Karsten Warholm, al treilea titlu mondial la 400 m garduri, la Campionatele Mondiale de la Budapesta

De Dan Roșu
Publicat: 24.08.2023, 10:14

Karsten Warholm, al treilea titlu mondial la 400 m garduri, la Campionatele Mondiale de la Budapesta

Karsten Warholm, al treilea titlu mondial la 400 m garduri, la Campionatele Mondiale de la Budapesta

Karsten Warholm, la finalul probei de 400 m garduri / Getty Images

Karsten Warholm a obţinut al treilea titlu mondial la 400 m garduri, la Campionatele Mondiale de la Budapesta. Norvegianul, campion olimpic en titre şi deţinător al recordului mondial, a câştigat al treilea său titlu mondial în proba de 400 m garduri, miercuri, la Budapesta, cu timpul de 46:89.

Reclamă

După titlurile obţinute în 2017 şi 2019, Warholm (27 ani) s-a impus în finala Campionatelor Mondiale din capitala Ungariei în faţa lui Kyron McMaster, reprezentantul Insulelor Virgine Britanice (47:34), şi a vicecampionului olimpic, americanul Rai Benjamin (47:56).

Reclamă

Karsten Warholm, al treilea titlu mondial la 400 m garduri, la Campionatele Mondiale

Scandinavul şi-a luat astfel revanşa după clasarea modestă (locul 7) de la Mondialele de anul trecut, desfăşurate la Eugene (Oregon/SUA), stabilind şi o premieră, cu trei titluri mondiale în această probă populară a atletismului.

Warholm şi Benjamin (medaliat cu argint mondial în 2019 şi 2022) au oferit o luptă titanică la Jocurile Olimpice de la Tokyo, norvegianul stabilind un record mondial cu timpul de 45 sec 94/100.

La Budapesta, campionul mondial en titre, brazilianul Alison Dos Santos, al cărui debut de sezon a fost afectat de o accidentare, s-a clasat pe locul al cincilea.

Nina Kennedy şi Katie Moon, aur la săritura cu prăjina

Australianca Nina Kennedy şi atleta americană Katie Moon au împărţit prima treaptă a podiumului la săritura cu prăjina, ambele trecând ştacheta aflată la 4,90 m din acelaşi număr de încercări şi ratând la 4,95 m. Ambele au trecut la 4,90 m din a treia săritură, egalând cea mai bună performanţă mondială a sezonului, deţinută de campioana olimpică şi mondială en titre Katie Moon din iulie.

Kennedy, 26 ani, cunoaşte cel mai mare succes din carieră cu acest titlu mondial, după ce a obţinut o medalie de aur la Jocurile Commonwealth-ului din 2022.

Cele două atlete s-au pus de acord să nu dispute un baraj şi au făcut turul de onoare împreună.

Medalia de bronz a revenit finlandezei Wilma Murto, cu 4,80 m.

Norvegianul Jakob Ingebrigtsen, marele favorit la 1.500 m, a fost surprins de britanicul Josh Kerr, în timp ce un alt norvegian, Narve Gilje Nordas, a obţinut medalia de bronz.

Ingebrigtsen a trăit o experienţă similară în 2022 la Eugene, când a fost învins de britanicul Jake Wightman, absent din Ungaria din cauza unei accidentări.

Norvegianul a aplicat tactica sa obişnuită, preluând conducerea la 1.000 m şi accelerând progresiv. Însă, Kerr (25 ani), medaliat cu bronz la JO 2020 nu a cedat şi pe ultima linie dreaptă l-a depăşit, încheind cu timpul de 3 min 29 sec 38/100, faţă de 3 min 29 sec 65/100. Ingebrigtsen a fost aproape să fie depăşit şi de Nordas, înregistrat în 3 min 29 sec 68/100. De menţionat că Nordas este antrenat de tatăl lui Jakob Ingebrigtsen, Gjert, fostul său mentor, pe care l-a concediat în urmă cu doi ani şi cu care are o relaţie tensionată.

Ingebrigtsen va încerca să îşi ia revanşa în proba de 5.000 m, în care este deţinătorul titlului.

Marileidy Paulino, din Republica Dominicană, a obţinut primul său titlul de campioană mondială la 400 m, cu timpul de 48 sec 76/100, după ce a fost vicecampioană mondială în 2022 şi vicecampioană olimpică în 2021.

Sprintera de 26 de ani a făcut diferenţa în ultima curbă şi a stabilit un nou record naţional.

Ea a fost urmată la distanţă de poloneza Natalia Kaczmarek (49 sec 57/100), medaliată cu argint, şi de Sada Williams, din Barbados (49 sec 60/100).

Paulino a profitat de absenţa marilor vedete ale probei, americanca Sydney McLaughlin-Levrone şi campioana mondială din 2019, Salwa Eid Naser (Bahrain). Campioana mondială en titre, Shaunae Miller-Uibo (Bahamas), a fost eliminată în serii, la patru luni după ce a născut.

Reclamă
Recomandări

Câţi bani va încasa FCSB pentru transferul lui Daniel Bîrligea?



*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

11:00

Carlos Alcaraz, avertisment pentru Novak Djokovic după calificarea în sferturi la Australian Open 2025. A stârnit hohote de râs

10:55

Zeljko Kopic ştie cum se va termina derby-ul Universitatea Craiova – Dinamo: „O să jucăm în același stil”

10:21

Vlad Covaliu, AUR la Cupa Mondială de sabie pentru juniori. Performanţă remarcabilă obţinută de fiul lui Mihai Covaliu

10:09

FC Botoşani – CFR Cluj LIVE SCORE (18:00). Dan Petrescu vrea toate punctele la finalul duelului din Moldova

10:02

VideoMiliardarul Ion Ţiriac, sfat preţios pentru Dan Şucu: „Să nu lase mobila pentru fotbal că ajunge repede în faliment!”

9:30

Marius Şumudică, dorit înapoi în Turcia! Condiţia impusă de antrenor pentru a se despărţi de Rapid

1 Un alt milionar român a devenit patron în Serie A! E oficial: „Suntem încântați să anunțăm achiziția”s 2 Dinamo achită peste 500.000 de euro pentru două transferuri! Andrei Nicolescu confirmă: „E deja stabilit!”s 3 Ionuţ Nedelcearu, dorit de Dinamo! Andrei Nicolescu a confirmat interesul: „O oportunitate pentru noi!”s 4 Recordul istoric stabilit de Novak Djokovic după calificarea în turul 3 de la Australian Open 2025. Victorie şi pentru Carlos Alcarazs 5 A picat transferul lui Daniel Popa de la FCSB la Botoşanis 6 4 echipe din Liga 1 au interzis la transferuri! A început perioada de mercato din Românias

Cele mai bune zodii pentru bunici. Nativii care își venerează nepoții

Tristețea se încheie pentru trei zodii pe data de 18 ianuarie 2025. Cine sunt nativii sfătuiți să primească cu deschidere fericirea în viața lor

Citește și