Închide meniul

Ion Țiriac a dezvăluit când s-a simțit prima oară bogat. Mulți români fac asta fără să-și dea seama

Reclamă

Antena Sport Publicat: 28 august 2022, 17:21

Ion Țiriac a dezvăluit când s-a simțit prima oară bogat. Mulți români fac asta fără să-și dea seama

Ion Ţiriac a refuzat propunerea lui Cristi Borcea să investească la Dinamo

Ion Ţiriac, în cadrul unui eveniment / Hepta

Ion Țiriac a dezvăluit când s-a simțit prima oară bogat. Fostul mare jucător de tenis a ridicat un adevărat imperiu în afaceri, ajungând la o avere impresionantă, estimată la 1,4 miliarde de dolari. La ora actuală, Țiriac este al patrulea cel mai bogat român, după Daniel Dines (1.9 miliarde de dolari), Ion Stoica (1.6 miliarde de dolari) și Matei Zaharia (1.6 miliarde de dolari).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Țiriac a vorbit recent despre afacerile sale și modul în care a devenit unul dintre cei mai bogați oameni din țară.

Ion Țiriac a dezvăluit când s-a simțit prima oară bogat

Întrebat despre averea sa uriașă, omul de afaceri în vârstă de 83 de ani a dezvăluit când s-a simțit prima oară cu adevărat bogat. Răspunsul lui Ion Țiriac a atras imediat atenția, ținând cont că mulți români recurg la obiceiul respectiv, în mod involuntar:

„Totdeauna am spus că eu m-am simțit foarte bogat în ziua când am intrat în restaurant și nu m-am mai uitat la prețurile din meniu și așa mai departe.

Noi venim dintr-o altă generație care este foarte dificil și aproape imposibil, ca să spun cum am trăit noi, în special în anii imediat după război, eu în special, că Ilie Năstase e ceva mai tânăr, dar și pe vremea noastră de jucători de tenis amatori, profesioniști, cam acolo eram.

Reclamă

Erau alte vremuri, nu era nici o sutime din premiile care sunt astăzi, de fapt nu erau premii deloc în bani”, a spus Ion Țiriac, pentru Antena 3.

Țiriac a dezvăluit care e „singurul lux” pe care și-l permite

Omul de afaceri este pilot și a înființat încă din 1997 o companie aviatică. Flota proprie deține trei aeronave și un elicopter. Țiriac a dezvăluit că această pasiune vine la „pachet” cu costuri pe măsură.

Vorbind de avioane, e singurul lux care mi-l permit în lumea şi fără de care n-aș putea să fiu astăzi în Italia, poimâine în Germania, pe urmă mă duc în Spania. Ăsta e singurul lux, că cu bicicleta nu pot să mă duc, trotinete cu motor nu erau pe vremea mea, așa că nici cu aia nu știu cum să umblu„, a declarat Ion Țiriac pentru antena3.ro.

Reclamă 4 / 0/3

Țiriac a împlinit 83 de ani în luna mai. Vârsta nu îl împiedică să stea la manșa avioanelor pe care le deține.

Săptămâna trecută (n.r. când a pilotat ultima dată). Eu le pilotez pe toate ale mele și pilotez mai mult decât un pilot la TAROM.

Am încercat să zbor cu 2-3 odată și imposibil, vă spun. Şi, atunci, am avioane care nu sunt ale mele, sunt ale companiei. Dar eu în general zbor cu ăsta mai mare, că îmi place mai mult. Am unul care e numai pentru Africa, care este extraordinar, ca aterizează pe orice, pe terenul de fotbal, unde vrei„, a mai spus fostul mare jucător de tenis.

Averea lui Ion Ţiriac, în scădere

Ion Țiriac a fost, o lungă perioadă de timp, cel mai bogat român. La finalul anului 2021, Țiriac a avut un maxim istoric de 1.7 miliarde de dolari. De atunci, averea lui a tot suferit modificări importante şi a suferit o cădere abruptă.

Pe 9 aprilie, averea lui Ion Țiriac era estimată la 1.6 miliarde de dolari, potrivit Forbes! Acum a fost făcută o nouă actualizare, astfel că fostul sportiv ar avea aproximativ 1.4 miliarde de dolari.

Astfel, în decurs de mai puţin de un an, din averea lui Ţiriac s-au „evaporat” nu mai puţin de 300 de milioane de dolari. Suma este semnificativă! Poate fi şi unul dintre motivele pentru care omul de afaceri în vârstă de 83 de ani îşi vinde bucată cu bucată imperiul construit în ultimele decenii.

Țiriac a vândut în ultimii ani și mai multe terenuri, companii și participații la firme, în schimbul cărora ar fi încasat 1.2 miliarde de euro, anunță evz.ro.

Reclamă

Ion Ţiriac a vândut turneul de la Madrid, deşi i-a promis unicei sale fiice, Natalia Ioana, că nu va face acest lucru. Miliardarul român a explicat, într-un interviu acordat presei din Spania, de ce a făcut acest gest. Ar fi luat decizia drastică chiar din cauza copiilor săi.

Pentru că am 83 de ani, pentru că ai mei copii nu sunt interesați, pentru că m-am săturat să mă lupt în fiecare zi împotriva noilor reguli (n.r. din tenis) care îi aduc pe jucători la mine-n birou”, a spus Ion Ţiriac, recent, pentru claytenis.com.

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23
apr.
23:37
VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică
23
apr.
23:29
„Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani
23
apr.
23:19
Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu
23
apr.
23:12
„Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani
23
apr.
23:01
Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!”
23
apr.
22:53
AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român
23
apr.
22:50
Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!”
23
apr.
22:20
„Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani
23
apr.
22:18
Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost”
23
apr.
21:59
Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League
Vezi toate știrile
Citește și