Închide meniul

A decedat Jerry West, baschetbalistul reprezentat pe logo-ul NBA

Publicat: 12 iunie 2024, 19:05

Reclamă
A decedat Jerry West, baschetbalistul reprezentat pe logo-ul NBA

A decedat Jerry West, baschetbalistul reprezentat pe logo-ul NBA

Jerry West / Profimedia Images

Fostul baschetbalist american Jerry West, legendă a echipei Los Angeles Lakers, a decedat miercuri, la vârsta de 86 de ani. El era baschetbalistul reprezentat pe celebrul logo al NBA.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fost jucător şi antrenor al celor de la Los Angeles Lakers, Jerry West activase în ultimii opt ani, începând din 2017, în Consiliul Director al clubului Los Angeles Clippers.

A decedat Jerry West, baschetbalistul reprezentat pe logo-ul NBA

Supranumit „Mister Clutch”, pentru capacitatea sa de a fi decisiv în finalurile de meci, Jerry West a dat naştere unei imagini care astăzi se confundă cu baschetul de înalt nivel: silueta lui, aflată în acţiune, în timp ce dribla, a fost aleasă pentru a întruchipa sigla NBA, relatează news.ro.

După cum îi plăcea să sublinieze, Jerry West nu era un mare fan al acestui logo. „Aş fi preferat ca acest logo să nu fie dezvăluit niciodată. Nu, de fapt chiar îmi doresc asta. Am spus-o de mai multe ori. Este măgulitor că sunt eu, dar dacă aş fi NBA, mi-ar fi ruşine. Nu-mi place să fac nimic care să atragă atenţia asupra mea, iar când oamenii îmi spun The Logo, pur şi simplu simt că nu sunt acea persoană cu care sunt identificat”, a mărturisit el televiziunii americane în 2017.

Fostul jucător a vrut ca oamenii să-şi amintească de el pentru prestaţiile de pe teren. Campion NBA în 1972, a fost inclus în Hall of Fame al ligii nord-americane în 1980. A fost ales MVP al NBA în 1969, are 14 selecţii în All Star Game şi a fost inclus, în 2021, printre cei mai buni 75 de jucători din istoria NBA.

Reclamă
Reclamă 4
Recomandări

Pe ce poziţie se va clasa România în Grupa E de la EURO 2024?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
12:36

„Nebunie!” Transferul lui Florinel Coman a ajuns la urechile spaniolilor: „Mbappe de România”

12:18

Prima delegare pentru Istvan Kovacs, la EURO 2024! Ce meci va arbitra românul

11:42

„Poate Nicolae Stanciu să fie comparat cu Gică Hagi?” „Regele”, răspuns superb după victoria de senzaţie a României

11:28

Adrian Ilie a anunţat care este jucătorul român care va valora 30 de milioane de euro: „Aştept să ajungă în Anglia sau Germania”

10:50

VIDEODavid Popovici şi Patrick Dinu s-au calificat în semifinalele probei de 100 metri liber, LIVE STREAM în AntenaPLAY

10:34

FCSB îşi află azi adversara din primul tur preliminar din Champions League! Tragerea la sorţi, LIVE TEXT, 15:00

1 FotoDin ce face bani, de fapt, noul soț al Larisei Iordache. Ce s-a aflat despre Cristian Chiriță, imediat după cununia civilă 2 FotoLovitura uriaşă, de milioane de euro, pe care a dat-o Simona Halep, după ce şi-a vândut mai multe proprietăţi! 3 Foto„Aroganță! A fost greu!” Cum a cucerit-o Horațiu Moldovan pe celebra sa iubită! Portarul naționalei a dat toate cărțile pe față 4 Foto„E un parastas al tău?” Replica fabuloasă pe care i-a dat-o Ilie Năstase lui Ion Ţiriac! 5 Programul complet al meciurilor, din grupe, de la EURO 2024 6 FotoIvana Knoll e gata să le sucească minţile şi nemţilor: „Mai sexy ca niciodată! Abia aştept ca toată lumea să mă vadă!”
Citește și