Închide meniul

România, medalie de argint la echipe la Campionatul European U23! O nouă performanţă uriaşă pentru sportul românesc

Publicat: 3 iunie 2024, 19:30

Reclamă
România, medalie de argint la echipe la Campionatul European U23! O nouă performanţă uriaşă pentru sportul românesc

România, medalie de argint la echipe la Campionatul European U23!

Echipa României, pe podium, după ce s-a clasat pe 2 în competiţia de echipe / Facebook Federaţia Română de Scrimă

Echipa masculină U23 de sabie a României a cucerit luni medalia de argint la Campionatul European de tineret, din Antalya.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Echipa României a învins Ucraina în sferturile de finală ale probei masculine de sabie, cu scorul de 45-35. În semifinale a dispus de echipa Franţei, cu 45-43. Această victorie a trimis formaţia tricoloră în finală.

România, medalie de argint la echipe la Campionatul European U23!

Adversarii tricolorilor din ultimul act au fost italienii. După un meci echilibrat, Italia a învins echipa României cu 45-42. Băieţii noştri au devenit vicecampioni ai Europei, primind medalia de argint.

Componenţa echipei României, antrenată de Alin Badea, a fost următoarea: Vlad Covaliu, Radu Niţu, Alexandru Zmău şi Rareş Ailinca.

Este a treia medalie câştigată de delegaţia tricoloră la Campionatul European U23 din Antalya, după cea de argint a lui Vlad Covaliu (sabie individual masculin) şi cea de bronz a Emmei Şonţ (spadă individual feminin), notează news.ro.

Reclamă
Reclamă 4

A treia medalie a României la Europenele U23 din Antalya a fost adusă de echipa masculină de sabie! Vlad Covaliu, Radu Nițu, Rareș Ailinca și Alexandru Zmău au adăugat un argint european zestrei medaliilor cucerite de juniori și tineret pentru scrima tricoloră! Din Antalya, băieții noștri vă salută!”, a reacţionat Federaţia Română de Scrimă, pe Facebook, după argintul obţinut de România în competiţia pe echipe de la Campionatul European U23.

Spadasina Emma Şonţ a câştigat medalia de bronz la Campionatele Europene U23

Scrimera Emma Şonţ a cucerit duminică, în Antalya, medalia de bronz a probei feminine individuale de spadă, la Campionatele Europene de Scrimă pentru tineret, U23.

Emma Şonţ a dispus în sferturi de spadasina italiană Lucrezia Paulis, cu scorul de 15-13. În semifinale s-a înfruntat cu o altă reprezentantă a Italiei, Gaia Caforio. Italianca s-a impus cu 15-8, iar Emma a câştigat medalia de bronz a probei feminine individuale de spadă.

Reclamă

Emma Şonţ este legitimată la clubul bucureştean CSA Steaua, unde este antrenată de Mihai Popa. La lotul naţional este pregătită de antrenorii Iulian Bratu şi Adrian Pop.

A fost a doua medalie cucerită de delegaţia tricoloră la actuala ediţie a Campionatului European de Scrimă pentru tineret, din Antalya, după argintul lui Vlad Covaliu. Covaliu s-a clasat pe locul 2 în concursul masculin individual de sabie.

Emma Șonț are bronzul european la spadă feminin tineret!

Emma Șonț a pierdut în semifinale, la italianca Gaia Caforio, cu 8-15, și a adus delegației tricolore de la Europeanul U23 a doua medalie după cea de argint, cucerită ieri de Vlad Covaliu. Felicitări, Emma!

Felicitări și antrenorilor Iulian Bratu și Adrian Pop, care lucrează cu Emma Șonț la lot, și lui Mihai Popa – tehnicianul care îi îndrumă pașii Emmei la club, CSA Steaua București”, a reacţionat, pe Facebook, Federaţia Română de Scrimă.

Vlad Covaliu a cucerit medalia de argint la Campionatul European U23 de scrimă din Antalya!

Vlad Covaliu a câştigat sâmbătă medalia de argint a probei masculine de sabie, din cadrul Campionatului European U23, care se desfăşoară în Antalya.

Vlad Covaliu, sportiv legitimat la clubul CS Dinamo Bucureşti, s-a calificat în finală după ce l-a învins cu 15-7, în semifinale, pe italianul Lupo Veccia Scavalli.

Adversarul din finală al tricolorului a fost polonezul Szymon Hryciuk. Meciul a fost echilibrat, cei doi sabreri conducând pe rând, apoi Vlad a luat un avantaj de două puncte, 10-8. Hryciuk a egalat la 11, a fost 12-12 şi 13 egal, după care polonezul a mai reuşit două tuşe şi meciul s-a încheiat cu victoria lui Hryciuk, scor 15-13, relata sursa citată.

Vlad Covaliu a cucerit medalia de argint a Europenelor, prima medalie a delegaţiei tricolore la competiţia care se desfăşoară în Antalya şi se va încheia duminică.

Vlad Covaliu este vicecampion european U23 la sabie!

Sabrerul tricolor a disputat finala probei masculine de sabie de la Campionatul European de tineret în compania polonezului Szymon Hryciuk. Cei doi combatanți au oferit un meci echilibrat în care însă finalul a fost electrizant! Vlad a condus cu 10-8, polonezul a egalat la 10, și s-a mers cap la cap până la 13-13. Hryciuk a dat ultima tușă și s-a impus cu 15-13, iar Vlad Covaliu a cucerit argintul european.

Felicitări, Vlad! Felicitări și antrenorului Alin Badea! Este prima medalie a delegației României la Europenele de tineret din Antalya”, a transmis, pe Facebook, Federaţia Română de Scrimă după un nou mare succes al lui Vlad Covaliu.

Cine va câştiga Marele Premiu al Austriei?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
19:41

Anunţ de ultimă oră despre situaţia biletelor de la România – Olanda! Răspunsul UEFA pentru FRF

19:23

„Așa aș juca” Marius Șumudică știe cum îl poate înlocui Edi Iordănescu pe Nicușor Bancu! Sfat prețios înainte de România – Olanda

19:22

„Aşa ceva nu a existat la nicio generaţie!” Detaliul remarcat la Edi Iordănescu, înainte de România – Olanda

19:09

FCSB, victorie la limită în al doilea amical al verii! Marius Ştefănescu, în premieră titular

18:56

LIVE VIDEOAntrenamentele din Porsche Supercup din Austria sunt acum, LIVE în AntenaPLAY! Cursa va fi duminică, de la 12:45

18:33

Salariul uriaş pe care Dan Şucu e gata să i-l ofere lui Florin Niţă! Rapid pregăteşte un transfer de senzaţie

1 VIDEOLando Norris va pleca din pole position position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Verstappen pe 2, Hamilton pe 3 2 Foto„Echipa din spatele echipei!” Iubitele și soțiile „tricolorilor”, fotografie de colecție de la EURO 2024 3 FotoIvana Knoll a încins atmosfera la Croaţia – Italia! Apariţie „fierbinte”, cu care a atras toate privirile 4 Belgia – România 2-0. „Tricolorii” au rămas pe primul loc în „grupa morţii” de la EURO 2024. Tielemans şi De Bruyne au marcat 5 VIDEOMax Verstappen a câştigat Marele Premiu al Spaniei, în direct pe Antena 1 şi live stream în AntenaPLAY! Spectacol la Barcelona 6 Slovacia – Ucraina 1-2. Ucrainenii au reuşit prima victorie de la EURO 2024, după ce au fost conduşi! Shaparenko, gol şi assist
Citește și