Închide meniul

Eduard Novak va fi demis! Motivele pentru care ministrul Sportului va părăsi guvernul

Reclamă

Antena Sport Publicat: 8 august 2022, 12:01

Eduard Novak va fi demis! Motivele pentru care ministrul Sportului va părăsi guvernul

Mesajul lui Eduard Novak, după ce Ministerul Sportului nu va mai exista în noul Guvern

Eduard Novak, în timpul unui interviu / Hepta

Eduard Novak va fi demis de premierul Nicolae Ciucă. Numit în funcție în decembrie 2020, acesta a fost evaluat, iar rezultatele nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Îm vârstă de 46 de ani, Eduard Novak este fost campion paralimpic la ciclism. Acesta a fost propus de UDMR pentru funcția de ministru al Sportului.

Eduard Novak va fi demis

Potrivit Antena 3, lui Eduard Novak i se impută mai multe scandaluri în care a fost implicat în cele şase luni de mandat.

Printre scandalurile în care a fost implicat Eduard Novak se numără meciul amical care a stârnit revoltă în România. Acesta a fost, alături de Viktor Orban, la inaugurarea stadionului din Miercurea Ciuc şi chiar a ţinut un discurs pe teren.

„Mă bucur că pot fi ministrul sportului românesc ca vorbitor de limba maghiară, că nu trebuie să renunț la limba maternă și zona de unde vin, Ținutul Secuiesc„, spunea atunci Eduard Novak.

Reclamă

Galeriile din România au făcut deja un scandal-monstru şi au cerut intervenţia Federaţiei. Stadionul din Miercurea Ciuc a fost inaugurat cu un amical între naţionala sub 18 ani a Ungariei şi puştii de la Csiksereda, care au apărut sub însemnele Ţinutului Secuiesc. E numele pe care organizatorii au vrut să-l folosească iniţial pentru echipa gazdă.

Eduard Novak, făcut praf de mama lui Robert Glinţă: „Ministru obscur!”

Eduard Novak a fost făcut praf de mama lui Robert Glinţă după gafa de la aeroport. După revenirea în ţară a sportivilor de la Budapesta, şeful MTS nu a menționat nimic despre prestația lui Glință, care a terminat pe locul 5 în finala de la 50 metri spate.

În discursul său, Eduard Novak l-a lăudat doar pe David Popovici, care a scris istorie şi a devenit dublu campion mondial la 17 ani.

Reclamă 4 / 0/3

Revoltată, mama lui Robert Glinţă l-a pus la zid pe şeful MTS. „La atât de multe materii au picat examenul oficialii MTS, în episodul acestei primiri la aeroport, încât pur și simplu mă dezic de ei!

Nu mă reprezintă! Ei nu sunt România și poporul român! Dumnealui, acest ministru obscur și total nepregătit, nu merită decât ocolit – cum ocolești chestia aia care stă în drum și te-ar putea accidenta sau murdări.Nici energia, nici timpul și nici vorbele mele nu merită irosite pentru a-i comenta prestația năroadă etalată cu acest prilej„, a răbufnit Irina Angelica Glință.

Eduard Novak a luat o decizie care a dat peste cap fotbalul românesc

Eduard Novak s-a ţinut de cuvânt, iar regula care îi dă fiori lui Dan Petrescu a fost publicată în Monitorul Oficial. 

Ministrul Sportului a semnat un ordin care stabileşte obligativitatea unei ponderi de participare de minimum 40% a sportivilor români, din totalul de sportivi participanţi în competiţiile sportive naţionale oficiale, în sporturile de echipă.

Conform Ministerului, obiectivul acestei măsuri constă în susţinerea sportului de înaltă performanţă şi a sportivilor români, iar ducerea la îndeplinire se va realiza de către federaţiile sportive naţionale, prin statutele şi regulamentele proprii, începând cu sezonul competiţional următor, 2022/2023.

Potrivit documentului publicat de Ministerul Sportului, “obiectivul prezentelor instrucțiuni constă în susținerea sportului de înaltă performanță și obținerea unor rezultate remarcabile la competițiile sportive naționale oficiale de către sportivii de performanță români”.

„Federațiile sportive naționale au obligația să respecte prevederile statutului, actului constitutiv și regulamentelor proprii, precum și ale actelor normative cu incidență în domeniul de activitate al federației la stabilirea ponderii prevăzute.

Reclamă

Nerespectarea dispozițiilor prezentelor instrucțiuni constituie contravenție, prin nerespectarea solicitărilor legale ale Ministerului Sportului, și se sancționează corespunzător”, se mai arată în documentul publicat în Monitorul Oficial.  

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:01 Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!” 22:53 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 22:50 Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!” 22:37 LIVE VIDEOLeicester – Southampton 1-0. Liderul din Championship vrea să se distanţeze în fruntea clasamentului 22:20 „Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani 22:18 Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost” 21:59 Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League 21:51 Dinamo şi FCU Craiova, ultimele clasate în Liga 1! Cum arată clasamentul în play-out cu 3 etape înainte de final 21:16 „Sper să le stricăm sărbătoarea” Anunţul lui Laszlo Dioszegi înainte de Sepsi – FCSB! 21:08 Dan Petrescu nu va aştepta finalul sezonului! Când va reveni pe banca lui CFR Cluj Vezi toate știrile
Citește și