Închide meniul

Staff-ul pe care Kim Rasmussen îl va avea la Rapid. Campioana României a făcut anunțul

Alexandru Ivan Publicat: 10 martie 2023, 17:02

Staff-ul pe care Kim Rasmussen îl va avea la Rapid. Campioana României a făcut anunțul

Kim Rasmussen

Kim Rasmussen, la un meci pe banca celor de la CSM Bucureşti/ Hepta

  • Staff-ul pe care Kim Rasmussen îl va avea la Rapid
  • Campioana României a făcut anunțul

S-a aflat staff-ul pe care antrenorul principal Kim Rasmussen îl va avea la Rapid. Campioana României la handbal feminin a făcut anunțul pe pagina sa de Facebook.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Kim Rasmussen îi va avea ca secunzi pe Bo Rudgaard, David Ginesta Montes, Florin Ciupitu şi Gabriel Borodi. Florin Ciupitu şi David Ginesta Montes vor continua activitatea la Rapid după cele două sezoane petrecute în Giuleşti sub comanda lui Carlos Viver.

Staff-ul pe care Kim Rasmussen îl va avea la Rapid

Bo Rudgaard este EHF Master Coach şi a fost recent secundul lui Kim Rasmussen şi la naţionala Coreei de Sud. A avut acelaşi post de antrenor secund şi la echipele daneze Aarhus United, Odense HC, Viborg HK şi Team Esbjerg. În perioada 2007-2014 a ocupat funcţia de analist video şi tactic pentru naţionala feminină de handbal a Danemarcei.

Reclamă

Gabriel Borodi va fi noul antrenor cu portarii. În cariera sa a fost responsabil cu pregătirea goalkeeper-ilor lotului naţional masculin Under-18 al României, pentru CNOT Braşov, CNOPJ Bucureşti, dar şi pentru echipele CS Farul Constanţa, CS Dinamo Bucureşti şi Gloria Bistriţa.

A câştigat Supercupa României cu Dinamo în 2019, iar în 2020 s-a calificat cu Bistriţa în sferturile de finală ale Cupei EHF.

Reclamă

Kim Rasmussen a avut prima reacţie după ce a semnat cu Rapid

Eliminată din Cupa României de CSM Bucureşti şi ieşită din cursa pentru titlu, Rapid îşi îndreaptă toată atenţia spre Champions League. Se va lupta cu Krim Lubljana în play-off-ul pentru calificarea în sferturi. Kim Rasmussen a ţinut să le transmită fanilor că nu va reuşi să facă o „revoluţie” la echipă într-un timp atât de scurt.

E frumos că m-am întors. Nu mi-a fost greu să iau această decizie când mi s-a oferit oportunitatea. Cunosc Bucureștiul, ce au construit aici. Ştiu staff-ul, ce proiect este în derulare la Rapid, știu fanii, nu puteam spune nu acestei oportunităţi!

Îmi place să antrenez la cel mai înalt nivel, îmi place oportunitatea de a juca în cupele europene, îmi plac atmosfera, presiunea, dedicarea jucătoarelor şi atitudinea. Când mă întorc într-un loc pe care-l cunosc deja, e o decizie simplă.

Reclamă 4 / 0/3

Chiar dacă este pe finalul sezonului, trebuie să fim curajoși, chiar dacă nu va fi ușor. Am urmărit Rapidul în ultimii ani. Cunosc jucătoarele de la echipele naţionale, am jucat de multe ori împotriva lor. Eu nu pot face o mare revoluție, lucrurile trebuie să se schimbe treptat. Trebuie să facem totul pas cu pas. Acum este imposibil să facem schimbări mari„, a declarat Kim Rasmussen.

Rasmussen era liber de contract după despărţirea de naţionala din Coreea de Sud. A mai antrenat reprezentativele din Polonia, Ungaria şi Muntenegru.

Carlos Viver a fost demis de la Rapid

Oficialii clubului au confirmat în urmă cu o săptămână că a fost reziliat contractul spaniolului.

Sportul este frumos si pentru ca de multe ori creeaza povesti. Astăzi se incheie una dintre povestile sportului. O poveste a handbalului rapidist.

O poveste frumoasă, începută in noiembrie 2020. Atunci, Carlos Viver, proaspăt vicecampion mondial cu naționala Spaniei, a ajuns la Rapid cu gânduri indraznete, deși obiectivul de moment era doar mentinerea in Liga Florilor.

În primul sezon nu numai că echipa nu a retrogradat, dar a si incheiat competitia interna pe locul 6, foarte aproape de o nesperata calificare într-o cupa europeană. Cu totii speram ca sezonul urmator sa duca, dupa aproape doua decenii, handbalul rapidist intr-o competitie europeana. Obiectivul oficial (locurile 1-4) parea unul indraznet, dar realizabil. Sub comanda lui Carlos, fetele noastre au uluit insa handbalul romanesc și au produs minunea; Rapid – campioană națională, dupa o luptă epuizanta dusa pana în ultima etapă.
Ce a urmat…ceva de poveste.

Grupele Ligii Campionilor, cu partide împotriva unora dintre cele mai puternice formații din handbalul mondial. Rapid a impresionat Europa handbalistica, nu doar prin cea mai frumoasă atmosferă din competitie, ci si prin rezultatele senzaționale.

Reclamă

Timp de doi ani si jumatate Carlos Viver a reusit sa valorifice energia intregii suflari visinii, rasplatind increderea clubului prin performante sportive deosebite. Pentru toate aceste performante, dar mai ales pentru povestea pe care am scris-o impreuna, astazi iti spunem „Gracias, senor Carlos! Iti multumim!”

Clubul CS Rapid si Carlos Viver au decis de comun acord incetarea colaborarii; ramanem insa recunoscatori unii altora pentru drumul parcurs impreuna!„, se anunţa într-un comunicat al Rapidului.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
19:11 CSM Bucureşti – Dunărea Brăila 35-35! „Thriller” în Liga Naţională de handbal! Brăilencele au reuşit o revenire de senzaţie 18:51 Victor Angelescu, dezvăluire de ultimă oră în scandalul materialelor pirotehnice: „Ştiam că fanii dau cu torţe cu FCSB” 18:50 Sandro Tonali, acuzat de Federaţia Engleză că a pariat din nou! De câte ori a încălcat regulamentul după transferul la Newcastle 18:12 Reacţie categorică a presei din Scoţia, după anunţul făcut de Ianis Hagi: „Este impresionant” 18:00 Tudorel Stoica a reacţionat după declaraţiile lui Gică Hagi despre fiul său, Ianis: „A exagerat, îi face rău băiatului lui” 17:42 Dani Alves şi Robinho, desfiinţaţi de un fost coechipier: „Dacă îi făceau asta fiicei mele, nu mai eram la interviu acum” 16:59 Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală din Antalya! Românca, fără set pierdut de la revenirea în circuit 16:57 Bocciu şi ceilalţi doi ultraşi ai Rapidului rămân în arest! Decizia de ultimă oră a instanţei 16:43 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 28 martie 16:39 Andrei Borza a reacţionat, după ce a fost pus la zid de Edi Iordănescu! Replica fundaşului de la Rapid după escapada de la Iaşi Vezi toate știrile
Pe același subiect
CSM Bucureşti - Dunărea Brăila 35-35
Handbal • 19:11
CSM Bucureşti – Dunărea Brăila 35-35! „Thriller” în Liga Naţională de handbal! Brăilencele au reuşit o revenire de senzaţie
Victor Angelescu, dezvăluire de ultimă oră în scandalul materialelor pirotehnice
Liga 1 • 18:51
Victor Angelescu, dezvăluire de ultimă oră în scandalul materialelor pirotehnice: „Ştiam că fanii dau cu torţe cu FCSB”
Bocciu şi ceilalţi doi ultraşi ai Rapidului rămân în arest!
Extra • 16:57
Bocciu şi ceilalţi doi ultraşi ai Rapidului rămân în arest! Decizia de ultimă oră a instanţei
Andrei Borza a reacţionat, după ce a fost pus la zid de Edi Iordănescu! Replica fundaşului de la Rapid după escapada de la Iaşi
Echipa naţională • 16:39
Andrei Borza a reacţionat, după ce a fost pus la zid de Edi Iordănescu! Replica fundaşului de la Rapid după escapada de la Iaşi
Dan Şucu, mesaj pentru fanii Rapidului, după ce ultraşii au ajuns în arest
Liga 1 • 14:56
Dan Şucu, mesaj pentru fanii Rapidului, după ce ultraşii au ajuns în arest: „Au început campaniile de dezinformare”