Închide meniul

Război în Ucraina | „Avem inima zdrobită!” Roger Federer, donație uriașă pentru salvarea copiilor refugiați. „Vrem pace!”

Alexandru Ivan Publicat: 18 martie 2022, 20:16

Reclamă
Război în Ucraina | „Avem inima zdrobită! Roger Federer, donație uriașă pentru salvarea copiilor refugiați. „Vrem pace!

Roger Federer e fost lider mondial în tenis

Hepta

Războiul început de Rusia în Ucraina a schimbat mii de vieți. Legendarul tenismen Roger Federer a sărit în ajutorul copiilor ucraineni.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Roger Federer, „îngrozit” de imaginile din Ucraina, a anunţat, vineri, că va dona 500.000 de dolari (452.000 de euro), în favoarea copiilor refugiaţi, pentru ca aceştia să îşi poată „continua educaţia”, conform news.ro.

Război în Ucraina | Roger Federer, donație uriașă pentru salvarea copiilor refugiați

„Eu şi familia mea suntem îngroziţi de imaginile care vin din Ucraina şi avem inima zdrobită să vedem aceşti oameni nevinovaţi care sunt atât de teribil afectaţi. Vrem pace! Aproximativ şase milioane de copii ucraineni nu mai au acces la şcoală (…) Am dori să-i ajutăm să facă faţă acestei experienţe extrem de traumatizante. Fundaţia Roger Federer va sprijini asociaţia War Child Holland cu o donaţie de 500.000 de dolari pentru a le permite copiilor ucraineni să-şi continue educaţia”, a scris legendarul tenismen într-un mesaj postat pe reţelele de socializare.

Federer nu este singurul jucător de tenis care donează pentru copiii din Ucraina. La 8 martie, Andy Murray a anunţat că va dona toate premiile pe care le va obţine până la finalul sezonului copiilor ucraineni afectaţi de război.

Jucătorul britanic a strâns deocamdată 30.000 de dolari, după ce a jucat în turul al doilea al turneului de la Indian Wells, fază în care a fost eliminat de Alexander Bublik din Kazahstan.

Reclamă

Război în Ucraina | Vitali Klitschko: „Sportivii ruşi sunt prea speriaţi să vorbească!”

Vitali Klitschko a dezvăluit ce discuţii a avut cu mai mult sportivi ruşi şi a spus că aceştia sunt prea speriaţi pentru a lua atitudine faţă de războiul declanşat de Vladimir Putin. Primarul Kievului a dezvăluit totul într-un interviu.

Sincer să fiu, am vorbit cu sportivi ruși, nu le voi da numele, am încercat să le explic, dar ei sunt prea speriați. Vă puteți imagina unde au ajuns oamenii? Le este frică să vorbească despre sentimentele și gândurile lor.

Oamenilor le este frică să spună ceva, iar aceștia sunt oameni care sunt luptători, au titluri mari în sport și așa mai departe. Nu au fost niciodată lași, dar în această direcție le este frică”, a transmis Vitali Klitschko, citat de sport.ua.

Reclamă 4 / 0/3

Cel puţin 816 oameni au fost ucişi în Ucraina, iar alţi peste 1.300 au fost răniţi de la începerea invaziei militare ruse, pe 24 februarie, conform celui mai recent bilanţ anunţat de Naţiunile Unite. Bilanţul anunţat vineri de Oficiul ONU pentru Drepturile Omului este de cel puţin 816 morţi şi 1.333 răniţi. Acest bilanţ include doar victimele civile, scrie observatornews.ro.

În Mariupol, rușii au bombardat și au distrus teatrul din oraș. Peste 1000 de civili se refugiaseră în teatrul care a fost atacat de rachete, iar acum aceșția sunt căutaţi printre dărâmături.

Recomandări
Citește și:

Va termina Bayer Leverkusen sezonul fără înfrângere?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
10:18 NEWS ALERTPerechea Ovidiu Ionescu – Bernadette Szocs s-a calificat la Jocurile Olimpice 2024. Lista românilor care merg la Paris 10:11 EXCLUSIVVictor Piţurcă a vorbit la 38 de ani de la Sevilla ’86 despre hegemonia Stelei: „A dominat timp de 4 ani Europa!” 9:51 Ovidiu Ionescu şi Bernadette Szocs luptă pentru semifinale la dublu mix, la Saudi Smash 2024. Competiţia e exclusiv în AntenaPLAY 9:39 Kyren Wilson s-a prăbuşit emoţional după ce a devenit campion mondial: „Părinţii mei și-au pus casa ipotecă pentru mine” 9:08 Oleksandr Pielieshenko a murit pe frontul din Ucraina! Halterofilul participase la Jocurile Olimpice de la Rio 8:56 Arabii nu i-au dat nicio şansă lui Gigi Becali! Transferul anunţat. Jucătorul, surprins pe aeroport 8:32 „Nu e plăcut că toată lumea te înjură!” Alexandru Băluţă a reacţionat după ce a fost huiduit de tot stadionul la Craiova 8:17 Ce a putut spune Gigi Becali despre venirea lui Mircea Lucescu la Rapid. Declaraţii incredibile ale patronului de la FCSB 0:36 FotoKyren Wilson a câştigat Campionatul Mondial de snooker! L-a învins pe Jak Jones în finala de la Crucible 0:19 Marius Niculae a vorbit de un transfer „bombă” la Sporting Lisabona după ce „Leii” au luat titlul: „Sper să vină Ronaldo” Vezi toate știrile
Citește și