„Singurătatea neuronului care v-a mai rămas” Cornel Dinu, intervenţie brutală după discuţiile iscate după ce David Popovici a cheltuit 120.000 de euro pe un bolid de lux
Publicat: 10.01.2025, 9:41.
Cornel Dinu a avut o reacţie faţă de cei care au comentat decizia lui David Popovici de a achiziţiona la 20 de ani o maşină în valoare de 120.000 de euro. Printre aceştia s-a aflat şi Cristian Tudor Popescu.
După ironiile lui Mihai Stoica, a venit rândul lui Cornel Dinu să critice reacţiile avute de români. Mai ales că Popovici a ales să facă un curs de conducere defensivă, arătând din nou maturitate pentru vârsta lui.
Cornel Dinu i-a făcut praf pe contestatarii lui David Popovici
„Un tânăr a muncit, a învins, a câștigat bani și și-a cumpărat mașina visată. Normalitatea de peste tot în lume la noi a anormalitate pentru unii lupi moraliști cu colții tociți de frustrarea neuronului singuratic care le mai „înoată” prin cap. David Popovici, nu-i băga în seamă!
Celebrul și unicul nostru înotător de mare valoare și performanță David Popovici, din banii câștigați meritoriu prin rezultate de impact mondial și-a făcut cadou mașina visată, nu contează marca, prețul, numărul de cai de sub capotă sau viteza maximă.
Sau, pardon, tocmai asta contează, dacă stau să judec uriașul tsunami de comentarii iscat în mediul online de gestul său, repet, absolut firesc, omenesc. Ca să intru și eu în firescul nefiresc al trendului este vorba despre un Porsche Spyder, cu 500 de cai-putere, o viteză maximă de 300 km/, care a costat peste 170.000 de euro. Problemă de importanță strategică națională, ce mai încolo și-ncoace!
Și asta, vai lume!, pe lângă mașinile primite de la Comitetul Olimpic Român, Ion Țiriac sau Toyota. Ei bine, imbecilii de pe rețelele, vai lele!, de comunicare au răsărit… nu, termenul e prea frumos pentru râme… au năpădit imediat, condamnându-i cu mânie invidioasă și slinoasă, în fel și chip, dorința pe care și-a împlinit-o. Nu dau nume, sunt handicapații frustrați de serviciu ai comunicării, se știu ei foarte bine, și lumea îi știe. Cu unii ne-am obișnuit precum cu răul.
Deci, imbecili comentatori contestatari și pricinoși, lupi moraliști cu colții tociți de frustrări, retrăgeți-vă în vizuinile voastre și în gândurile chinuite de singurătatea neuronului care v-a mai rămas, lăsați-mă să vă pun la zidul dezaprobării majorității comentariile voastre desuete despre dorința împlinită prin muncă grea de marele nostru campion la înot David Popovici, rara avis de vis de la Camelia Potec încoace. Și, până hăt departe în secolul ăsta, nu cred că vom mai avea performeri mondiali ca el prea curând”, a fost reacţia lui Dinu, într-un editorial semnat pentru fanatik.ro.
David Popovici a luat lecţii de conducere defensivă
David Popovici a dezvăluit că i-a luat doi ani să investească 120.000 de euro în maşina visurilor sale, dorind să fie extrem de informat despre noua achiziţie. În spaţiul public, s-a iscat în ultimele zile o discuţie legată de alegerea făcută de campionul olimpic, mondial şi european.
Titi Aur a venit însă cu încă o informaţie care spune totul despre cât de conştient este David Popovici de achiziţia făcută, o maşină extrem de puternică. Sportivul de 20 de ani a ţinut să facă anumite cursuri de conducere defensivă la Academia Titi Aur.
„A venit acum două luni, trei luni, nu mai știu exact, a făcut împreună cu niște colegi cursul de conducere defensivă. Asta arată din nou cât de conștient este. Înainte de a de a se urca la volanul unui bolid a vrut să înțeleagă cum se conduc mașinile în siguranță. Atenție, nu cursul de conducere sportivă, nu de pilotaj, ci cel de conducere defensivă. Conducere defensivă, sau ‘defensiv’ înseamnă să te aperi. La modul general, vorbind despre termen.
Când mergi pe stradă, trebuie să te aperi de două lucruri. Unu, să nu greșești tu, deci să știi ce să faci ca să nu te pui singuri în pericol, și trebuie să înțelegem că foarte mulți dintre noi ne punem în pericol făcând manevre greșite, intenționat sau nu, din neștiință. Și doi, să te aperi de ce greșesc ceilalți.
Adică, pentru a ajunge în siguranță undeva trebuie să nu greșești, dar și să te aperi. Și asta se face la cursul de conducere defensivă. Se învață tot felul de proceduri prin care stăpânești mașina, faci manevre care sunt și legale, dar și în interiorul conducerii defensive.
Vă dau doar un exemplu foarte scurt – dacă mergi pe polei pe o stradă aglomerată cu 30 sau cu 40 km/h în oraș, ești legal pentru că viteza este de 50 km/h, dar e și foarte riscant, îți asumi riscuri foarte mari, pentru că nu înțelegi. Deci, nu e totul să fii legal”, a spus Titi Aur, citat de digi24.ro.