fi urmărite în direct online.

Pe lângă acestea, abonații pot urmări și Liga Campionilor Asiei, Liga Portugal, Campionatul Greciei sau evenimente de MMA, gale de box, F1 Academy sau tenis de masă.

Reclamă

Ce rezultat va fi la derby-ul Dinamo - FCSB?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
15:20

Revenire importantă la FCSB înainte de derby-ul cu Dinamo! ”Sunt sută la sută”

14:59

Bernadette Szocs/Sofia Polcanova – Izabela Lupulesku/Sabina Surjan, LIVE VIDEO, 17:00 (AntenaPLAY). Luptă pentru finala la dublu!

14:30

VIDEOBernadette Szocs s-a calificat în sferturi la Campionatul European Individual, în AntenaPLAY! Românca e în semifinale la dublu

14:05

”E normal ca jucătorii să aibă emoții”. Elias Charalambous, mesaj înainte de derby-ul Dinamo-FCSB

13:40

„Am spus de la începutul campionatului”. Helmut Duckadam și-a ales favorita pentru derby-ul Dinamo-FCSB

12:50

Cătălin Cîrjan a spus care este „adevărata Steaua” înainte de derby-ul Dinamo-FCSB. Mijlocaşul nici nu a stat pe gânduri

1 VIDEOMax Verstappen, pole position în cursa de sprint de la Marele Premiu al Statelor Unite (21:00, Antena 3 CNN şi AntenaPLAY) 2 Suma uriaşă primită de David Popovici de la statul român. Este de 5 ori mai mare decât cadoul primit de la Ion Ţiriac 3 FotoVicecampioana olimpică a României a defilat la un eveniment de modă! A atras toate privirile: „Super model!” 4 Englezii s-au convins de Radu Drăguşin, după patru meciuri jucate la Tottenham în acest sezon! Ce notă i-au acordat fundaşului 5 VIDEOBernie Szocs, Eliza Samara şi Dragoman, în optimi la Campionatul European Individual, LIVE în AntenaPLAY! Rezultatele românilor 6 Surpriză în primul 11 al FCSB-ului, pentru derby-ul cu Dinamo! Cine ar urma să fie titularizat
Citește și