Închide meniul

Roman Abramovich, în centrul unui scandal imens: ”trafic de influenţă, corupţie activă, falsificare de documente, spălare de bani sau chiar evaziune fiscală”

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 12 martie 2022, 14:25

Roman Abramovich, în centrul unui scandal imens: ”trafic de influenţă, corupţie activă, falsificare de documente, spălare de bani sau chiar evaziune fiscală”

Roman Abramovich, în centrul unui scandal imens

Getty

Ancheta se referă la fapte „susceptibile de a constitui infracţiuni de trafic de influenţă, corupţie activă, falsificare de documente, spălare de bani sau chiar evaziune fiscală”, precizează un comunicat de presă al parchetului. Daniel Litvak, rabin-şef din Porto, a fost arestat joi la Porto, când era pe cale să se întoarcă în Israel, potrivit presei locale, citată de AFP.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Roman Abramovich, în prim-planul unui mare scandal!

El urmează să apară, sâmbătă, în faţa unui judecător care va decide asupra măsurilor de control judiciar care i se vor aplica.

Justiţia portugheză a deschis o anchetă în ianuarie cu privire la procedura de naturalizare a lui Roman Abramovich, care a obţinut naţionalitatea în aprilie 2021. Miliardarul rus beneficiase de o lege care permitea tuturor descendenţilor evreilor sefarzi, persecutaţi şi expulzaţi până la sfârşitul secolului al XV-lea, să obţină naţionalitate portugheză.

Conform acestei legi, comunităţile evreieşti din Porto sau Lisabona trebuie să furnizeze un certificat care să ateste ascendenţa evreiască. Oficialii acestor comunităţi sunt suspectaţi că ar fi eliberat certificate false privind descendenţa evreiască a mai multor candidaţi, indică într-un comunicat comunitatea israelită din Porto care respinge aceste acuzaţii.

Dezastru pentru Roman Abramovich! Miliardarul rus nu o mai poate vinde pe Chelsea

Roman Abramovich a primit cele mai negre veşti. Miliardarul rus, considerat a fi un apropiat al lui Vladimir Putin, a fost sancţionat de guvernul Marii Britanii şi nu o mai poate vinde pe Chelsea. Acesta primise deja o primă ofertă şi îşi dorea să obţină 3 miliarde de euro în schimbul pachetului majoritar de acţiuni.

Reclamă

Oligarhului rus i se vor „îngheţa” toate bunurile pe care le are şi urmează să i se interzică să facă afaceri sau să locuiască în Regatul Unit, anunţă thesun.co.uk. Orice profit pe care îl va obţine campioana Europei nu va mai ajunge în conturile lui Abramovich.

Roman Abramovich nu o mai poate vinde pe Chelsea

Potrivit sursei citate, sancţiunile vor fi dictate astăzi de autorităţi şi va fi oprită orice încercare de a vinde clubul. Fanii au primit însă asigurări că echipa nu va avea de suferit.

„Cluburile de fotbal sunt bunuri culturale și fundamentul comunităților noastre. Ne angajăm să le protejăm„, a transmis Secretarul pentru Cultură, Nadine Dorries.

Reclamă 4 / 0/3

Abramovich este unul dintre cei şapte apropiaţi ai lui Vladmir Putin care vor fi sancţionaţi astăzi ca urmare a războiului din Ucraina. Finanţatorul lui Chelsea are o avere estimată la 9.4 miliarde de lire sterline.

Roman Abramovich ar fi primit o primă ofertă oficială pentru Chelsea

Un consorţiu condus de omul de afaceri american Todd Boehly şi miliardarul elveţian Hansjorg Wyss a făcut o ofertă de cumpărare a clubului englez Chelsea de la Roman Abramovici, informează AFP.

Scoasă oficial la vânzare, gruparea ar putea fi cumpărată în curând. Potrivit presei britanice, o primă ofertă înaintată de omul de afaceri american Todd Boehly şi miliardarul elveţian Hansjorg Wyss i-a fost făcută, marţi seară, lui Roman Abramovici, proprietar al clubului, din 2003.

Todd Boehly, coproprietar al clubului de baseball Los Angeles Dodgers din MLB, a mai încercat să achiziţioneze clubul londonez în urmă cu doi ani, oferind atunci 2,2 miliarde de lire sterline (aproximativ 2,6 miliarde de euro). Daily Telegraph scrie că omul de afaceri american şi-a transmis noua ofertă prin intermediul băncii de investiţii Raine, cu sediul la New York.

Recomandări
  • Roman Abramovich, în prim-planul unui mare scandal
  • Justiţia portugheză l-a arestat pe rabinul comunităţii Porto

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:03 Fanii au luat cu asalt casele de bilete, înainte de FCSB – Rapid! Se va bate recordul de asistenţă din acest sezon 12:00 LIVE VIDEOFIA World Endurance Championship 2024 – cursa de 6 ore de la Imola | Antrenamentele sunt ACUM în AntenaPLAY 11:57 VIDEORed Bull a atins o bornă fabuloasă în Formula 1™, după ce Max Verstappen a obținut pole-position-ul în China 11:20 VIDEOMax Verstappen va pleca din pole-position în Marele Premiu al Chinei! Cursa e duminică (10:00) pe Antena 3 CNN și în AntenaPLAY! 10:43 Dan Petrescu a fost dorit la FCSB! Motivul pentru care nu s-a înţeles cu Gigi Becali: „Am stat până dimineaţa să discutăm!” 10:04 FCSB – Rapid, LIVE TEXT, 20:30! Roş-albaştrii, la un pas de titlu! Lobonţ va debuta pe banca giuleştenilor! Echipele probabile 9:30 Cum a reacţionat David Popovici când i-a fost doborât recordul mondial: „Mi-ar fi plăcut să fie doar al meu!” 9:11 VIDEO„A făcut precum Gundogan” Spaniolii nu au milă de Charles Leclerc, după ce s-a plâns de Carlos Sainz în China! Scandal la Ferrari 9:05 Adrian Mititelu, în „război” cu Ionel Ganea: „Am intervenit la echipa ca să joace fiul lui!” 8:38 „CFR Cluj să se gândească bine la meciul acesta!” Gică Hagi, euforic după ce Farul i-a umilit pe clujeni! Jucătorul remarcat Vezi toate știrile
Citește și