Închide meniul

David Popovici, pe lista selectă a FENOMENELOR ROMÂNIEI! Poate deveni „REGE” ca Hagi, „GENIU” ca Năstase, „ZEU” ca „Zeița Nadia” de la Montreal și „REGINĂ” ca Halep la Londra

Iulian Focșăneanu Publicat: 23 iunie 2022, 0:17

David Popovici, pe lista selectă a FENOMENELOR ROMÂNIEI! Poate deveni „REGE ca Hagi, „GENIU ca Năstase, „ZEU ca „Zeița Nadia de la Montreal și „REGINĂ ca Halep la Londra

David Popovici, pe lista selectă a FENOMENELOR ROMÂNIEI

David Popovici, dublu campion mondial la 17 ani / Colaj Profimediaimages

  • David Popovici, dublu medaliat cu aur la Campionatele Mondiale de nataţie
  • Performanţă istorică obţinută de tânărul de 17 ani

David Popovici a scris istorie la Campionatele Mondiale de nataţie şi şi-a făcut loc pe lista selectă a fenomenelor României. Tânărul de 17 ani a câştigat două medalii de aur, la 100 de metri liber şi 200 de metri liber, şi calcă pe urmele altor legende ale sportului românesc: Gică Hagi, Nadia Comăneci, Ilie Năstase sau Simona Halep.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Popovici a scris istorie încă de luni, când a devenit primul campion mondial de nataţie din România. A făcut-o cu stil, la 200 de metri liber, când a stabilit şi un nou record mondial la juniori. Nu s-a oprit şi reuşit o cursă fabuloasă şi în proba „regină”, cea de 100 de metri liber.

Reclamă

David Popovici, pe lista selectă a FENOMENELOR ROMÂNIEI

Debutant la Mondialele de seniori, sportivul care a lăsat-o pe Steaua pentru Dinamo a dat dovadă de o tărie de caracter incredibilă. Şi-a ascuns vârsta şi a demonstrat că este cel mai rapid din lume. A încheiat finala cu timpul 47.58 şi l-a depăşit cu numai 6 sutimi în fața lui Maxim Grousset.

Este doar începutul, avem un drum foarte foarte lung în faţa noastră„, a fost anunţul făcut de Popovici după ce a devenit dublu campion mondial.

Reclamă

Lui Popovici i-a cântat imnul pentru a doua oară într-o singură săptămână şi a fost premiat chiar de Camelia Potec, preşedintele Federaţiei Române de Nataţie. Campioana olimpică la 200 de metri liber de la Atena, din 2004, l-a lăudat pe puştiul minune care a obţinut o performanţă ieşită din comun.

Sunt două victorii. Cea din această seară a venit ca o dovadă a valorii lui David Popovici şi bineînţeles, el are acum două titluri de campion mondial. El e deja singurul înotător român care reuşeşte asta şi iată că are deja cele mai multe titluri de campion mondial de seniori, la nici 18 ani„, a spus Camelia Potec după festivitatea de premiere.

David Popovici a primit cuvinte uriaşe şi din presa mondială şi se alătură numelor uriaşe din sportul românesc. Aminteşte de Gică Hagi care, tot la 17 ani, debuta pe prima scenă a fotbalului românesc. La un an distanţă începea să joace la echipa naţională şi avea să devină „Rege”. A încântat la turneele finale şi a reuşit goluri de generic şi la rivalele din La Liga, Barcelona şi Real Madrid.

Reclamă 4 / 0/3

Popovici a scris istorie la Campionatele Mondiale de nataţie şi visează la aurul olimpic

Medaliile de aur câştigate de Popovici ne duc cu gândul şi la Nadia Comăneci, „Zeiţa de la Montreal”. Gimnasta născută la Oneşti reuşea, la 14 ani, să obţină un succes uriaş la Jocurile Olimpice de Vară din 1976. Devenea prima sportivă care obţinea nota ZECE! În total, la Montreal 1976 şi Moscova 1980, Nadia a câştigat nu mai puţin de şase medalii olimpice de aur.

Primul titlu mondial adus de Popovici, în bazin olimpic, pentru înotul masculin românesc, aminteşte şi de Ilie Năstase. Cel care pe terenul de tenis devenea primul lider mondial în circuitul ATP. Performanţa o obţinea pe 23 august 1973. Şi Simona Halep a fost prima în lume, totul culminând cu titlurile de la Roland Garros (2019) şi Wimbledon (2019). A fost „regină” a tenisului feminin chiar în Marea Britanie.

David Popovici calcă astfel pe urmele legendelor sportului românesc. Speranţele se îndreaptă deja spre Jocurile Olimpice, acolo unde visăm să îi depăşească la numărul de medalii de aur pe Nadia Comănescu (5), Elisabeta Lipă (5), Georgeta Damian (5), Ivan Patzaichin (4), Doina Ignat (4), Ecaterina Szabo (4), Viorica Susanu (4), Daniela Silivaş (3), Simona Amânar (3), Constanţa Burcică (3), Elena Georgescu (3), Liliana Gavencu (3) şi Cătălina Ponor (3)

La Campionatele Mondiale de nataţie, până să scrie istorie David Popovici, România mai avea două medalii cucerite de Tamara Costache (50 m liber, 1986) şi Diana Mocanu (200 m spate, 2001). Bilanţul este acum de patru medalii de aur, una de argint şi şase de bronz.

David Popovici, anunț ferm: „Dacă mi se urcă la cap, voi primi două palme imaginare”

David Popovici a scris istorie în natația mondială, reușind să câștige aurul la probele de 200 m liber și 100 m liber. Anunţă totuşi că va rămâne cu capul pe umeri și spune că va continua să fie modest, indiferent de cum va fi privit de oameni.

Sportivul român a precizat că apropiații săi vor avea grijă de comportamentul său și, dacă va fi nevoie, îi vor atrage atenția cu „două palme imaginare”:

Chiar nu ştiu cum voi fi privit, însă eu voi fi absolut la fel, mă voi comporta absolut la fel. Dacă e cumva vreodată să mi se urce la cap ştiu că voi primi două palme imaginare de la apropiaţii mei şi o să-mi revin imediat, dar nu o să se ajungă acolo. Pentru că am nişte oameni liniştiţi în jurul meu, oameni la fel de simpli ca şi mine”, a spus David Popovici, pentru TVR.

Reclamă

David Popovici se va întoarce în România duminică, cu poftă de mâncare! Dublul campion mondial a dezvăluit cu ce preparate își dorește să se răsfețe: „Să mănânc ceva bun, probabil nişte sushi, o lasagna

Înotătorul de la CS Dinamo a vorbit și despre modul în care se pregătește din punct de vedere mental înaintea curselor:

Vizualizez foarte mult cursele înainte şi îmi imaginez orice scenariu care se poate întâmpla. Îmi imaginez tot şi asta cred că mă ajută să fiu exact în momentul ăla şi să nu poată să mă ia absolut nimic prin surprindere.

Mi-am imaginat o cursă bună, o cursă pe care o câştig, pentru că asta îmi doresc”, a încheiat David Popovici.

Mesajul lui Klaus Iohannis pentru David Popovici

Klaus Iohannis i-a transmis un mesaj lui David Popovici, după ce sportivul român a devenit dublu campion mondial, la Budapesta. Președintele României l-a felicitat pe tânărul înotător de 17 ani pentru performanța extraordinară.

O nouă performanță de excepție pentru David Popovici, care a câștigat titlul mondial și la proba de 100 de metri liber. Felicitări, David!”, a scris Klaus Iohannis, pe contul de Facebook.

La scurt timp după ce a cucerit aurul și la 100 metri liber, David Popovici a postat o fotografie pe contul său de Facebook, alături de un mesaj superb pentru români:

DUBLU CAMPION MONDIAL! Vă iubesc!!! Mulțumesc ca v-ați uitat!”, a scris Popovici.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
20:30 Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune! 19:54 Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa „tricolorilor” 19:11 CSM Bucureşti – Dunărea Brăila 35-35! „Thriller” în Liga Naţională de handbal! Brăilencele au reuşit o revenire de senzaţie 18:51 Victor Angelescu, dezvăluire de ultimă oră în scandalul materialelor pirotehnice: „Ştiam că fanii dau cu torţe cu FCSB” 18:50 Sandro Tonali, acuzat de Federaţia Engleză că a pariat din nou! De câte ori a încălcat regulamentul după transferul la Newcastle 18:12 Reacţie categorică a presei din Scoţia, după anunţul făcut de Ianis Hagi: „Este impresionant” 18:00 Tudorel Stoica a reacţionat după declaraţiile lui Gică Hagi despre fiul său, Ianis: „A exagerat, îi face rău băiatului lui” 17:42 Dani Alves şi Robinho, desfiinţaţi de un fost coechipier: „Dacă îi făceau asta fiicei mele, nu mai eram la interviu acum” 16:59 Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală din Antalya! Românca, fără set pierdut de la revenirea în circuit 16:57 Bocciu şi ceilalţi doi ultraşi ai Rapidului rămân în arest! Decizia de ultimă oră a instanţei Vezi toate știrile
Pe același subiect
Gică Hagi l-a atacat pe Edi Iordănescu, după ce l-a "uitat" din nou pe bancă pe Ianis
Echipa naţională • 27 mart., 22:46
Gică Hagi l-a atacat pe Edi Iordănescu, după ce l-a „uitat” din nou pe bancă pe Ianis: „E de reflectat!”
Gică Hagi a fost la baza lui Real Madrid, înainte de Columbia - România
Fotbal • 27 mart., 21:47
Gică Hagi a fost la baza lui Real Madrid, înainte de Columbia – România: „M-am întâlnit cu Ancelotti!”
Gică Hagi se gândeşte doar la victorie, înainte de Farul - FCSB
Liga 1 • 27 mart., 19:58
Gică Hagi se gândeşte doar la victorie, înainte de Farul – FCSB: „Altă alternativă nu avem! Trebuie să câştigăm!”
David Popovici visează la o medalie la Jocurile Olimpice
Înot • 27 mart., 19:50
David Popovici visează la o medalie la Jocurile Olimpice! Anunţul făcut de Camelia Potec: „Ştie ce înseamnă să fii cel mai bun!”
Gică Hagi, reacţie savuroasă după ce Ianis Hagi a marcat în Columbia - România
Echipa naţională • 27 mart., 18:42
„Am şi eu un băiat şi sunt fericit!” Gică Hagi, reacţie savuroasă după ce Ianis Hagi a marcat în Columbia – România