Închide meniul
Foto

Ei sunt cei 6 miliardari ai României! Averea uriașă pe care o are cel mai bogat român

Reclamă

Antena Sport Publicat: 28 mai 2022, 20:59

Ei sunt cei 6 miliardari ai României! Averea uriașă pe care o are cel mai bogat român

Forbes a anunțat cine sunt cei 6 miliardari ai României. Ion Țiriac, pe locul 2

Ion Țiriac este un miliardar român / Mediafax Foto / Eduard Vinatoru via Hepta

Forbes a anunțat cine sunt cei 6 miliardari ai României. Renumita revistă internațională a dezvăluit ediția din 2022 a celor mai bogați oameni din lume, iar țara noastră este reprezentată de 6 persoane. Printre aceștia se numără și Ion Țiriac, cu o avere estimată la 1,6 miliarde de dolari.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România este reprezentată în topul alcătuit de Forbes de 6 oameni de afaceri: Daniel Dines, Ion Țiriac, Ion Stoica, Matei Zaharia, Dragoș Pavăl și Adrian Pavăl, anunță Forbes, citată de businessmagazin.ro.

Forbes a anunțat cine sunt cei mai bogați 6 români! Daniel Dines continuă să fie în fața lui Ion Țiriac

Daniel Dines rămâne cel mai bogat român. Fondatorul UiPath, în vârstă de 50 de ani, are o avere de aproximativ 2,9 miliarde de dolari. Dines este urmat în topul publicat de Forbes de Ion Țiriac, aflat la egalitate cu Ion Stoica și Matei Zaharia. Cei 3 au o avere individuală de 1,6 miliarde de dolari.

Țiriac, care recent a dat un nou tun financiar, continuă să câștige sume uriașe din domeniul imobiliar, auto și financiar. Dacă fostul mare sportiv nu mai are nevoie de prezentare, nu același lucru se poate spune despre Ion Stoica și Matei Zaharia.

Cei doi miliardari se numără printre cei care au fondat DataBricks, un startup din San Francisco (SUA), care se ocupă cu simplificarea procesului de prelucrare a volumului uriaș de date.

Reclamă

Ion Țiriac, printre cei 6 miliardari ai României

Ion Stoica are rolul de cofondator DataBricks și președinte executiv al Consiliului de Administrație, în timp ce Matei Zaharia ocupă funcția de chief technologist al startup-ului din Statele Unite. Cei doi dețin între 5% și 6% din acțiunile Databricks, companie evaluată la peste 38 de miliarde de dolari.

Topul românilor din Forbes este completat de frații Pavăl. Fondatorii Dedeman au împreună o avere de 2,5 miliarde de dolari: Dragoș Pavăl – 1,5 miliarde de euro și Adrian Pavăl – 1 miliard de euro.

La nivel mondial, Elon Musk continuă să fie pe primul loc în clasamentul Forbes, cu o avere de 219 miliarde de dolari. Jeff Bezos (171 miliarde de dolari) și Bernard Arnault (158 miliarde de dolari) completează podiumul celor mai bogați oameni din lume.

Reclamă 4 / 0/3

Țiriac își vinde bucată cu bucată imperiul construit

Fostul mare jucător de tenis, care a împlinit recent 83 de ani, a început să își vândă cele mai importante afaceri pe care le deținea.

Românul a luat o decizie care poate fi considerată radicală. A cedat, în ultimii ani, „bijuteriile coroanei”. A renunțat la diviziile de leasing financiar care îi purtau numele, dar și la turneul de tenis de la Madrid.

A vândut Madrid Open și o competiție de golf din Spania către americanii de la IMG și a obținut aproximativ 400 de milioane de euro. Este a doua cea mai importantă vânzare pe care a făcut-o în ultimul deceniu. În 2015 renunța la 45% dintre acțiunile băncii care îi poartă numele pentru aproximativ 700 de milioane de euro.

Veniturile obținute le-ar fi transferat către fundația pe care o deține și care sprijină dezvoltarea sportului.

Cât a plătit Ion Ţiriac pentru apartamentul de lux în care trăieşte Ioana Ţiriac

Ion Ţiriac a cheltuit o sumă uriaşă pe apartamentul de lux în care fiica miliardarului, Ioana Ţiriac, trăieşte la Miami, încă din 2018.

Locuinţa în care se răsfaţă Ioana l-a costat pe omul de afaceri român două milioane de euro şi se află într-un complex rezidenţial, chiar pe malul Oceanului Atlantic.

De-a lungul anilor, Ioana, care a ajuns la 24 de ani, a postat mai multe imagini cu priveliştea pe care o are din apartamentul senzaţional din Miami. Întotdeauna, fanii au fost uimiţi de ce fel de viaţă duce fiica lui Ţiriac.

Reclamă

Ioana are peste 23.000 de urmăritori pe rețelele sociale și îi surprinde cu fiecare imagine pe care o postează. Tânăra este de o frumusețe răpitoare, așa cum se poate observa din galeria foto de la finalul articolului.

Ce pasiune costisitoare are Ioana Țiriac

Ca și tatăl ei, Ioana Natalia este fascinată de mașinile scumpe și de viteză. Prin urmare, nu a putut sta departe de Marele Premiu de Formula 1 din Miami. Românca a fost prezentă încă de la sesiunea de calificări.

Ioana Țiriac a postat imagini, pe contul ei de Instagram, dintr-o zonă selectă, acolo unde biletele sunt extrem de „piperate”. A stat aproape de pistă și a urmărit cum Charles Leclerc a făcut show și și-a asigurat plecare din pole-position.

Și Ion Țiriac este un fan împătimit al Formulei 1 și chiar și-a dorit să construiască un circuit în România. S-ar fi întâlnit cu Bernie Ecclestone, fostul șef al „Marelui Circ” și a căutat soluții pentru a-și vedea visul împlinit. Cheltuielile s-ar fi ridicat la aproape un miliard de euro, astfel că proiectul este momentan lăsat în stand-by.

Recomandări
  • Cine sunt cei 6 miliardari ai României
  • Bosnia – România (7 iunie, 21:45, Antena 1) şi România – Finlanda (11 iunie, 21:45, Antena 1)

A procedat bine Istvan Kovacs când l-a eliminat pe Araujo, în Barcelona - PSG?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
14:17 Au început negocierile cu Carlos Sainz! Ce echipe sunt pe urmele pilotului spaniol: „Are o ofertă foarte profitabilă” 14:01 Valentin Mihăilă a decis unde va juca sezonul viitor! Ce se întâmplă în aceste momente cu colegul lui Dennis Man de la Parma 13:51 VIDEOBernadette Szocs – Manyu Wang 1-4 a fost în AntenaPLAY, în optimile Cupei Mondiale de tenis de masă Macao 2024 13:33 EXCLUSIV AS.ro LIVEExpertul din fotbal care crede că Adrian Mutu a fost „lucrat” de jucătorii lui CFR Cluj: „Nu au vrut să joace” 12:52 Dennis Man şi-a decis viitorul! Unde va evolua românul din sezonul viitor 12:18 EXCLUSIV AS.ro LIVE„Gigi Becali nu e un mare antrenor” Motivul pentru care patronul FCSB-ului se va încununa campion în acest sezon! 12:00 Tabloul principal al Campionatului Mondial de Snooker! Neil Robertson va lipsi de la Crucible pentru prima oară în 20 de ani! 11:42 Fernando Alonso a dezvăluit ce l-a convins să rămână la Aston Martin: „Probabil e ultimul meu contract” 11:15 AS.ro LIVE | Dan Chilom a fost invitatul lui Dan Pavel. A jucat în Finlanda și are o școală de fotbal! 11:01 Ioan Andone a dat verdictul! Pe cine vede campioană sezonul următor: „A demonstrat” Vezi toate știrile
Citește și