Închide meniul

Karsten Warholm, al treilea titlu mondial la 400 m garduri, la Campionatele Mondiale de la Budapesta

Dan Roșu Publicat: 24 august 2023, 10:14

Reclamă
Karsten Warholm, al treilea titlu mondial la 400 m garduri, la Campionatele Mondiale de la Budapesta

Karsten Warholm, la finalul probei de 400 m garduri / Getty Images

Karsten Warholm a obţinut al treilea titlu mondial la 400 m garduri, la Campionatele Mondiale de la Budapesta. Norvegianul, campion olimpic en titre şi deţinător al recordului mondial, a câştigat al treilea său titlu mondial în proba de 400 m garduri, miercuri, la Budapesta, cu timpul de 46:89.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

După titlurile obţinute în 2017 şi 2019, Warholm (27 ani) s-a impus în finala Campionatelor Mondiale din capitala Ungariei în faţa lui Kyron McMaster, reprezentantul Insulelor Virgine Britanice (47:34), şi a vicecampionului olimpic, americanul Rai Benjamin (47:56).

Karsten Warholm, al treilea titlu mondial la 400 m garduri, la Campionatele Mondiale

Scandinavul şi-a luat astfel revanşa după clasarea modestă (locul 7) de la Mondialele de anul trecut, desfăşurate la Eugene (Oregon/SUA), stabilind şi o premieră, cu trei titluri mondiale în această probă populară a atletismului.

Warholm şi Benjamin (medaliat cu argint mondial în 2019 şi 2022) au oferit o luptă titanică la Jocurile Olimpice de la Tokyo, norvegianul stabilind un record mondial cu timpul de 45 sec 94/100.

La Budapesta, campionul mondial en titre, brazilianul Alison Dos Santos, al cărui debut de sezon a fost afectat de o accidentare, s-a clasat pe locul al cincilea.

Reclamă
Reclamă

Nina Kennedy şi Katie Moon, aur la săritura cu prăjina

Australianca Nina Kennedy şi atleta americană Katie Moon au împărţit prima treaptă a podiumului la săritura cu prăjina, ambele trecând ştacheta aflată la 4,90 m din acelaşi număr de încercări şi ratând la 4,95 m. Ambele au trecut la 4,90 m din a treia săritură, egalând cea mai bună performanţă mondială a sezonului, deţinută de campioana olimpică şi mondială en titre Katie Moon din iulie.

Kennedy, 26 ani, cunoaşte cel mai mare succes din carieră cu acest titlu mondial, după ce a obţinut o medalie de aur la Jocurile Commonwealth-ului din 2022.

Cele două atlete s-au pus de acord să nu dispute un baraj şi au făcut turul de onoare împreună.

Reclamă

Medalia de bronz a revenit finlandezei Wilma Murto, cu 4,80 m.

Norvegianul Jakob Ingebrigtsen, marele favorit la 1.500 m, a fost surprins de britanicul Josh Kerr, în timp ce un alt norvegian, Narve Gilje Nordas, a obţinut medalia de bronz.

Ingebrigtsen a trăit o experienţă similară în 2022 la Eugene, când a fost învins de britanicul Jake Wightman, absent din Ungaria din cauza unei accidentări.

Norvegianul a aplicat tactica sa obişnuită, preluând conducerea la 1.000 m şi accelerând progresiv. Însă, Kerr (25 ani), medaliat cu bronz la JO 2020 nu a cedat şi pe ultima linie dreaptă l-a depăşit, încheind cu timpul de 3 min 29 sec 38/100, faţă de 3 min 29 sec 65/100. Ingebrigtsen a fost aproape să fie depăşit şi de Nordas, înregistrat în 3 min 29 sec 68/100. De menţionat că Nordas este antrenat de tatăl lui Jakob Ingebrigtsen, Gjert, fostul său mentor, pe care l-a concediat în urmă cu doi ani şi cu care are o relaţie tensionată.

Ingebrigtsen va încerca să îşi ia revanşa în proba de 5.000 m, în care este deţinătorul titlului.

Marileidy Paulino, din Republica Dominicană, a obţinut primul său titlul de campioană mondială la 400 m, cu timpul de 48 sec 76/100, după ce a fost vicecampioană mondială în 2022 şi vicecampioană olimpică în 2021.

Sprintera de 26 de ani a făcut diferenţa în ultima curbă şi a stabilit un nou record naţional.

Ea a fost urmată la distanţă de poloneza Natalia Kaczmarek (49 sec 57/100), medaliată cu argint, şi de Sada Williams, din Barbados (49 sec 60/100).

Paulino a profitat de absenţa marilor vedete ale probei, americanca Sydney McLaughlin-Levrone şi campioana mondială din 2019, Salwa Eid Naser (Bahrain). Campioana mondială en titre, Shaunae Miller-Uibo (Bahamas), a fost eliminată în serii, la patru luni după ce a născut.

Înapoi la Homepage
Reclamă
Recomandări

Câţi bani va încasa FCSB pentru transferul lui Daniel Bîrligea?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
23:42

„Sunt şocat că PSG vrea să plătească 50 de milioane de euro!” Verdict despre viitorul lui Radu Drăguşin

23:41

Mihai Stoica pune „tunurile” pe arbitri: „VAR-ul nu a fost introdus pentru asta!”. Haţegan şi Kovacs, vizaţi de criticile lui MM

22:58

„Execuție în direct!” Constantin Budescu continuă atacurile după scandalul de la U Cluj – Gloria Buzău 2-1! A cerut rejucarea meciului

22:28

Vali Crețu își umple conturile după golul din FCSB – Hermannstadt 1-1! Dezvăluirea lui Mihai Stoica: „Îi mărim și îi prelungim!”

22:23

„Nu stau să îşi bată joc de noi!” Constantin Budescu a vorbit despre retragere, după scandalul din meciul cu U Cluj

22:07

VIDEORio Ave – Sporting 0-3. „Leii”, victorie importantă în Liga Portugal. Benfica – Famalicao 4-0

1 Gest incredibil făcut de Constantin Budescu, după ce U Cluj a primit două penalty-uri cu VAR. Cum a încercat să oprească meciul 2 Doliu în fotbalul românesc! Clubul a făcut anunțul. Mihai Stoica, devastat: „Am pierdut cel mai bun prieten!” 3 „Hai să-i furăm și p-ăștia!” Constantin Budescu, atac fără precedent la arbitri: „Îţi baţi joc de mine? Dacă mă iei la mişto…” 4 Alexandru Stoian, prezentat oficial la FCSB! Anunţul de ultim moment făcut de campioană 5 FotoAaron Boupendza a revenit în România, după ce a fost exclus din lot de Rapid! Cum a fost surprins la aeroport 6 Lovitură pentru Dennis Man! Ce se întâmplă cu internaţionalul român, înaintea următorului meci la Parma
Citește și