Închide meniul

Fiica lui Gigi Becali, lovitură financiară de proporții! Theodora Becali a preluat afacerea unui milionar aflat în închisoare

Reclamă

Antena Sport Publicat: 7 mai 2022, 22:35

Fiica lui Gigi Becali, lovitură financiară de proporții! Theodora Becali a preluat afacerea unui milionar aflat în închisoare

Fiica lui Gigi Becali, lovitură financiară de proporții

Gigi Becali, într-o conferință de presă / Hepta

Fiica lui Gigi Becali, lovitură financiară de proporții! Theodora Becali a preluat afacerea lui Ioan Niculae, milionarul aflat în închisoare. Este vorba despre Becali Hotels, ansamblul hotelier din stațiunea Venus, de pe litoralul românesc.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Familia Becali a cumpărat fostul hotel Inter, de la malul mării, deținut de Interagro, grupul de firme al lui Ioan Niculae. Fostul stabiliment al omului de afaceri, ajuns după gratii, va fi inaugurat în luna iunie, sub denumirea Becali Hotels.

Fiica lui Gigi Becali, lovitură financiară de proporții!

Afacerea va fi coordonată de Theodora Becali, fiica cea mare a latifundiarului din Pipera. Hotelul din Venus a fost scos la licitație de fostul patron de la Astra Giurgiu în 2019, iar Gigi Becali l-a cumpărat în toamna anului 2021, în schimbul sumei de 6,8 milioane de euro.

Noul hotel al familiei Becali este alcătuit din 70 de camere duble, dintre care 54 sunt cotate la 5 stele, iar 16 la 4 stele. În plus, clădirea cuprinde 10 camere din categoria family și 12 apartamente.

„L-am luat pentru familie mai mult. Nu mă interesează pe mine partea hotelieră, l-am luat pentru că era omul la pușcărie (n.r. – Ioan Niculae) și să nu-i ia altul hotelul. Mă gândesc dacă să i-l vând. Dacă mă înțeleg cu el, dacă îmi dă banii să și câștig ceva, i-l dau înapoi omului.”, spunea Gigi Becali, în urmă cu ceva timp, pentru Economica.net.

Reclamă

Între timp, patronul FCSB s-a răzgândit și a decis să exploateze afacerea de pe litoralul românesc. Theodora Becali și soțul ei, Mihai Mincu, se vor ocupa de gestionarea hotelului de 5 stele.

Becali Hotels, noua afacere deținută de familia patronului FCSB

Ginerele lui Gigi Becali a explicat ce planuri are cu hotelul cumpărat de patronul FCSB:

„Fostul hotel Inter se va deschide în iunie sub denumirea Becali Hotels și va fi catalogat la 5 stele. Am făcut puține modificări la exterior, la plajă, la șezlonguri. De la anul ne propunem să facem și schimbări la interior.

Reclamă 4 / 0/3

Deocamdată vrem să vedem cum ne descurcăm cu acest hotel, iar pe viitor, dacă ne acomodăm cu o astfel de afacere, vom analiza și varianta extinderii pe acest segment. Nu avem încă o gândire în acest sens.

S-a ivit oportunitatea de a cumpăra acest hotel de la Interagro și vrem să îl facem funcțional. Sunt clienți ai hotelului care vin aici în fiecare an. Hotelul arată foarte bine. Mare lucru nu ai ce să schimbi nici în interior, din punct de vedere al mobilierului.”, a explicat Mihai Mincu, pentru Profit.ro.

Fiica lui Gigi Becali a împrumutat FCSB cu un milion de euro

Fiica lui Gigi Becali a împrumutat FCSB cu un milion de euro. Suma a fost virată de Theodora Becali pentru a acoperi cheltuielile clubului din finalul sezonului.

Gigi Becali a virat suma respectivă, prin intermediul contului fiicei sale, pentru a se asigura că FCSB poate suporta toate cheltuielile din următoarea perioadă, potrivit gsp.ro.

Latifundiarul din Pipera mai apelase la o soluție asemănătoare și la începutul anului. Atunci, în conturile FCSB-ului au ajuns 300.000 de euro.

FCSB a dus lipsă de performanțe în cupele europene în ultimii ani, iar acest lucru se resimte și pe plan financiar. Veniturile clubului lui Gigi Becali au scăzut semnificativ, motiv pentru care omul de afaceri este nevoit să bage din nou bani din conturile familiei.

Becali a investit propria avere în primii săi ani ca patron la FCSB, între 2003 și 2009, pe vremea când echipa era cunoscută drept Steaua. În perioada respectivă, finanțatorul a virat aproximativ 21 de milioane de euro pentru a dezvolta clubul „roș-albastru”.

Reclamă

Gigi Becali și-a recuperat investiția în anii de glorie ai echipei în cupele europene. Odată cu lipsa calificărilor în competițiile externe, și veniturile clubului au început să devină din ce în ce mai mici. Ultima oară când FCSB a evoluat în grupele unei cupe europene s-a întâmplat în sezonul 2017/2018.

În ultima vreme, Becali n-a mai dat vreo lovitură răsunătoare nici pe piața transferurilor. Olimpiu Moruțan este ultimul jucător care a plecat pe o sumă importantă de la FCSB.

Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:37 VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică 23:29 „Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani 23:19 Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu 23:12 „Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani 23:01 Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!” 22:53 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 22:50 Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!” 22:20 „Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani 22:18 Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost” 21:59 Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League Vezi toate știrile
Citește și