Închide meniul

(P) Recorduri și statistici înregistrate în finalele Champions League

Reclamă

Antena Sport Publicat: 18 mai 2022, 16:50 / Actualizat: 24 mai 2022, 18:41

Ultimul act din Champions League este programat sâmbătă, 28 mai, cu începere de la ora 22:00. Protagoniste sunt două din cele mai titrate cluburi europene: Real Madrid – deținătoarea celor mai multe trofee UCL (13) și Liverpool (6 trofee).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Partida este o reeditare a finalei UCL din 2018 de la Kiev, câștigată de Real Madrid cu scorul de 3-1 (Benzema – minutul 51, Mane – minutul 55 și Bale – minutele 64 și 83).

Casele de pariuri sportive oferă „Cormoranilor” prima șansă în partida de sâmbătă, de pe Stade de France. Liverpool are cota 2.10 pentru o victorie în timpul regulamentar, iar Real Madrid 3.50. Iar în ceea ce privește câștigarea trofeului, trupa lui Jurgen Klopp are o cotă de 1.55, iar formația antrenată de Carlo Ancelotti cota 2.50. Cotele prezentate sunt disponibile la 888sport la momentul realizării acestui material, însă pot suferi modificări.

Recorduri și statistici din istoria finalelor Ligii Campionilor

Reclamă

Cu câteva zile înainte de finala din 2022, UEFA a publicat un articol care include diferite recorduri înregistrate în finalele Ligii Campionilor disputate până în prezent. Iată cum arată cele mai interesante cifre:

Fotbaliștii care au câștigat cele mai multe trofee UEFA Champions League

Gareth Bale, Karim Benzema, Dani Carvajal, Isco, Marcelo și Luka Modric au acum șansa să câștige cel de-al 5-lea trofeu UCL și să egaleze astfel performanța lui Cristiano Ronaldo. De menționat faptul că Isco și Marcelo sunt accidentați și nu vor fi pe teren, cel mai probabil. Și Bale are ceva probleme medicale, însă se pare că va fi apt pentru finală.

Reclamă 4 / 0/3

Jucătorii cu cele mai multe prezențe într-o finală de Champions League

  • 6 Paolo Maldini (AC Milan)
  • 6 Cristiano Ronaldo (Manchester United, Real Madrid)
  • 5 Patrice Evra (Monaco, Manchester United, Juventus)
  • 5 Clarence Seedorf (Ajax, Real Madrid, AC Milan)
  • 5 Edwin van der Sar (Ajax, Manchester United)

Cele mai multe goluri marcate într-o finală UCL

  • 4 Cristiano Ronaldo (Manchester United, Real Madrid)
  • 3 Gareth Bale (Real Madrid)
  • 2 Samuel Eto’o (Barcelona)
  • 2 Filippo Inzaghi (AC Milan)
  • 2 Daniele Massaro (AC Milan)
  • 2 Lionel Messi (Barcelona)
  • 2 Sergio Ramos (Real Madrid)
  • 2 Raúl González (Real Madrid)
  • 2 Mario Mandžukić (Bayern München, Juventus)
  • 2 Hernán Crespo (AC Milan)
  • 2 Diego Milito (Internazionale Milano)
  • 2 Karl-Heinz Riedle (Borussia Dortmund)

Din lista marcatorilor lipsesc staruri precum Mo Salah, Sadio Mane, Karim Benzema sau Vinicius Junior. Care dintre ei vor reuși să-și treacă numele pe lista marcatorilor în finala de sâmbătă?

La 888sport, un gol marcat de Mohamed Salah în finală este creditat cu cota 2.40, iar o reușită a lui Benzema este cotată cu 2.38. Ambii au o cotă de 9.50 pentru două goluri marcate în finala de pe Stade de France.

Următorii favoriți să înscrie sunt Diogo Jota, Sadio Mane, Roberto Firmino, Divock Origi, Luka Jovic, Mariano Diaz, Vinicius Jr. și Gareth Bale.

Cu un gol, Bale l-ar egala pe Ronaldo în topul marcatorilor all-time în finalele UCL. 4.40 este cota stabilită de bookmakerii de la 888sport pentru un gol înscris de galez.

Reclamă

Antrenorii cu cele mai multe trofee UCL

Au jucat finala UCL cu mai mult de un singur club (inclusiv 2021/2022)

Echipele cu cele mai multe prezențe în finala Ligii Campionilor (inclusiv 2021/2022)

Un astfel de articol nu se poate încheia fără să reamintim faptul că Real Madrid conduce detașat la capitolul cele mai multe trofee UCL: 13, urmată de AC Milan cu 7, Bayern și Liverpool cu câte 6 și Barcelona 5. În plus, este singura echipă care a reușit să câștige 3 trofee la rând – în 2016, 2017 și 2018, toate cu francezul Zinedine Zidane pe bancă.

Cotele afișate pot suferi modificări.

Recomandări

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18
apr.
23:57
PAOK – Club Brugge 0-2. Răzvan Lucescu a ratat calificarea în semifinalele Conference League! Dueluri „de foc” în semifinale
18
apr.
23:50
„Steaua fără nume!” Marcel Răducanu, verdict despre sezonul de vis făcut de FCSB! Mesaj direct pentru echipa lui Gigi Becali
18
apr.
23:45
„Nu vreau să creez tensiune!” Vlad Chiricheş, mesaj ferm pentru Edi Iordănescu: „Regret că am spus asta! M-am hazardat!”
18
apr.
23:38
„Să dea mai mult, la cât sunt plătiți!” Ioan Ovidiu Sabău și-a atacat jucătorii după Oțelul – U Cluj 2-1!
18
apr.
23:14
Scene uluitoare cu Emiliano Martinez în Lille – Aston Villa. La un pas să fie eliminat! A dansat ca în finala Cupei Mondiale
18
apr.
23:12
„Ne lipsește partea financiară! Avem cel mai mic buget!” Dorinel Munteanu, strigăt de ajutor după calificarea în finala Cupei
18
apr.
22:47
Dan Nistor s-a prăbuşit emoţional după înfrângerea cu Oţelul: „Frustrant şi dureros! Mulţi nu vom dormi la noapte!”
18
apr.
22:41
„E dureros!” Alex Chipciu și-a turnat cenușă în cap după ce și-a dat autogol în Oțelul – U Cluj! A vorbit și despre noul obiectiv
18
apr.
21:55
„Mulți patroni încearcă să îl imite” Ovidiu Burcă, laude la scenă deschisă pentru Gigi Becali! A spus și de ce are succes FCSB
18
apr.
21:43
Oţelul – Corvinul este finala Cupei României! Gălăţenii s-au calificat după un autogol marcat de Chipciu în minutul 90
Vezi toate știrile
Citește și