Închide meniul

S-a stabilit programul sferturilor Ligii Campionilor! Când vor evolua Rapid și CSM București

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 31 martie 2023, 13:06

S-a stabilit programul sferturilor Ligii Campionilor! Când vor evolua Rapid și CSM București

S-a stabilit programul sferturilor Ligii Campionilor la handbal feminin, și s-a aflat când vor evolua Rapid și CSM București

Jucătoarele de la CSM București, în timpul unui meci / Hepta

S-a stabilit programul sferturilor Ligii Campionilor la handbal feminin, și s-a aflat când vor evolua Rapid și CSM București. România are pentru prima dată în istorie, două echipe calificate în această fază a celei mai importante competiții inter-cluburi din Europa.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

CSM București a reușit să-și asigure prezența în sferturi încă din faza grupelor, în timp ce Rapid a eliminat-o pe Krim pentru a obține biletele pentru această fază a Ligii Campionilor.

S-a stabilit programul sferturilor Ligii Campionilor și s-a aflat când vor juca Rapid și CSM București

CSM București se va confrunta cu Esbjerg, în sferturile Ligii Campionilor. Partida tur va avea loc pe 30 aprilie, de la ora 17:00, în Danemarca, în timp ce returul se va desfășura pe 7 mai, de la aceeași oră, la București.

De cealaltă parte, Rapid se va duela cu Vipers, câștigătoarea en-titre, pentru un loc în Final Four. Meciul tur este programat pe data de 30 aprilie, de la 15:00, la București, în timp ce returul se va disputa o săptămână mai târziu, pe 6 aprilie, de la ora 17:00, în Norvegia.

Celelalte meciuri din sferturile Ligii Campionilor la handbal feminin sunt Ferencvaros – Metz și Odense – Gyor.

Reclamă

CSM București a mai întâlnit-o pe Esbjerg și anul trecut, tot în sferturile de finală. Atunci, danezele au avut câștig de cauză, după un duel dramatic, scor 53-52 la general.

Esbjerg, viecampioana Danemarcei, s-a calificat în „sferturile” Ligii după ce a trecut de Brest Bretagne în play-off. Danezele au câștigat ambele meciuri, 28-25 în tur, respectiv 27-24 în retur. Formația antrenată de Jesper Jensen traversează o forma excelentă în anul 2023, doar două înfrângeri în 20 de partide.

De cealaltă parte, după revenirea incredibilă din meciul retur cu Krim, giuleștencele și-au obținut locul printre cele mai bune 8 echipe din lume. Acum misiunea va fi si mai dificilă, dat fiind adversarul de alt calibru. Vipers este campioana en-titre și va face tot posibilul să acceadă în Final 4 pentru a-și putea apăra trofeul.

Reclamă 4 / 0/3

Rapid, lăudată de EHF, după calificarea istorică în sferturile Ligii Campionilor

Rapid a fost lăudată de EHF după calificarea istorică în sferturile Ligii Campionilor. Site-ul oficial al competiţiei a elogiat-o pe campioana României, despre care susţine că a făcut un „joc tip roller-coaster”. De asemenea, au fost remarcat două jucătoare din lotul lui Kim Rasmussen, Sorina Grozav şi Estavana Polman.

„În cel de-al 300-lea meci în EHF Champions League Feminin, Krim Mercator Ljubljana s-a confruntat cu Rapid într-o ciocnire esențială, campioana României jucând doar pentru a 16-a oară în competiția principală a Europei.

Susținută de peste 5.000 de fani, care au livrat un sold-out în București, biletele disponibile fiind vândute cu o lună înainte de meci, Rapid a făcut un joc de tip roller-coaster, dar fiesta s-a produs în Sala Polivalentă, iar Kim Rasmussen a pecetluit prima sa victorie europeană ca antrenor al Rapidului.

Linia din spate a Rapidului a fost enormă, cu Estavana Polman și Sorina Grozav – 14 goluri împreună- conducând spectacolul, dar sprijinul fanilor a fost, de asemenea, foarte importantîn jocul în care Rapid și-a asigurat locul în sferturi de finală.

Estavana Polman, care a semnat la mijlocul iernii pentru Rapid, a avut cea mai bună evoluție din sezon împotriva lui Krim. Polman a marcat primele două goluri ale jocului și a terminat cu opt goluri. Sorina Grozav, care a încheiat meciul cu șase goluri, a marcat ultimele patru goluri ale Rapidului și a fost cu adevărat un lider în momentele cheie.

Principala dezamăgire a lui Krim a fost ineficiența lor în atac, cu o mulțime de rateuri și 14 mingi pierdute, ceea ce i-a permis Rapidului să preia controlul meciului și să dicteze ritmul”, susţin cei de la EHF, citaţi de eurosport.ro.

Reclamă
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
26
apr.
22:32
„Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”!
26
apr.
22:11
„V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid
26
apr.
22:05
Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia!
Vezi toate știrile
Citește și