Închide meniul

Averea lui Ion Țiriac, subiect arzător în Marea Britanie! Ce au putut să afle englezii despre miliardarul român

Reclamă

Antena Sport Publicat: 9 septembrie 2022, 17:27

Averea lui Ion Țiriac, subiect arzător în Marea Britanie! Ce au putut să afle englezii despre miliardarul român

Ion Țiriac este printre cele mai bogate persoane din lume

Ion Țiriac, în timpul unui interviu / Hepta

Averea lui Ion Țiriac a ajuns un subiect fierbinte în presa din Marea Britanie. Jurnaliștii din Regat susțin că miliardarul este mult mai bogat decât se crede.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ion Țiriac, una dintre cele mai importante figuri din istoria sportului, a fost analizat „la sânge” de englezi. Jurnaliștii de la The Sun au realizat un material în care au explicat cum a ajuns românul să se îmbogățească.

Averea lui Ion Țiriac, subiect arzător în Marea Britanie

Englezii susțin că Ion Țiriac ar fi mult mai bogat decât se crede. Românul de 83 de ani ar fi mai bogat chiar și decât Messi și Cristiano Ronaldo la un loc!

Jurnaliștii din Marea Britanie au amintit de multele afaceri conduse de Ion Țiriac: banca Ion Țiriac, turneele de tenis pe care le-a deținut, investițiile imobiliare și cele din industria automobilelor.

Britanicii nu au uitat și de contribuția lui Ion Țiriac ca antrenor de tenis. Românul l-a condus pe Boris Becker către șase titluri de Grand Slam. Fostul elev al lui Țiriac a fost ulterior declarat falit și se află în prezent în închisoare.

Reclamă

Englezii îl consideră pe Ion Țiriac „cea mai bogată personalitate din lumea sportului”.

Ce au scris jurnaliștii din Marea Britanie despre Ion Țiriac

„Uitați de Roger Federer, Lionel Messi și chiar și de Cristiano Ronaldo! Ion Țiriac este cea mai bogată vedetă din lumea sportului.

Țiriac s-a retras din tenis cu aproximativ 150.000 de lire sterline câștigate din turneele la care a participat în timpul carierei sale. Însă ceea ce a făcut în afara terenului este cu adevărat uimitor.

Reclamă 4 / 0/3

În afaceri, el și-a generat o avere despre care se crede că se ridică la aproximativ 1,5 miliarde de euro. Prin licențiere, prin înființarea primei bănci private din România, prin firme de retail, asigurări, leasing auto și companii aeriene, banii au început să curgă din toate părțile pentru Ion Țiriac.

Averea lui Ion Țiriac este estimată a fi de patru ori mai mare decât cele 380 de milioane de euro ale lui Federer, mai mare decât averea lui Lionel Messi (360 milioane de euro) și Cristiano Ronaldo (425 de milioane de euro) la un loc!’, se arată în materialul realizat de The Sun.

Doi dintre copiii lui Ion Țiriac nu sunt trecuți în „testament”

Averea uriașă adunată de Ion Țiriac a atras din nou atenția jurnaliștilor din toată lumea. Fostul mare jucător de tenis, ajuns la 82 de ani, este al treilea cel mai bogat român. Nu toți copiii lui Țiriac vor moșteni o parte din bogății.

Ion Țiriac are trei copii oficiali. Primul, Ion Ion, în vârstă de 45 de ani, e rezultatul mariajului cu Mikette von Issenberg. Ceilalți doi, Karim și Ioana, de 26 și 24 de ani, sunt făcuți cu clebera jurnalistă egipteană Sophie Ayad.

Țiriac a decis să înființeze o fundație pentru a servi ca testament, „Puma Foundation”. Dintre copiii miliardarului, doar Ion Ion apare în consiliul de directori ai fundației. Pe lângă Ion Ion, ceilalți membri ai consiliului director sunt: Klaus Mangold, Nicolai Mindrila, avocatul lui Țiriac, și Rodica Țiriac, sora tenismenului.

Ion Țiriac își pilotează singur avionul

Omul de afaceri este pilot și a înființat încă din 1997 o companie aviatică. Flota proprie deține trei aeronave și un elicopter. Țiriac a dezvăluit că această pasiune vine la „pachet” cu costuri pe măsură.

Vorbind de avioane, e singurul lux care mi-l permit în lumea şi fără de care n-aș putea să fiu astăzi în Italia, poimâine în Germania, pe urmă mă duc în Spania. Ăsta e singurul lux, că cu bicicleta nu pot să mă duc, trotinete cu motor nu erau pe vremea mea, așa că nici cu aia nu știu cum să umblu„, a declarat Ion Țiriac.

Reclamă

Țiriac a împlinit 83 de ani în luna mai. Vârsta nu îl împiedică să stea la manșa avioanelor pe care le deține. Se pare că chiar el pilotează și avionul cu care ajunge în Namibia, la resortul de milioane de euro.

Recomandări
Citește și:

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:12 Sorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la WTA Madrid Open! A învins-o pe Alexandra Eala cu 6-3, 6-7 (6/8), 6-4 19:12 FotoJucătorii legendari ai lui Dinamo s-au reunit, la 40 de ani de la meciul cu Liverpool, din semifinalele Cupei Campionilor! 18:53 S-a schimbat formatul de la Billie Jean King Cup! Cum este afectată echipa națională a României 18:38 UTA – Oţelul 3-1. Mircea Rednic, pe primul loc în playout! Arădenii au făcut spectacol la meciul cu echipa lui Dorinel Munteanu 18:35 FotoOlimpiu Moruţan a fost operat chiar de ziua lui! Anunţul presei din Turcia 18:24 Reacția lui Carlo Ancelotti, după ce Xavi a decis să rămână la Barcelona. Mesaj sincer despre decizia rivalului 18:18 Un fost jucător legendar al Craiovei e total dezamăgit de FCU Craiova: „Poate să o bată şi o echipă de Divizia C”! 17:43 Marius Ştefănescu, reacţie fabuloasă despre transferul la FCSB: „Dau eu ca să plec, dacă aşa a spus patronul”! 17:43 Neluțu Varga a pus ochii pe o vedetă de la FCSB! Patronul face tot posibilul pentru ca Dan Petrescu să ia titlul cu CFR Cluj 17:20 „Uită-te la el!” Ionel Ganea l-a făcut praf pe Bogdan Lobonț! Atac direct la adresa antrenorului de la Rapid Vezi toate știrile
Citește și