Închide meniul

Zinedine Zidane şi Kylian Mbappe, votați la alegerile prezidenţiale din Franţa!

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 25 aprilie 2022, 18:19

Zinedine Zidane şi Kylian Mbappe, votați la alegerile prezidenţiale din Franţa!

Kylian Mbappe a răbufnit la adresa preşedintelui Federaţiei Franceze de Fotbal: "Zidane este Franţa!"

Zinedine Zidane și Kylian Mbappe / Profimedia

În timpul celui de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa, antrenorul Zinedine Zidane şi fotbalistul Kylian Mbappe au primit câte un vot în Les Ulis, conform anunţul primarul localităţii din sudul Parisului, informează RMC Sport.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alegătorii francezi au simţul umorului şi iubesc fotbalul. În timp ce au fost chemaţi la urne pentru a alege între Marine Le Pen şi Emmanuel Macron în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, unii au trecut candidaţi originali pe buletinele de vot. Acesta este cazul în special în Les Ulis, în regiunea Essonne, unde Zinédine Zidane a primit un vot.

Zinedine Zidane și Kylian Mbappe, votați la alegerile prezidențiale din Franța

Primarul oraşului, Clovis Cassan, a împărtăşit vestea pe Twitter, anunţând totodată că Kylian Mbappé a fost citat pe un buletin de vot în care a tăiat numele candidatei extremei dreapta, Marine Le Pen. Evident, aceste două voturi au fost considerate ca fiind nule.

Nu este pentru prima dată când fotbaliştii sunt menţionaţi la urnele de vot. În primul tur, Karim Benzema a primit un vot la Roubaix. Cheick Diabate, fostul jucător la Girondins de Bordeaux şi FC Metz, a fost, de asemenea, popular în unele secţii de votare. În sud-vest, mai exact la Toulouse, mijlocaşul olandez Branco Van den Boomen a primit câteva voturi, în special datorită sezonului său excelent cu TFC, echipă foarte aproape de promovarea în Ligue 1, la care a reuşit 19 pase decisive de la începutul campionatului.

Sportivii şi-au făcut auzită vocea în timpul campaniei prezidenţiale. De la fotbal la rugby, tenis sau box, mulţi dintre ei, precum Clarisse Agbegnenou, Romain Bardet, Amandine Henry, Antoine Dupont sau Pierre Gasly, au luat poziţie public, făcând apel să nu fie votată Marine Le Pen.

Reclamă

Emmanuel Macron, victorie la alegerile prezidenţiale din Franţa

Emmanuel Macron a fost reales ieri preşedinte al Franţei pentru un nou mandat de cinci ani. La fel ca în 2017, Macron a învins-o, în al doilea tur de scrutin, pe lidera extremei drepte, Marine Le Pen.

Dar diferenţa a fost, de această dată, mai mică: Macron a primit 58,5 la sută din voturi, faţă de peste 66 de procente acum cinci ani. Iar rata abţinerii de la vot a atins un nivel nemaiîntâlnit de peste 50 de ani. În primul discurs după realegere, preşedintele a promis „o eră nouă” şi le-a mulţumit celor care l-au votat doar pentru a opri extrema dreaptă.

Noua eră nu va fi o continuare a mandatului de cinci ani care se încheie, ci invenţia colectivă a unei metode renăscute, pentru cinci ani mai buni în serviciul ţării noastre, a tineretului”, a declarat Emmanuel Macron.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
  • Zinedine Zidane şi Kylian Mbappe, votați la prezidențiale în Franța
  • Câte voturi au adunat cele două vedete

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
18
apr.
23:57
PAOK – Club Brugge 0-2. Răzvan Lucescu a ratat calificarea în semifinalele Conference League! Dueluri „de foc” în semifinale
18
apr.
23:50
„Steaua fără nume!” Marcel Răducanu, verdict despre sezonul de vis făcut de FCSB! Mesaj direct pentru echipa lui Gigi Becali
18
apr.
23:45
„Nu vreau să creez tensiune!” Vlad Chiricheş, mesaj ferm pentru Edi Iordănescu: „Regret că am spus asta! M-am hazardat!”
18
apr.
23:38
„Să dea mai mult, la cât sunt plătiți!” Ioan Ovidiu Sabău și-a atacat jucătorii după Oțelul – U Cluj 2-1!
18
apr.
23:14
Scene uluitoare cu Emiliano Martinez în Lille – Aston Villa. La un pas să fie eliminat! A dansat ca în finala Cupei Mondiale
18
apr.
23:12
„Ne lipsește partea financiară! Avem cel mai mic buget!” Dorinel Munteanu, strigăt de ajutor după calificarea în finala Cupei
18
apr.
22:47
Dan Nistor s-a prăbuşit emoţional după înfrângerea cu Oţelul: „Frustrant şi dureros! Mulţi nu vom dormi la noapte!”
18
apr.
22:41
„E dureros!” Alex Chipciu și-a turnat cenușă în cap după ce și-a dat autogol în Oțelul – U Cluj! A vorbit și despre noul obiectiv
18
apr.
21:55
„Mulți patroni încearcă să îl imite” Ovidiu Burcă, laude la scenă deschisă pentru Gigi Becali! A spus și de ce are succes FCSB
18
apr.
21:43
Oţelul – Corvinul este finala Cupei României! Gălăţenii s-au calificat după un autogol marcat de Chipciu în minutul 90
Vezi toate știrile
Citește și