Închide meniul
Foto

Dan Şucu a dezvăluit cum a făcut avere: „Am început afacerea cu 50 000 de dolari, vânzându-mi casa!”. Câţi bani are acum

Publicat: 17 iunie 2023, 21:25 / Actualizat: 18 iunie 2023, 9:39

Reclamă
Dan Şucu a dezvăluit cum a făcut avere: „Am început afacerea cu 50 000 de dolari, vânzându-mi casa!”. Câţi bani are acum

Dan Şucu a dezvăluit cum a făcut avere

Dan Şucu şi soţia lui, Diana Şucu, în loja Stadionului Rapid / Profimediaimages

Dan Şucu nu s-a ferit şi a dezvăluit cum a făcut avere. Patronul Rapidului a oferit detalii despre modul prin care a ajuns unul dintre cei mai bogaţi români. Omul de afaceri în vârstă de 60 de ani are un succes uriaş!

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Şucu a intrat în afaceri după Revoluţie şi şi-a asumat un risc uriaş. A ales să îşi vândă casa pentru a face rost de 50.000 de dolari. După trei decenii a ajuns să deţină 26 de hypermarketuri şi magazine de mobilă şi 8 fabrici. Are 2.300 de angajaţi, iar cifra de afaceri a firmelor lui se ridică la 200 de milioane de euro!

Dan Şucu a dezvăluit cum a făcut avere

Banul valorează în funcție de eficiența lui. Nu banul contează, ci eficiența banului. Ce puteai face în ’90 cu un milion, probabil că poți face acum cam cu 20. Depinde în mâna cui este banul respectiv. Cât de organizat este, cât de ambițios, de tenace, câtă competență are. Banii din mâna unui om competent sunt mult mai valoroși.

În 1993, am început afacerea cu 50 000 de dolari, vânzându-mi casa. Acum 30 de ani și o săptămână am început. A urmat toată dezvoltarea. Să discut de 1 milion în 90-93, e un vis.

Cele mai mari insuccese au venit când am avut mai mulți bani decât am fost în stare să manageriez. Fiecare are o limită. Am început cu un magazin închiriat într-un complex comercial. Acum, aceeași oportunitate ar fi de 20 de ori mai scumpă, probabil. Dar ar fi nevoie și de o pricepere de 10 ori mai mare.

Reclamă

Atunci, puteai să faci greșeli, să înveți din greșelile tale și să adaptezi oferta ta și ceea ce aveai de făcut economic astfel încât să ai un rezultat corect. Competiția este astăzi mult mai dură. Trebuie să încerci mereu ceva nou, să vii cu ceva nou”, a declarat Dan Șucu în podcastul „Fain & Simplu”.

Potrivit ultimelor estimări, averea lui Dan Şucu este cuprinsă între 135 şi 145 de milioane de euro. Patronul Rapidului a fost căsătorit timp de 18 ani cu Camelia Şucu, femeia cu care are două fete, pe Cristina și Ioana. S-au despărţit cu scandal, iar omul de afaceri a scos din conturi o sumă uriaşă, de aproximativ 50 de milioane de euro. Dan Şucu s-a recăsătorit în 2017 şi are doi băieţi din al doilea mariaj.

Dan Şucu a preluat-o pe Rapid în urmă cu un an şi a avut, până în această săptămână, jumătate din acțiunile clubului. După ce a avut loc o majorare a capitalului social, Şucu a ajuns să deţină 70%!

Reclamă 4 / 0/3

Acţionarii clubului FC Rapid au decis astăzi majorarea capitalului social şi, implicit, a investiţiei, cu încă 24 de milioane lei. Urmare a acestei decizii, valoarea totală a capitalului social este de 50 de milioane lei.

Contribuţiile la această majorare vor fi în cote diferite, astfel încât noua structură a acţionariatului este următoarea: Dan Şucu va deţine 70% din acţiuni, iar Victor Angelescu, 30%”, se arată în anunțul postat de cei de la Rapid.

Cum arată topul bogaţilor din fotbal. Ce avere are Gigi Becali

Latifundiarul din Pipera are de trei ori mai mulţi bani decât rivalul său de la Rapid, Dan Şucu, într-un top întocmit la finalul anului trecut de jurnaliştii de la Capital.

Gigi Becali avea o avere uriaşă în luna decembrie. Potrivit estimărilor, omul de afaceri are între 325 şi 425 de milioane de euro. Este urmat de Dan Şucu, care ar avea în conturi între 135 şi 145 de milioane de euro. Podiumul este completat de patronului lui Dinamo din Liga 4, Nicolae Badea.

Gigi Becali are cât rivalii săi din Liga 1 la un loc. Gică Hagi are aproximativ 30 de milioane de euro, anunţă digisport.ro, care citează Top 300 Capital. Valeriu Iftime este pe locul 8 în topul bogaţilor din fotbal, cu o avere estimată la 22-24 de milioane de euro.

Mircea Lucescu, antrenorul lui Dinamo Kiev, are şi el o avere impresionantă. Ar fi adunat între 34 şi 38 de milioane de euro.

Clasamentul celor mai bogaţi români din fotbal:

Reclamă

1. Gigi Becali, FCSB, 325-425 de milioane de euro

2. Dan Șucu, Rapid, 135-145 de milioane de euro

3. Nicolae Badea, CS FC Dinamo (liga a 4-a) 87-93 de milioane de euro

4. Vladimir Cohn, preşedinte Voluntari, 65-70 de milioane de euro

5. Cosmin Olăroiu, antrenor în Emirate, 46-50 de milioane de euro

6. Mircea Lucescu, antrenor la Dinamo Kiev, 34-38 de milioane de euro

7. Gheorghe Hagi, patron şi antrenor Farul, 29-35 de milioane de euro

8. George Ţucudean, fost jucător, 23-25 de milioane de euro

9. Valeriu Iftime, FC Botoşani, 22-24 de milioane de euro

10. Cristi Chivu, antrenor Inter Primavera, 22-24 de milioane de euro

Ion Ţiriac, fostul mare jucător de tenis, este al doilea cel mai bogat român. Este unul dintre cei patru miliardari în euro din ţara noastră.

Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
1:04 VIDEOBucurie nebună la McLaren, după ce Lando Norris a câștigat Marele Premiu de la Miami! Pilotul, copleșit de emoții 0:40 VIDEOLando Norris a câștigat Marele Premiu de la Miami, live pe Antena 3 CNN și în AntenaPLAY! Max Verstappen, pe locul doi 0:17 Dan Petrescu, prima reacție după ce a debutat cu victorie în noul mandat la CFR Cluj: „Nu a fost ușor deloc!” 0:04 „Aștept să mă cheme la EURO!” Daniel Bîrligea, mesaj direct pentru Edi Iordănescu după ce a marcat în CFR – Rapid 3-2! 5
mai
23:49
Claudiu Petrila și-a turnat cenușă în cap după CFR – Rapid 2-3! Mesaj direct pentru fani: „Le oferim doar supărare!”
5
mai
23:22
CFR – Rapid 3-2. Victorie pentru Dan Petrescu la revenirea în Gruia! Giuleștenii continuă seria dezastruoasă
5
mai
23:07
„E disperat, îl cunosc!” Marius Șumudică, mesaj direct despre revenirea lui Mircea Lucescu la Rapid!
5
mai
23:05
VIDEOSporting a câștigat titlul în Liga Portugal! Trupa lui Ruben Amorim, campioană cu două etape înainte de finalul sezonului
5
mai
22:31
„Nu se mai aude nimic de el!” Victor Pițurcă l-a făcut praf pe Adrian Mazilu! Fostul selecționer nu s-a ferit de cuvinte
5
mai
22:24
Bayer Leverkusen e de neoprit! A egalat un record vechi de 59 de ani, după ce a „distrus-o” pe Frankfurt
Vezi toate știrile
Citește și