Închide meniul

Reacţia fermă a lui Constantin Din, după ce Cristina Neagu a fost înjurată de fanii Rapidului: „Cluburile vor răspunde!”

Viviana Moraru Publicat: 21 februarie 2023, 16:28

Reclamă
Reacţia fermă a lui Constantin Din, după ce Cristina Neagu a fost înjurată de fanii Rapidului: „Cluburile vor răspunde!

Cristina Neague a fost înjurată de fanii Rapidului, după partida cu CSM Bucureşti

Cristina Neagu, în timpul meciului dintre CSM Bucureşti şi Rapid/ Hepta

Reacţia fermă a lui Constantin Din, după ce Cristina Neagu a fost înjurată de fanii Rapidului, nu a întârziat să apară. Preşedintele Federaţiei Române de Handbal a transmis un mesaj categoric, şi a declarat că se vor aplica sancţiuni dure, după scandările suporterilor din meciul din Cupa României, CSM Bucureşti – Rapid, încheiat cu scorul de 31-24.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

CSM Bucureşti a învins-o pe Rapid în optimile Cupei României. Pe parcursul meciului, galeria giuleşteană le-a înjurat pe jucătoarele vicecampioanei României, inclusiv pe Cristina Neagu. La final a venit şi replica handbalistelor, iar ulterior a reacţionat şi Contantin Din.

Reacţia fermă a lui Constantin Din, după ce Cristina Neagu a fost înjurată de fanii Rapidului

Constantin Din a dezvăluit că nu încurajează astfel de comportamente, în sălile de handbal. Mai mult decât atât, condamnă limbajul suporterilor la adresa Cristinei Neague, pe care o cataloghează drept „jucătoare emblematică” a handbalului românesc.

De asemenea, Din a dezvăluit că se vor interzice pe arenele de handbal şi prezenţa mijloacelor prin care se face zgomot, anume vuvuzele sau tobe.

„Federația Română de Handbal susține încurajarea echipelor favorite în spirit de fair-play, așa cum se anunță la începutul fiecărui meci.

Reclamă

Persoanele care înțeleg sportivitatea și rivalitatea în termeni de respect și civilizație promovează pentru generațiile viitoare o educație sănătoasă și cu efecte sociale benefice.

Comportamentele jignitoare, agresive și antisociale vor fi sancționate ferm, conform legilor și regulamentelor aplicabile. Indiferent de echipa cu care se asociază persoanele care insultă, amenință, înjură sau au un comportament lipsit de fair-play în orice formă de manifestare, acestea vor avea interdicție în sălile unde se joacă handbal, iar cluburile vor răspunde pentru faptele acelor persoane asociate lor.

Excesele care depășesc limitele de decibeli și poluarea fonică prin orice mijloace se interzic cu desăvârșire, incluzând vuvuzelele, zgomotele puternice produse de tobe și alte instrumente utilizate pentru a crea o atmosferă toxică.

Reclamă 4 / 0/3

Ne delimităm categoric de atacurile împotriva Cristinei Neagu, jucătoare emblematică a handbalului românesc și condamnăm ferm limbajul jignitor, insultător și agresiv, pe care dorim să-l eliminăm din sălile unde se joacă handbal”, a declarat Constantin Din, Președintele Federației Române de Handbal, conform paginii oficiale a FRH.

Cristina Neagu, reacție categorică după ce a fost înjurată de fanii Rapidului

Cristina Neagu a oferit o reacție categorică după ce a fost înjurată de fanii Rapidului, în timpul meciului câștigat de CSM București în optimile Cupei României, scor 31-24. Jucătoarea emblematică a „tigroaicelor” a fost ținta injuriilor la meciul „de foc” din Sala Polivalentă. Neagu a fost apostrofată în repetate rânduri de galeria giuleșteană, iar la final jucătoarea le-a dat replica.

Neagu a tras un semnal de alarmă și a atenționat că un astfel de comportament al rapidiștilor nu are ce căuta într-o sală de sport.

„Pentru mine, ei nu înseamnă absolut nimic! Pentru mine nu e dureros. Asta spune totul despre caracterul lor. Eu nu am ce să comentez. Asta spune totul despre ei. Știți foarte bine ce fel de galerie este…

În lumea asta, oricine poate fi suporterul oricărei echipe, atât timp cât o faci cu mândrie și fair play. Că eu țin cu o echipă de fotbal care nu e pe placul lor (n.r. – FCSB)… Pe mine nu mă interesează ce cred ei. Dacă ei că cred că e frumos să vii într-o sală în care sunt atâția copii și să adresezi injurii… Repet, asta spune mult despre educația și caracterul lor (…)

Rapid are o echipă bună și a demonstrat de-a lungul anilor. Chiar vreau să fac diferența între fani și echipă. Noi, jucătoarele, ne respectăm între noi. Sper ca Rapid să ajungă cât mai sus în Liga Campionilor”, a spus Cristina Neagu, după CSM București – Rapid 31-24.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:12 Judd Trump, eliminat de la Campionatul Mondial de snooker! Jak Jones, victoria carierei 14:51 Bogdan Lobonţ, criticat de Robert Niţă: „Dacă eram Oaidă, îi ziceam `Ia, mă, tricoul și joacă tu!`” 14:07 Red Bull pierde „creierul” echipei, care e la un pas să semneze cu Ferrari! Plecare de ultim moment anunţată 13:57 Veste uriaşă pentru Gică Hagi! Proiect de 75 de milioane de euro la Constanţa: „De când aşteptam asta” 13:16 Brazilia îl omagiază pe Ayrton Senna, la 30 de ani de la moartea fostului mare campion 13:14 Răzvan Lucescu, cerut la Rapid în locul lui Bogdan Lobonţ: „L-aş alege şi în locul lui Mircea Lucescu!” 13:13 LIVE VIDEOUngaria – România se dispută ACUM, în AntenaPLAY. Al treilea meci al naţionalei la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1 12:27 LIVE VIDEOCremonese – Pisa, ACUM, şi Lecco – Sampdoria (19:00), în AntenaPLAY! Spectacol în Serie B 12:14 Detalii savuroase despre Ionuţ Luţu! S-a înscris la cursurile de directori sportivi de la FRF: „Avem traduceri?” 12:12 Carlos Alcaraz visează să joace la dublu cu Rafael Nadal, la Jocurile Olimpice: „Dacă totul decurge bine, vom juca!” Vezi toate știrile
Citește și