Închide meniul

Andrei Stoica luptă pentru titlul mondial în Asia:”Vreau să câștig centura pentru toți românii!”

Reclamă

Florian Ceafalău Publicat: 4 aprilie 2020, 17:28

Andrei Stoica luptă pentru titlul mondial în Asia:”Vreau să câștig centura pentru toți românii!”

Facebook

Andrei Stoica în ONE Championship

Andrei Stoica poate fi primul român care iese campion mondial după ce omenirea învinge pandemia. Acesta are meci de titlu mondial, cu ucraineanul Roman Kryklia, în promoția ONE Championship, una dintre cele mai mari la nivel mondial, ce se axează foarte mult pe piața din Asia. Andrei are până acum 3 lupte în această promoție, în tări exotice precum Myanmar, Filipine și Malaezia.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Poreclit ”Mister KO” pentru numărul mare de victorii obținute înainte de limită (29 de KO-uri în carieră), Andrei a vorbit pe larg despre cum arată viața lui în carantină, cum se antrenează dar și ce planuri de viitor are. Fanii pot sta la curent cu activitatea sa și pe canalul de Youtube Andrei Stoica, acolo unde postează regulat vloguri.

– Salut, Andrei. Cum este viața pentru tine în această perioadă dificilă?
Andrei Stoica: Salut. Pentru mine, viața în autoizolare este destul de frumoasă. Încerc să îmi consolidez relația cu copiii, cu soția, cu familia. Petrec mai mult timp pe acasă, mă organizez, încep să-mi fac o oarecare ordine în viață. Fac curățenie prin casă și prin curte, caut noi provocări, încerc să gătesc, să citesc mai mult, să fac lucruri pentru care până acum nu prea am avut timp. Puteți vedea ce fac pe vlogul meu personal, pe canalul de youtube pe care îl recomand cititorilor. Pentru mine această carantină e ca o vacanță prelungită. Încerc să respect recomandările autorităților și să îmi fac viața mai ușoară în situația de față.

– Reușești să te antrenezi atât cât ți-ai dori? Știu că ai un meci foarte important în viitorul apropiat.
Andrei Stoica: Din păcate nu reușesc să mă antrenez cât îmi doresc. E greu să te antrenezi singur, acasă, fără îndrumarea antrenorilor și a preparatorului fizic, fără sală, fără colegii de la Stoica Brothers Fight Academy. Încerc să fac mișcare cât de cât, pe lângă casă, în casă, în funcție de posibilități. Încerc să mă păstrez măcar pe la 40-50%, pentru ca atunci când restricțiile vor fi ridicate, să nu fiu ieșit din formă și să o iau de la zero.

– Ce vești mai ai despre meciul tău de titlu mondial? Rămâne în picioare la finalul lui mai? Ți-au transmis ceva organizatorii ONE?

Reclamă

Andrei Stoica: Deocamdată a rămas oficial la finalul lunii mai. Nu am nicio veste de la cei de la ONE Championship, sper că se vor ridica restricțiile cât de curând, să pot da drumul la pregătire 100%, pentru a putea concura la sfârșitul lui mai. Important e că meciul se va ține, iar când mă voi putea pregăti, o voi face cu tot sufletul, să pot aduce titlul ONE Championship în România. Aceasta va fi cea mai mare realizare a mea.

– Cum vezi meciul cu acest colos de 2 metri. E cel mai mare adversar întâlnit?

Andrei Stoica: Cred că este cel mai înalt adversar pe care l-am întâlnit. Voi avea o misiune destul de grea pentru că are 2 metri, are o alonjă foarte mare. Va trebui să pun presiune asupra lui, să mă apropii foarte mult de el și să muncesc mai mult decât el. Vom vedea, am o strategie bine pusă la punct, iar pregătirea va fi pe masură. Important e că sunt motivat și dedicat să aduc titlul acasă, în România.

Reclamă 4 / 0/3

– Kryklia a luptat în 2015 la București în aceeași gală ca și tine, te-a impresionat atunci cu ceva? 

Andrei Stoica: Da, îmi amintesc foarte bine că în 2015 era favorit să câștige acea piramidă, însă a pierdut în fața unui luptător mult mai mic de înălțime. Asta îmi dă o oarecare încredere și sper să aibă parte de aceeași surpriză în meciul cu mine. 

– Este cel mai important meci din cariera ta?

Andrei Stoica: Da, este cu siguranță cel mai important meci din cariera mea. ONE este una dintre cele mai importante promoții din lume, iar faptul că am ajuns să lupt pentru titlul lor mondial, într-o gală de asemenea anvergură, mă face mândru, fericit și pune o presiune constructivă asupra mea. Voi trata meciul cu aceeași motivare, determinare și ambiție pe care le-am avut până acum.

– Ai luptat în toate organizațiile tari de kickbox, care e diferența dintre galele din SUA și Europa și cele din Asia?

Andrei Stoica: Întotdeauna am spus că sunt mândru că am reușit în cariera mea să lupt în cele mai mari organizații de kickbox din lume. Iar faptul că lupt în ONE Championship este punctul culminant al carierei mele. Diferențele pe care le văd între ONE și restul promoțiilor în care am luptat sunt seriozitatea de care dau dovada și faptul că tratează fiecare luptător precum campionul categoriei lor. Asta mă bucură enorm și cred că s-a și văzut entuziasmul cu care lupt de fiecare dată în ONE Championship.

Reclamă

– Care este cel mai ciudat lucru întâlnit în deplasările din Asia?

Andrei Stoica: Nu pot spune că am vazut lucruri ciudate, însă pot spune că am rămas impresionat de unele lucruri. Oamenii sunt foarte calzi și primitori. Au o cultură diferită, au tradiții diferite, însă de fiecare dată mă simt ca acasă. Pentru ei artele marțiale sunt sporturi naționale și tratează luptatorii cu un respect deosebit.

– Am văzut că ai fost la antrenamente în Serbia. Cum ai ajuns acolo și cum sunt antrenamentele. Sunt diferențe mari între România și Serbia ca metode de pregătire?

Andrei Stoica: Majoritatea cantonamentelor le fac în Serbia. L-am cunoscut pe Misa Baculov în 2017, mi-a plăcut de el și metodologia lui, mi-a plăcut cum explică tehnicile și încrederea pe care le-o dă sportivilor când face strategia de luptă. Am simțit că se potrivește tiparului meu. Ca diferențe de pregătire, pot spune că Misa Baculov are stilul său caracteristic. De câte ori mă antrenez în Serbia simt că evoluez. Nu pot spune că sunt diferențe mari, dar este benefic să întâmpini ceva nou, iar Misa se dedică de fiecare dată să îmi aducă parteneri de sparring diferiți. Asta mă ajută să evoluez. În principiu suntem asemănători ca metode de pregătire însă diferă partenerii de sparring, stilurile de luptă și tehnicile de kickbox.

– Cu gătitul cum merge? Ce specialități ai învățat să faci? 

Andrei Stoica: Dacă tot petrec mai mult timp acasă, am zis să învăț lucruri noi. Nu mi-a plăcut niciodată să gătesc, dar am luat-o ca pe o provocare și am încercat. Deocamdată am gătit doar pizza și clătite, după cum ați văzut și în vlogul meu. Probabil în perioada următoare voi mai încerca și altele. Aș vrea să gătesc o ciorbă, dar cred că e destul de greu.

– Ai păcălit pe cineva de 1 aprilie?
Andrei Stoica: Am încercat să-mi păcălesc fanii pe social media cu un mesaj destul de comic. Majoritatea au gustat gluma, unii nu, însă consider că în această perioadă trebuie să mai și zâmbim, având în vedere măsurile instituite și că majoritatea oamenilor au intrat în panică, unii devenind supărați, depresivi.

– Care este primul lucru pe care îl faci după ce se încheie pandemia?

Andrei Stoica: Duc dorul multor lucruri pe care le făceam deseori, când nu eram în autoizolare și nu aveam restricții. Unul dintre lucrurile cărora le duc dorul este întâlnirea cu prietenii. Cred că primul lucru pe care îl voi face este să beau o cafea în centrul orașului, însoțit de câțiva prieteni apropiați. Și apoi să reîncep antrenamentele cu colegii mei.

– Ce mesaj ai pentru fanii tăi?

Andrei Stoica: Profitați de această perioadă să învățați lucruri noi, să vă puneți ordine în viață, să vă autodepășiți. Să nu ne pierdem speranța, să fim uniți și vom trece cu bine peste această perioadă. Chiar dacă petrecem mai mult timp în casă, nu uitați să faceți mișcare. Chiar vă invit să urmariți următorul meu vlog, care acoperă această temă.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:50 VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League 23:28 „E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic! 23:20 UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!” 23:12 „Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare! 23:01 Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!” 23:00 „Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare! 22:40 Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!” 22:32 „Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”! 22:11 „V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid 22:05 Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia! Vezi toate știrile
Citește și