Închide meniul

David Popovici, după ce a scris istorie la Campionatul Mondial de Natație: „E dovada că sportul românesc poate!”

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 21 iunie 2022, 21:46

David Popovici, după ce a scris istorie la Campionatul Mondial de Natație: „E dovada că sportul românesc poate!

David Popovici, discurs de campion la Mondialul de Natație

David Popovici, la Campionatul Mondial de Natație de la Budapesta / Profimedia

David Popovici a uimit o lume întreagă la Campionatul Mondial de Natație de la Budapesta, unde a cucerit aurul la 200 de metri liber și s-a calificat în finală la 100 de metri liber. Puștiul de doar 17 ani crede într-un viitor strălucitor al sportului românesc.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„De ce să ne oprim aici dacă ne-a mers așa de bine? De ce să nu continuăm și să vedem care este adevăratul potențial, cel puțin zilele acestea? Nu m-a consumat foarte mult proba de luni, am avut o noapte ceva mai grea, de la oboseală, entuziasm.

David Popovici, după performanțele de la Campionatul Mondial de Natație

Am dormit mai greu, a trebuit să mă trezesc devreme, având în vedere că a fost a doua probă de dimineață, însă m-am descurcat, m-am mobilizat și mâine urmează ultima mea probă din concurs.

Dimineață m-am reconectat simplu, m-am spălat pe față și am tras draperia pentru că aș mai fi dormit două-trei ore. Am avut mare grijă cu medalia, am primit și o cutie, nu-mi venea să o pun în buzunar sau la gât.

Nu-mi place să mă plimb cu medaliile de gât, nu mi-a plăcut niciodată, iar acum e în siguranță, gata să fie expusă pe undeva, prin cameră, chiar dacă încă nu am nimic expus. Reprezintă dovada că sportul românesc poate aduce un campion mondial și la înot”, a spus David Popovici, conform gsp.ro. 

Reclamă

David Popovici: „Sunt surprinzător de fresh!”

„Nu m-am gândit la nicio unghie, am făcut la fel ca la Tokyo, doar că am fost mai bine pregătit fizic. Sunt surprinzător de fresh, nu știu cum și de ce, dar nu poate fi un lucru rău. M-a întrebat antrenorul după cursă dacă simțeam că sunt atât de rapid, dar nu a fost așa, nu mi-am dat seama. Revin și spun că nu e ceva rău, am voie să mă surprind și pe mine”, a mai spus David Popovici.

David Popovici a terminat semifinala pe primul loc și a stabilit un nou record mondial la juniori. Puștiul de 17 de ani vrea să depășească recorduri și la seniori.

„Să bat recorduri mondiale la juniori înseamnă o continuitate plăcută și îmi dă speranță că voi ajunge și la recorduri mondiale adevărate de seniori, sau supreme, nu adevărate. Nu știu cât mai durează, dar știu că am tot timpul din lume, nu ne grăbim nicăieri. O să avem momentele noastre bune așa cum vor fi și altele mai rele. E un sport și se întâmplă lucrurile astea și sunt pregătit pentru ce-mi rezervă viitorul.

Reclamă 4 / 0/3

Mii de mesaje am primit, nu am cum să mă uit la toate, am răspuns familiei, rudelor, însă nu aș avea cum să le răspund tuturor, nici nu ar fi bine. Am văzut valul pe care l-am creat, mă bucur că în această seară s-a mobilizat lumea și s-a difuzat și la noi în țară, a putut să mă vadă și publicul mai larg.

Pe internet fanii mai înrăiți știau unde să caute, la televizor e mai bine. E un sport care merită mai multă atenție.

Până mâine vreau să mă odihnesc bine, să mă rezum la mesajele necesare, să nu mă las cuprins de atenția asta, care e pozitivă, dar și în cantitate prea mare poate strica. Iar mâine e o nouă zi”, a mai spus Popovici.

David Popovici, cel mai bun timp în semifinalele de la 100 de metri liber

David Popovici s-a calificat în finala probei de 100 de metri liber și a stabilit un nou record mondial la juniori. 47.13 a fost timpul înotătorului român, cel mai bun dintre toți concurenții.

Popovici nu se afla între cei mai rapizi trei înotători la jumătatea cursei. Al doilea timp din semifinale a fost obţinut de francezul Maxime Grousset, 47 sec 54/100, în timp ce canadianul Joshua Liendo Edwards a fost înregistrat cu al treilea timp, 47 sec 55/100.

Multiplul campion mondial şi olimpic american Caeleb Dressel s-a retras înaintea semifinalelor din ”motive medicale”.

Popovici reuşise cel mai bun timp şi în seriile de marţi dimineaţa, 47 sec 60/100. Finala va avea loc miercuri, de la ora 19:22 (ora României).

Reclamă
Recomandări
  • David Popovici, în finală la 100 de metri liber
  • Discurs de campion al puștiului de 17 ani

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
9:30 Cum a reacţionat David Popovici când i-a fost doborât recordul mondial: „Mi-ar fi plăcut să fie doar al meu!” 9:11 VIDEO„A făcut precum Gundogan” Spaniolii nu au milă de Charles Leclerc, după ce s-a plâns de Carlos Sainz în China! Scandal la Ferrari 9:05 Adrian Mititelu, în „război” cu Ionel Ganea: „Am intervenit la echipa ca să joace fiul lui!” 8:38 „CFR Cluj să se gândească bine la meciul acesta!” Gică Hagi, euforic după ce Farul i-a umilit pe clujeni! Jucătorul remarcat 8:34 Fotbalistul lui Gică Hagi care vrea să plece de la Farul, după ce a marcat cu CFR Cluj: „Nu pot să mint” 8:17 Mihai Stoica, semne de întrebare despre revenirea lui Dan Petrescu la CFR Cluj: „Dacă era hotărât, venea de acum!” 7:46 VIDEOFernando Alonso, cu zâmbetul pe buze după incidentul care l-a trimis pe ultimul loc în cursa de sprint din China: „Mi-a plăcut” 7:25 VIDEOMax Verstappen a dezvăluit de ce se teme, după victoria din sprintul din Marele Premiu al Chinei: „Va fi destul de dificil” 6:40 LIVE VIDEOCalificările Marelui Premiu al Chinei sunt ACUM pe Antena 3 CNN şi LIVE STREAM în AntenaPLAY 6:40 VIDEOMax Verstappen a câștigat cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei, LIVE pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY Vezi toate știrile
Citește și