Închide meniul

Oleksandr Serbinov, fost campion la atletism, şi-a pierdut viaţa pe front, în războiul din Ucraina: „Eroii nu mor!”

Reclamă

Antena Sport Publicat: 6 mai 2022, 15:44

Oleksandr Serbinov, fost campion la atletism, şi-a pierdut viaţa pe front, în războiul din Ucraina: „Eroii nu mor!

Oleksandr Serbinov, fost campion la atletism, şi-a pierdut viaţa pe front

Oleksandr Serbinov a murit în războiul din Ucraina / Colaj Profimedia / news.storyua.com

Oleksandr Serbinov, fost campion la atletism din Ucraina, şi-a pierdut viaţa pe front, în războiul cu Rusia. Fostul sportiv a suferit răni fatale în luptele cu ocupanții din regiunea Harkiv. Anunţul a fost făcut de Ministerul Sportului, care a emis un comunicat emoţionant de presă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Serbinov a fost un multiplu câștigător și premiat al campionatelor ucrainene de atletism. Acesta era specialist în cursele de 400 m și 800 m. După ce şi-a încheiat cariera profesionistă, Serbinov a lucrat ca fotograf profesionist.

Oleksandr Serbinov şi-a pierdut viaţa pe front

Oleksandr Serbinov a apărat Ucraina după ce Rusia a început războiul. „Alexander a arătat curaj și loialitate față de jurământul militar în apărarea statului și integrității teritoriale a Ucrainei. Eroii nu mor! Exprimăm sincerele noastre condoleanțe părinților, rudelor și prietenilor soldatului”, a transmis Ministerul Sportului din Ucraina, citat de news.storyua.com.

„Eroul din Korosten a murit. Este înfricoșător să realizezi că în primele zile ale războiului, Alexander a ajutat voluntarii să gătească sandvișuri, apoi a făcut comisioane, apoi a sunat să ceară ajutor pentru a obține lucrurile de care aveau nevoie pentru băieți, iar apoi a dispărut… Și este extrem de înfricoșător să realizezi că a plecat.

Eroii nu mor, sunt mereu cu noi, sunt îngeri care au arătat prin exemplul lor cum să iubești Patria… Odihnește-te în pace EROULE, iar familiei Dumnezeu să-i dea putere să suporte această pierdere de nespus…”, a transmis şi КОРОСТЕНЬ Today.

Reclamă

Mircea Lucescu, exasperat de războiul din Ucraina

Mircea Lucescu este exasperat din cauza războiului din Ucraina. Dinamo Kiev, echipa antrenorului român, a susţinut mai multe meciuri caritabile în Europa, în urma cărora s-au strâns 710.000 de euro.

Borussia Dortmund, Legia Varşovia, Galatasaray, CFR Cluj, Dinamo Zagreb şi Basel se numără printre echipele împotriva cărora echipa lui „Il Luce” a disputat meciuri amicale. Banii vor fi donaţi Ministrului Politicilor Sociale din Ucraina.

„Meciurile nu au fost făcute pentru iubitorii fotbalului, ci pentru oamenii care poate nu au fost niciodată la meci, dar au venit să îşi arate simpatia, solidaritatea faţă de cei care sunt acolo. Am pierdut Champions League în ultima etapă.

Reclamă 4 / 0/3

Un an şi jumătate am stat pe primul loc, în ultimul meci am făcut un meci nul şi cealaltă echipă s-a calificat, acum iau ei banii. Eu îmi doresc deocamdată să se oprească dracului acest război. Ducându-i prin Europa pe jucători, făcând aceste meciuri, uită o perioadă ceea ce se întâmplă acolo”, a declarat Mircea Lucescu, antrenorul lui Dinamo Kiev.

Garry Kasparov, despre sfârşitul războiului din Ucraina

Garry Kasparov spune că sfârşitul războiului din Ucraina va fi atunci când armata trimisă de Vladimir Putin va fi învinsă. Kasparov este unul dintre cei mai mari contestari ai lui Vladimir Putin.

Prezent la Bucureşti la un turneu de şah, Garry Kasparov spune că Vladimir Putin a fost un dictator de când a devenit preşedintele Rusiei. Mai mult, Kasparov spune că liderul de la Kremlin este un „om perfect raţional în realitatea lui”.

„Putin este dictator de 20 de ani, nu de acum, cum au descoperit unii. Iar în realitatea lui este un om perfect rațional. Dictatorii spun why not, nu why. De ce nu?, nu de ce? Când va înceta războiul din Ucraina? Când va fi distrusă armata lui Putin. Nu este nicio altă posibilitate”, a spus Garry Kasparov pentru gsp.ro.

Întrebat dacă se teme pentru viaţa sa după ce l-a criticat dur pe Vladimir Putin, Kasparov a răspuns fără să stea pe gânduri.

„Ar ajuta să mă tem? Viaţa mea a luat-o pe un drum cu mult timp în urmă. Eu sunt un critic şi un opozant al lui Putin aproape de la venirea lui la putere. Primul meu articol pe care l-am scris despre pericolul pe care îl reprezintă Putin datează din ianuarie 2001. În 2005 m-am retras din activitatea de jucător profesionist de şah pentru a contesta dictatura lui Putin care se contura la momentul respectiv.

Câţi cetăţeni ai Rusiei îl susţin pe Putin? Vestea rea este că eu nu ştiu. Vestea bună este că nici Putin nu ştie. Nimeni nu are această informaţie. Un sondaj se face apelând un număr de persoane… În Rusia dacă suni şi întrebi despre război şi despre Putin pariez că 9 din 10 persoane închid telefonul. Oamenii nu vor să se implice pentru că pot ajunge la închisoare. Numai să spui cuvântul ‘război’ în Rusia şi poţi ajunge în închisoare astăzi”, a mai spus Garry Kasparov, citat de digisport.ro.

Reclamă
Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
25
apr.
0:39
Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro
25
apr.
0:21
Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!”
25
apr.
0:07
„Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali
25
apr.
0:05
Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!”
23:40 Cum poate deveni FCSB campioană, după remiza cu Sepsi! Roş-albaştrii, la un pas de titlu 22:40 Sepsi – FCSB 2-2. Coman s-a „rupt”, Târnovanu a gafat. Sărbătoarea de titlu a roş-albaştrilor se amână, după un meci de coşmar! 22:40 Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească 22:35 VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter 22:30 VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu 22:26 Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024 Vezi toate știrile
Citește și