Închide meniul

Rusia a invadat Ucraina | Fotbaliștii lui Dinamo Kiev și Șahtior Donețk, așteptați de FRF la Mogoșoaia. Răzvan Burleanu merge personal în misiunea de salvare

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 27 februarie 2022, 13:37

Rusia a invadat Ucraina | Fotbaliștii lui Dinamo Kiev și Șahtior Donețk, așteptați de FRF la Mogoșoaia. Răzvan Burleanu merge personal în misiunea de salvare

Răzvan Burleanu este președintele FRF

SportPictures / Razvan Pasarica via Hepta

FRF va trimite autocarul oficial al echipei naționale de fotbal a României la vama Albița, de unde vor fi preluați fotbaliștii de la Dinamo Kiev și Șahtior, scrie gsp.ro. Răzvan Burleanu ar fi ordonat special operațiunea de salvare, la recomandarea UEFA.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rusia a invadat Ucraina | FRF sare în ajutorul jucătorilor de la Dinamo Kiev și Șahtior Donețk

Sursa citată notează că însuși Răzvan Burleanu va fi prezent la frontieră pentru a-i întâmpina pe fotbaliști. De acolo, jucătorii ar urma să fie transportați la baza FRF din Mogoșoaia, iar zilele următoare să plece spre Brazilia.

Fotbaliștii străini de la Șahtior, printre care și cei 13 brazilieni din lot, au părăsit capitala Kiev cu trenul. Printre jucătorii lui Șahtior care au scăpat de războiul din Ucraina se numără și Junior Moraes, care deține și cetățenie ucraineană. Fostul fotbalist de la Gloria Bistrița era pasibil să fie înrolat în armată după ce autoritățile au pus în aplicare legea marțială. (bărbații ucraineni între 18 și 60 de ani nu mai pot părăsi țara).

Cel puţin 198 de ucraineni – inclusiv trei copii – au fost ucişi de la începutul invaziei Ucrainei de către Rusia, anunţă sâmbătă ministrul ucrainean al Sănătăţii Viktor Liaşko, citat de agenţia ucraineană de presă Interfax, relatează AFP.
Alte 1.115 persoane au fost rănite, inclusiv 33 de copii. Era neclar dacă Ministerul ucrainean al Sănătăţii face doar bilanţul victimelor civile.

Dinamo Kiev și Șahtior, invitate să joace pe stadionul unei echipe din România

Autoritățile din Ucraina au întrerupt campionatul de fotbal, după războiul declanșat de Rusia. Valeriu Iftime, preşedintele lui FC Botoşani, s-a arătat dispus să primească pe stadionul său cele mai importante echipe din țara vecină: Dinamo Kiev, formaţia antrenată de Mircea Lucescu, şi Şahtior Doneţk.

Reclamă

„Ce bine ar fi să joace Dinamo Kiev la Botoșani. Pentru lumea bună găsim noi. Aici se poate lucra. Avem loc, ar fi extraordinar ca ambele echipe din Ucraina, Dinamo Kiev și Şahtior să joace la Botoșani.

Este o glumă, că ar însemna că războiul să nu se mai termine, dar dacă ar alege să joace la Botoșani sau Iași, se găsesc condiții.”, a spus Valeriu Iftime, pentru sport.ro.

Toate informațiile despre războiul din Ucraina sunt AICI, pe observatornews.ro!

Cetățenii ucraineni continuă să fugă în România

Cetățenii ucraineni au luat cu asalt hotelurile din Botoșani pentru a scăpa de atacurile militare inițiate de ruși în țara lor. Sute de familii au epuizat deja spațiile de cazare din Botoșani, sosind cu microbuze sau mașini personale.

Reclamă 4 / 0/3

Foarte multe familii de ucraineni au trecut graniţa României şi prin vama de la Sighetu Marmaţiei.

„Noi suntem pregătiţi să oferim cazare, masă, am luat legătura şi cu câteva ONG-uri pentru a acorda sprijin cu haine, medicamente.”, a declarat Vasile Moldovan, primarul din Sighet, potrivit observatornews.ro.

Alţii au traversat Republica Moldova şi au intrat în România prin vama Rădăuţi-Prut.

Citește și:
Recomandări
  • Fotbaliștii lui Dinamo Kiev și Șahtior, așteptați de FRF la Mogoșoaia
  • Gestul făcut de Răzvan Burleanu

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
9:11 „Sunt emoții!” Jurgen Klopp nu s-a ferit de cuvinte, după ultimul meci european la Liverpool! Ce a spus despre adversari 9:10 Semnal de alarmă pentru FCSB, înaintea transferului lui Florinel Coman în Qatar: „Nu va fi uşor!” Sfat pentru Gigi Becali 8:51 VIDEOScene incredibile la Marele Premiu al Chinei! Gazonul a luat foc în timpul antrenamentelor! Steagul roșu s-a ridicat imediat 8:44 „Joacă două meciuri pe an!” Jucătorul cu care Gigi Becali vrea să dea lovitura, făcut praf: „Cine l-a văzut fotbalist?” 8:28 „Ne putem descurca” Florin Maxim, cu gândul la Europa League după ce Corvinul s-a calificat în finala Cupei României 8:19 Răzvan Lucescu, concluzie amară după ce PAOK a ratat semifinalele Conference League: „Totul a fost în favoarea lor” 7:50 VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu al Chinei. Calificările pentru sprint sunt pe Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY (10:30) 18
apr.
23:57
PAOK – Club Brugge 0-2. Răzvan Lucescu a ratat calificarea în semifinalele Conference League! Dueluri „de foc” în semifinale
18
apr.
23:50
„Steaua fără nume!” Marcel Răducanu, verdict despre sezonul de vis făcut de FCSB! Mesaj direct pentru echipa lui Gigi Becali
18
apr.
23:45
„Nu vreau să creez tensiune!” Vlad Chiricheş, mesaj ferm pentru Edi Iordănescu: „Regret că am spus asta! M-am hazardat!”
Vezi toate știrile
Citește și