Închide meniul

A murit primul luptător de MMA! S-a bătut pe reguli mixte cu marele Muhammad Ali în 1976

Reclamă

Florian Ceafalău Publicat: 2 octombrie 2022, 14:24

A murit primul luptător de MMA! S-a bătut pe reguli mixte cu marele Muhammad Ali în 1976

June 26, 1976 - Tokyo, Japan - Japanese professional wrestler ANTONIO INOKI kicks American boxer MUHAMMAD ALI during their bout held at the Nippon Budokan. Ali was the reigning WBC/WBA Heavyweight Champion and Inoki was staging exhibition fights against champions of various martial arts, in an attempt to show that pro wrestling was the dominant fighting discipline. The fight itself, which was fought under special rules, is seen as a precursor to modern mixed martial arts The result of the fight has been long debated by the press and fans. The fight was refereed by G. LeBell.,Image: 210152834, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Pictured: Clay Cassius Ali Muhammad Inoki Antonio

Lupta este considerată un precursor al MMA-ului modern de astăzi.

A murit primul luptător de MMA, japonezul Inoki. Acesta a luptat cu marele Ali în 1976 într-un meci cu reguli mixte. Lupta este considerată un precursor al MMA-ului modern.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Din 1976, japonezii au tot organizat meciuri cu reguli mixte. Nașterea oficială a MMA-ului în forma modernă a fost în UFC, în 1993. De atunci, mai multe promoții uriașe au contribuit la dezvoltarea acestei discipline. Pride, UFC, Strikeforce, WEC, Bellator sau ONE Championship sunt promoțiile ce au popularizat MMA-ul pe tot globul.

A murit primul luptător de MMA!

Inoki a fost un luptător de pro wrestling. Ba chiar a fost campionul WWE la un momentdat. În 2010, conducerea WWE l-a indus în Hall of Fame alături de cei mai tari wrestleri.

În 1976, Inoki s-a bătut cu marele Ali pe reguli mixte. Acesta din urmă era campion mondial, deținând centurile WBA, WBC și The Ring la categoria grea. Ali era în vârful carierei, venind după victorii cu Frazier, Foreman și Norton.

Meciul a fost unul bizar, cum era de așteptat. Regulamentul a fost făcut în așa fel încât să îl avantajeze pe Ali. Au fost limitate loviturile de picior dar și tehnicile de aruncare. Lupta a început cu Inoki stând pe spate mai multe reprize, de unde a trimis lovituri de picior în genunchiul lui Ali. După ce publicul a început să îi reproșeze tactica, Inoki a încercat să lupte corp la corp cu Ali.

Reclamă

Această tactică nu a durat mult. Ali l-a lovit de 2 ori pe Inoki cu directe de stânga iar acesta a revenit la vechea tactică de pe spate. Mai ales pentru că Ali se ținea de corzi de fiecare dată când japonezul încerca să ducă lupta la sol. În cele din urmă, meciul a fost declarat egalitate. Legenda spune că Ali a suferit în urma meciului. Ba chiar, din cauza loviturilor repetate la genunchi, ar fi fost aproape de o amputare din cauza unor cheaguri de sânge.

Meciul dintre cei doi a rămas în legenda MMA-ului ca prima luptă mediatizată pe reguli mixte. Inoki, cel care era luptătorul ”mixt”, cu procedee de lovire cu brațul, piciorul, tehnici de proiectare dar și tehnici la sol, a devenit celebru după egalul cu marele Muhammad Ali.

La 79 de ani, Inoki s-a stins din viață. Conform presei din Japonia, acesta suferea de mai mult timp de o formă de diabet, cel îl dusese în scaun cu rotile. Întreaga comunitate a artelor marțiale a deplâns dispariția unui pionier al acestui sport.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:14 Scene uluitoare cu Emiliano Martinez în Lille – Aston Villa. La un pas să fie eliminat! A dansat ca în finala Cupei Mondiale 23:12 „Ne lipsește partea financiară! Avem cel mai mic buget!” Dorinel Munteanu, strigăt de ajutor după calificarea în finala Cupei 22:51 LIVE SCOREPAOK – Club Brugge 0-2. Repriză de coșmar pentru Răzvan Lucescu! Belgienii fac spectacol pe Toumba. Dueluri „de foc” în Europa 22:41 „E dureros!” Alex Chipciu și-a turnat cenușă în cap după ce și-a dat autogol în Oțelul – U Cluj! A vorbit și despre noul obiectiv 21:55 „Mulți patroni încearcă să îl imite” Ovidiu Burcă, laude la scenă deschisă pentru Gigi Becali! A spus și de ce are succes FCSB 21:43 Oţelul – Corvinul este finala Cupei României! Gălăţenii s-au calificat după un autogol marcat de Chipciu în minutul 90 21:25 „Cu Gigi Becali sau cu Adrian Mititelu e mai greu de lucrat?” Nicolae Dică a răspuns fără să stea pe gânduri 20:52 Echipa națională de handbal feminin și-a aflat grupa de la EURO 2024! Meciuri dificile pentru „tricolorele” lui Florentin Pera 20:35 Programul complet al Marelui Premiu al Chinei. Calificările pentru sprint sunt pe Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY (vineri, 10:30) 20:35 „Antrenor nou! Mulți jucători pleacă!” Daniel Pancu, anunț despre revoluția de la Rapid! A vorbit despre planul lui Dan Șucu Vezi toate știrile
Citește și