Închide meniul

Mesajul lui Klaus Iohannis pentru David Popovici, după ce înotătorul român a devenit dublu campion mondial

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 22 iunie 2022, 20:22

Mesajul lui Klaus Iohannis pentru David Popovici, după ce înotătorul român a devenit dublu campion mondial

David Popovici, în timpul probei de 100 metri liber

David Popovici este dublu campion mondial / Profimedia

Klaus Iohannis i-a transmis un mesaj lui David Popovici, după ce sportivul român a devenit dublu campion mondial, la Budapesta. Președintele României l-a felicitat pe tânărul înotător de 17 ani pentru performanța extraordinară.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

David Popovici a câștigat medalia de aur atât la proba de 200 metri liber, cât și la 100 metri liber, la Campionatele Mondiale de la Budapesta.

Ce a scris Klaus Iohannis, după ce David Popovici a devenit dublu campion mondial

Popovici a devenit al doilea înotător din istorie care câștigă ambele probe în cadrul aceluiași Mondial.

Performanța magică a lui David l-a impresionat inclusiv pe Klaus Iohannis:

„O nouă performanță de excepție pentru David Popovici, care a câștigat titlul mondial și la proba de 100 de metri liber. Felicitări, David!”, a scris Klaus Iohannis, pe contul de Facebook.

Reclamă

La scurt timp după ce a cucerit aurul și la 100 metri liber, David Popovici a postat o fotografie pe contul său de Facebook, alături de un mesaj superb pentru români:

„DUBLU CAMPION MONDIAL! Vă iubesc!!! Mulțumesc ca v-ați uitat!”, a scris Popovici.

David Popovici, dublu campion mondial / Facebook David Popovici

David Popovici, prima reacţie după ce a devenit dublu campion mondial

Cred că sunt mai mândru de cursa de 200 de metri. Este doar începutul, avem un drum foarte foarte lung în faţa noastră. Vă iubesc pe toţi şi mulţumesc pentru că v-aţi uitat!

Reclamă 4 / 0/3

Ce pot să spun este că lumea m-a urmărit. Sper că v-am făcut pe toţi mândri. Urmează o vară plină, un sezon încărcat, dar pe care abia îl aştept. Urmează un pic de pauză, în care să reflectăm ceea ce s-a întâmplat.

Nu a fost un concurs pe care l-am pregătit extraordinar de tare, asta mă face optimist. Am fost într-o stare bună, dar nu ştiam. Pot să mă surprind în continuare. Înotul este un sport foarte sănătos, la fel e şi fotbalul. Susţin orice copil care vrea să facă sport. Este o populaţie sănătoasă„, a declarat David Popovici pentru TVR 1.

David Popovici a câştigat la Budapesta şi medalia de aur la 200 m liber, cu timpul 1:43.21, de asemenea record mondial la juniori.

Din 1973 nu mai reuşise să câştige cineva atât proba de 100 de metri, cât şi cea de 200 de metri, de la aceeaşi ediţie. Singurul înotător care a izbutit „dubla” este americanul Jim Montgomery. A stabilit recordul la Campionatul Mondial de la Belgrad, din urmă cu 49 de ani, primul din istorie.

Nici măcar starul Caeleb Dressel, câştigător la 100 de metri liber în 2017 şi 2019, nu a reuşit minunea. De fiecare dată a fost depăşit de chinezul Sun Yang, cel care a fost campion la 200 de metri liber. Popovici ar fi vrut să se lupte cu Dressel pentru titlul mondial de la 100 de metri liber. Totuşi, americanul care a câştigat 5 medalii de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo s-a retras chiar înaintea semifinalelor.

Recomandări
  • David Popovici a devenit dublu campion mondial
  • Ce mesaj i-a transmis președintele Klaus Iohannis

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
18
apr.
23:57
PAOK – Club Brugge 0-2. Răzvan Lucescu a ratat calificarea în semifinalele Conference League! Dueluri „de foc” în semifinale
18
apr.
23:50
„Steaua fără nume!” Marcel Răducanu, verdict despre sezonul de vis făcut de FCSB! Mesaj direct pentru echipa lui Gigi Becali
18
apr.
23:45
„Nu vreau să creez tensiune!” Vlad Chiricheş, mesaj ferm pentru Edi Iordănescu: „Regret că am spus asta! M-am hazardat!”
18
apr.
23:38
„Să dea mai mult, la cât sunt plătiți!” Ioan Ovidiu Sabău și-a atacat jucătorii după Oțelul – U Cluj 2-1!
18
apr.
23:14
Scene uluitoare cu Emiliano Martinez în Lille – Aston Villa. La un pas să fie eliminat! A dansat ca în finala Cupei Mondiale
18
apr.
23:12
„Ne lipsește partea financiară! Avem cel mai mic buget!” Dorinel Munteanu, strigăt de ajutor după calificarea în finala Cupei
18
apr.
22:47
Dan Nistor s-a prăbuşit emoţional după înfrângerea cu Oţelul: „Frustrant şi dureros! Mulţi nu vom dormi la noapte!”
18
apr.
22:41
„E dureros!” Alex Chipciu și-a turnat cenușă în cap după ce și-a dat autogol în Oțelul – U Cluj! A vorbit și despre noul obiectiv
18
apr.
21:55
„Mulți patroni încearcă să îl imite” Ovidiu Burcă, laude la scenă deschisă pentru Gigi Becali! A spus și de ce are succes FCSB
18
apr.
21:43
Oţelul – Corvinul este finala Cupei României! Gălăţenii s-au calificat după un autogol marcat de Chipciu în minutul 90
Vezi toate știrile
Citește și