Închide meniul

Campionatul Mondial de handbal feminin 2021 | România – Olanda, primul meci al tricolorelor în grupele principale. Toate rezultatele şi care sunt echipele calificate

Iulian Focșăneanu Publicat: 7 decembrie 2021, 23:15

Campionatul Mondial de handbal feminin 2021 | România – Olanda, primul meci al tricolorelor în grupele principale. Toate rezultatele şi care sunt echipele calificate

Naţionala României se luptă pentru medalii la Campionatul Mondial de handbal feminin din 2021

Profimediaimages

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Luni s-au calificat în această fază formaţiile Germania, Ungaria, Cehia (E), Danemarca, Coreea de Sud, Congo (F), Brazilia, Japonia, Croaţia (G) şi Spania, Argentina, Austria (H).

Grupa principală II porneşte de la clasamentul următor, în funcţie de punctele adunate de echipele calificate, în meciurile directe din grupele preliminare:

Reclamă

1. Norvegia 4 puncte
2. Olanda 3 puncte
3. Suedia 3 puncte
4. România 2 puncte
5. Kazakhstan 0
6. Puerto Rico 0

România – Olanda este primul meci pe care îl vor juca tricolorele în grupa principală II. Confruntarea este programată joi, 9 decembrie. După, handbalistele antrenate de Adi Vasile joacă împotriva lui Puerto Rico (11 decembrie) şi cu Suedia (13 decembrie).

Reclamă

Update: Rezultate înregistrate marţi, 7 decembrie, la Campionatul Mondial 2021:

Angola – Slovenia 25-25
Camerun – Polonia 19-33
Kazahstan – Iran 31-25
Puerto Rico – Uzbekistan 30-24
Franţa – Muntenegru 24-19
Norvegia – România 33-22
Olanda – Suedia 31-31
Rusia – Serbia 32-22

Reclamă 4 / 0/3

Update: România a fost învinsă la 11 goluri de campioana europeană en-titre, Norvegia. Detalii AICI.

Update: România a câştigat al doilea meci de la Campionatul Mondial de handbal feminin 2021. După victoria cu Iran, 39-11, „tricolorele” au învins clar şi Kazahstan, scor 38-17, şi s-au calificat în grupele principale. Detalii, AICI.

Update: Rezultate înregistrate sâmbătă, 4 decembrie, la Campionatul Mondial 2021:

Opt partide s-au disputat sâmbătă, în grupele preliminare ale Campionatului Mondial de handbal feminin, din Spania. Naţionala României va disputa, duminică, a doua partidă în grupa C, cu Kazakhstan.

Slovacia – Germania 22-36 şi Ungaria – Cehia 32-29 (grupa E), Coreea de Sud – Tunisia 31-29 şi Congo – Danemarca 18-33 (F), Paraguay – Croaţia 16-38 şi Japonia – Brazilia 25-29 (G) şi Austria – Argentina 29-31 şi China – Spania 18-33 (H).

Update: Rezultate înregistrate vineri, 3 decembrie, la Campionatul Mondial 2021:

Franţa – Angola 30-20
Olanda – Puerto Rico 55-15
Rusia – Camerun 40-18
România – Iran 39-11
Muntenegru – Solvenia 18-28
Norvegia – Kazahstan 46-18
Serbia – Polonia 25-21
Suedia – Uzbekistan 46-15

Reclamă

Update: Ce a declarat Adi Vasile după debutul de la CM 2021 şi ce a spus despre accidentarea gravă a Oanei Borş. Detalii AICI.

Update: România a început ca din tun această ediţie a Campionatului Mondial. A învins-o categoric pe reprezentativa Iranului. Scor 39-11. Detalii AICI.

Update: Rezultate înregistrate joi, 2 decembrie, la Campionatul Mondial 2021

Austria – China 38-27
Coreea de Sud – Congo 37-23
Croaţia – Brazilia 25-30
Germania – Cehia 31-21

Danemarca – Tunisia 34-16
Japonia – Paraguay 40-17
Ungaria – Slovacia 35-29

România – Iran este meciul de debut al sportivelor antrenate de Adi Vasile în grupa C. După, selecţionata noastră se va mai duela cu Kazahstan şi cu deţinătoarea titlului european, Norvegia.

Adi Vasile, pregătit pentru duelul România – Iran, de la Campionatul Mondial

Mondialul este văzut ca un prim pas în noul ciclu olimpic de trei ani, ţinta principală fiind Paris 2024, iar acest turneu final este una dintre bornele construirii unei echipe puternice pentru JO. Ce putem promite este că vom fi pregătiţi să ne luptăm cu fiecare adversar şi vom încerca să fim cea mai bună versiune a noastră.

Rezultatul este greu de prezis, clar este că ne dorim să mergem în grupa a doua, ne aşteaptă şase meciuri, trei cu echipe care nu sunt de pe continentul nostru şi care, poate, la prima vedere vor fi uşor de subestimat, cel puţin două dintre ele, după care trei meciuri cu echipe europene care sunt foarte sus în topul handbalului mondial. Dacă ar fi să visăm, visul nostru ne duce către jocul şapte, adică o prezenţă în sferturile de finală„, a declarat Adi Vasile, potrivit news.ro.

România este singura naţională prezentă la toate cele 25 de ediţii ale Campionatului Mondial. Cea mai bună performanţă a obţinut-o în 1962, când a câştigat trofeul. În 2015, „tricolorele” s-au clasat pe a treia treaptă a podiumului.

Adi Vasile: „Trebuie să câştigăm meciul cu Iran”

Iranul este la prima prezenţă la CM, îi este clar că ele sunt echipa cu ultima şansă din grupa noastră, nu au nici experienţa unei asemenea competiţii, dar astfel de echipe prezintă un real pericol. Iranul vine multe necunoscute, dar este un meci pe care, evident, trebuie să-l câştigăm. Kazahstanul este o echipă care poate pune probleme unei echipei dacă nu te respecţi şi nu eşti prezent sută la sută. Au un stil total diferit faţă de ce suntem noi obişnuiţi în Europa şi au şi câteva jucătoare puternice în acţiune unu contra unu. Norvegia este Norvegia şi nu are rost să mai facem comentarii„, a mai spus selecţionerul.

„Tricolorele” au ajuns de miercuri în Spania, iar joi vor face primul antrenament pe tărâm iberic. Româncele vor debuta la CM mâine, contra Iranului, de la ora 19.00. Al doilea joc din prima grupă, este programat pla 5 decembrie, contra naţionalei din Kazahstan, iar ultimul joc din Grupa C al româncelor este cu Norvegia, la 7 decembrie. Primele trei clasate din fiecare grupă merg mai departe în Grupele Principale. Acest turneu final este primul cu 32 de echipe, 8 în plus faţă de numărul formaţiilor care se aliniau la start în trecut.

La ultima ediţie a CM, din 2019, tricolorele s-au clasat pe locul 12. De-a lungul istoriei, România a cucerit la CM patru medalii: aur (1962), argint (1973 şi 2005) şi bronz (2015)

Lotul României la Campionatul Mondial de handbal feminin

Portari – Iulia Dumanska, Daciana Hosu, Diana Ciucă; Jucătoare de câmp – Bianca Bazaliu, Oana Borş, Nicoleta Dincă, Alexandra Dindiligan, Bianca Harabagiu, Alina Ilie, Cristina laslo, Laura Moisă, Lorena Ostase, Crina Pintea, Anca Polocoşer, Andreea Popa, Andreea Rotaru, Alexandra Subţirică, Ana Maria Tănăsie şi Mădălina Zamfirescu.

Cum arată grupele la Campionatul Mondial 2021

Grupa A: Franţa, Muntenegru, Angola, Slovenia

Grupa B: Rusia, Serbia, Camerun, Polonia

Grupa C: Norvegia, România, Kazahstan, Iran

Grupa D: Olanda, Suedia, Puerto Rico, Uzbekistan

Grupa E: Germania, Ungaria, Cehia, Slovacia

Grupa F: Danemarca, Coreea de Sud, Tunisia, Congo

Grupa G: Croaţia, Japonia, Brazilia, Paraguay

Grupa H: Spania, Austria, Argentina, China.

În meciul de deschidere al turneului final ţara-gazdă, Spania, s-a impus în faţa Argentinei, scor 29-13.

O va învinge Simona Halep pe Paula Badosa, în primul tur de la Miami?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:27 Vlad Chiricheş primeşte un ajutor uriaş! Decizia luată de FCSB, pentru a-l readuce în formă pe fostul căpitan al României 23:27 „Propagandă comunistă!” Ionuţ Negoiţă s-a năpustit asupra lui Mircea Lucescu şi i-a propus un pariu. Ce îi cere să facă la Dinamo 23:01 Ţipete în vestiarul lui FCU Craiova, după înfrângerea cu Petrolul! Ce reacţii au putut avea Nicolo Napoli şi Vlad Achim 22:39 OFICIAL | Dan Alexa a semnat cu Arsenal Tunari! Va fi ajutat de Ştefan Grigorie 22:30 Petrolul Ploieşti – FCU Craiova 1-0. Echipa lui Adrian Mititelu rămâne pe loc de baraj. Cum arată clasamentul play-out-ului 22:15 „Aşa nu se poate!” Mihai Stoica, răspuns după dezvăluirea „bombă” făcută de Risto Radunovic: „Gigi Becali nu a fost de acord!” 21:54 „Martalogu, sau cum îl cheamă?” Cristian Tudor Popescu l-a desfiinţat pe Patrick Mourtagolou! Ce sfat i-a dat Simonei Halep 21:46 EXCLUSIV„Sunt ca vinul!” Reportaj special de la meciul lui Bănel Nicoliţă din Amara! Au sfârâit grătarele la marginea terenului VIDEO 21:19 Fenerbahce vrea să se retragă din campionatul Turciei! Anunţul echipei după ce jucătorii au fost atacaţi de fanii lui Trabzonspor 20:56 Reacţia lui Gică Popescu, după ce a văzut meciul de coşmar al lui Radu Drăguşin la Tottenham: „Asta ar trebui să se întâmple!” Vezi toate știrile
Horoscopul săptămânii 18 martie – 24 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele

Horoscopul săptămânii 18 martie – 24 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele

Zodii care iubesc sportul. Nativii care adoră să aibă un stil de viață activ

Zodii care iubesc sportul. Nativii care adoră să aibă un stil de viață activ

Formula 1
Pe același subiect
Krim - CSM Bucureşti 24-30
Handbal • 16 mart., 21:32
Krim – CSM Bucureşti 24-30. Cristina Neagu, premiată de preşedintele Sloveniei după o seară magică în Liga Campionilor
Cristina Neagu a atins o bornă fabuloasă în Champions League!
Handbal • 18 feb., 17:01
Cristina Neagu a atins o bornă fabuloasă în Champions League! CSM Bucureşti a ratat însă calificarea directă în sferturile Ligii
Cine este persoana care s-a opus organizării unui meci de retragere pentru Cristina Neagu!
Handbal • 18 feb., 13:13
Cine este persoana care s-a opus organizării unui meci de retragere pentru Cristina Neagu!
Bocciu a dat detalii despre împăcarea istorică a fanilor Rapidului cu Cristina Neagu
Extra • 8 feb., 11:55
FOTO
Bocciu a dat detalii despre împăcarea istorică a fanilor Rapidului cu Cristina Neagu: „Este o mare doamnă”
Cristina Neagu, împăcare istorică cu fanii Rapidului
Handbal • 7 feb., 20:06
Cristina Neagu, împăcare istorică cu fanii Rapidului! Starul CSM-ului a urcat în tribună şi a primit un cadou de la Bocciu