Închide meniul

Cel mai mare trădător al Ucrainei, surprins sărbătorind alături de ruși, în timp ce armata lui Putin omoară ucraineni nevinovați

Dan Roșu Publicat: 4 mai 2022, 9:05

Cel mai mare trădător al Ucrainei, surprins sărbătorind alături de ruși, în timp ce armata lui Putin omoară ucraineni nevinovați

Gestul făcut, în Rusia, de Anatoliy Tymoshchuk, "cel mai mare trădător al Ucrainei"

Profimedia

  • Anatoliy Tymoshchuk a fost făcut praf de presa din țara natală
  • Bosnia – România (7 iunie, 21:45, Antena 1) şi România – Finlanda (11 iunie, 21:45, Antena 1)

Cel mai mare trădător al Ucrainei, Anatoliy Tymoshchuk, a fost făcut praf de presa din țara natală. Asta după ce s-a bucurat, în Rusia, pentru câștigarea titlului de campion cu Zenit. El le-a trimis bezele rușilor din tribune, în situația în care armata lui Vladimir Putin omoară cetățeni nevinovați, în Ucraina.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

”Anatoliy Tymoshchuk nu a ieșit public cu nicio declarație de la începutul războiului declanșat de Rusia în Ucraina și a ales să lucreze în continuare la Zenit. El a sărbătorit titlul cucerit de echipa sa.

Cel mai mare trădător al Ucrainei, surprins sărbătorind alături de ruși

După succesul major din competiția țării agresoare, Anatoliy Tymoshchuk și-a făcut poze cu trofeul, având zâmbetul pe buze. Mai mult, el le-a trimis inimioare suporterilor ruși aflați în tribune”, au scris cei de la tsn.ua.

Reclamă

Pe 11 martie, Tymoshchuk a fost șters definitiv din istoria fotbalului ucrainean. Actualul antrenor secund de la Zenit adunase 144 de meciuri pentru națională, cu 4 goluri marcate.

„Să le zâmbești celor care ți-au ocupat țara în timp ce conaționalii tăi sunt omorâți este lipsit de umanitate. Tymoshchuk a fost bucuros să sărbătorească titlul. Imagini cu el sunt pe internet.

Reclamă

Fostul jucător al naționalei Ucrainei, care a fost șters din istoria fotbalului ucrainean, nu a uitat să se fotografieze cu trofeul și și-a arătat, într-un final, adevărata față”, au notat și jurnaliștii de la sport.ua.

Anatoliy Tymoshchuk a fost din nou făcut praf

Ucrainenii nu îl iartă pe Anatoliy Tymoshchuk, legenda fotbalului ucrainean care a decis să nu plece din Rusia după ce Vladimir Putin a declanşat războiul. Antrenorul secund al lui Zenit Sankt Petersburg a ales rămână la club, chiar dacă ar fi putut să îşi încheie unilateral contractul să să se întoarcă în ţara natală.

„L-am tratat întotdeauna bine pe Tymoshchuk, dar până în acest moment. Pe 24 februarie i-am scris lui şi lui Voronin. Voronin a răspuns imediat că merge la club pentru a rupe contractul şi că pe 25 zboară cu familia în Germania.

Reclamă 4 / 0/3

Lui Tymoshchuk i-am scris: ‘Salut. Care sunt planurile tale şi cânt plănuieşti să pleci, asemeni celor dragi, în Ucraina?”. Mi-a răspuns: ‘Totul este bine cu rudele. Încă nu ştiu când plec’. Nu i-am mai zis nimic pentru că nu mai avea sens. Totul a devenit clar.

Poziţia sa i-a dezamăgit pe mulţi ucraineni. A fost un erou şi personificarea patriotismului nostru. La naiba… pentru nişte bani – 20 sau 30 de milioane de dolari – a rămas să lucreze pentru aceşti nenorociţi. Nu-l înţeleg. Banii pe care îi avea i-ar fi ajuns până la sfârşitul vieţii, până la sfârşitul vieţii copiilor şi nepoţilor săi. Nu trebuia să o facă.

De ce a decis să rămână este un mister pentru mine. Au plecat de acolo spanioli, polonezi şi alţii care mai aveau contracte. Krychowiak i-a îndemnat pe cei din Krasnodar să plece. Iată un act! Iar tu, ucrainean, continui să stai acolo şi să taci. Nu poţi sta pe două scaune. Suntem în război şi trebuie să alegi o parte„, a declarat Oleksandr Pankov pentru sport.ua.

Tatăl lui Tymoshchuk s-a înrolat în armata Ucrainei

Tatăl lui Anatoliy Tymoshchuk, Oleksandr, a decis să ia arma în mână, chiar dacă fiul său a rămas să muncească în Rusia.

Antrenorul celor de la FC Veres, Yuri Virt, a dezvăluit că i-a scris celui care a devenit „persona non-grata” în Ucraina. Acesta a făcut şi o dezvăluire surprinzătoarea. Tatăl celui care este deţinătorul recordului de meciuri jucate pentru prima reprezentativă (144) s-a înrolat în armata Ucrainei şi se luptă cu militarii ruşi.

„I-am scris lui Tymoshchuk şi i-am explicat că, dacă aş fi fost în locul lui, aș fi procedat diferit. Trebuie să explice gestul său. Locuiește în Sankt Petersburg şi nu știu dacă vede ce se întâmplă în Ucraina. I-am scris că, dacă ar fi văzut, ar fi părăsit acest club pentru a locui în altă țară. Știu că tatăl lui îl ține pe deplin informat. Locuiește în Lutsk și s-a înrolat pentru a lupta în apărarea țării. Cred că știe totul”, a declarat Yuri Virt.

Reclamă

Va cuceri Dan Petrescu titlul din Liga 1, cu CFR Cluj, în 2024-2025?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
19:06 Un alt club de top a intrat în cursa pentru transferul lui Dennis Man! Se luptă cu Borussia Dortmund pentru semnătura românului 18:55 „Nu a fost o declaraţie sinceră” Verdictul specialistului, după eroarea uriaşă a lui Ovidiu Haţegan: „S-a lăsat influenţat” 18:40 Prima reacţie a lui Marius Şumudică, despre posibila venire la Rapid! Anunţul făcut după demiterea lui Cristiano Bergodi 18:29 Southampton – Preston LIVE VIDEO (22:00) în AntenaPLAY. „Sfinţii” încă speră la promovarea directă în Premier League 18:25 „Nu are rost să vorbim de felicitări!” Mihai Pintilii, reacţie clară după ce FCSB s-a apropiat şi mai mult de titlu 17:57 FC Porto, suspendată 3 ani din cupele europene! Cum poate scăpa de sancţiunea dură dată de UEFA 17:44 „Nu ştiu dacă putea să ajungă într-un campionat mai bun!” Mesaj categoric despre transferul lui Florinel Coman în Qatar 17:29 Sorana Cîrstea a fost eliminată încă din primul tur de la Stuttgart! Eşec usturător în faţa finalistei de la Australian Open 17:24 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 16 aprilie 2024 17:04 Ralf Schumacher l-a făcut praf pe Toto Wolff: „Mercedes e un dezastru în acest moment. E catastrofal!” Vezi toate știrile
Pe același subiect
Elina Svitolina le-a făcut o promisiune ucrainenilor, după înfrângerea cu România de la BJK Cup
WTA • 14 apr., 10:07
Elina Svitolina le-a făcut o promisiune ucrainenilor, după înfrângerea cu România de la BJK Cup: „Aşa vom fi data viitoare!”
România, condusă de Ucraina după prima zi a calificărilor Billie Jean King Cup! Ce urmează pentru "tricolore"
Tenis • 13 apr., 9:03
România, condusă de Ucraina după prima zi a calificărilor Billie Jean King Cup! Ce urmează pentru „tricolore”
România se află pe locul 46 în clasamentul FIFA. Ce poziţii ocupă adversarele de la EURO 2024
Echipa naţională • 28 mart., 19:54
Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa „tricolorilor”
Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024
EURO 2024 • 28 mart., 11:05
Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024! Mesajul categoric transmis: „Nu au mari vedete!”
Oleksandr Zinchenko nu a stat pe gânduri după ce un fan şi-a aruncat telefonul pe teren! Reacţia genială a căpitanului Ucrainei
Fotbal extern • 27 mart., 17:00
Oleksandr Zinchenko nu a stat pe gânduri după ce un fan şi-a aruncat telefonul pe teren! Reacţia genială a căpitanului Ucrainei