Închide meniul

Cum a ajuns un boxer prins dopat să lupte pentru 2 centuri mondiale! Șocantul caz ”Oscar Valdez”

Reclamă

Florian Ceafalău Publicat: 16 ianuarie 2022, 22:58

Cum a ajuns un boxer prins dopat să lupte pentru 2 centuri mondiale! Șocantul caz ”Oscar Valdez”

Oscar Valdez și-a apărat centura ca și când nu s-a întâmplat nimic.

Profimedia

Oscar Valdez este unul dintre cei mulți campioni mondiali pe care îi are boxul. Între cele n-șpe categorii de greutate și cele 4 versiuni acceptate ca ”importante” WBC-WBO-WBA-IBF, una iese de departe în evidență.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

WBC, versiune ce își are sediul în Mexic, devine notorie pentru înverșunarea cu care își apără boxerii prinși dopați.

Lista este una lungă, ce îl include chiar și pe boxerul numărul 1 al planetei în acest moment, Canelo Alvarez, prins dopat cu Clenbuterol și iertat de WBC pe motiv că ”friptura de vită conținea Clenbuterol”. Pâine și circ!

Dar nu o să reluăm toată lista, o să ne rezumăm la ultimul caz, unul extrem de iritant.

Oscar Valdez, coleg cu Canelo (coincidență?) a fost prins dopat în septembrie, cu câteva zile înainte să își apere centura cu un brazilian. Rezultatul? Meciul a avut loc. Și a câștigat.

Reclamă

Oscar Valdez a fost prins dopat cu Phentermine, o substanță interzisă ce are ca efect creșterea capacității de efort. Atât proba A cât și proba B au fost pozitive. Dar meciul a avut loc în continuare. Comisia Pascua Yaqui, cea care a supervizat meciul în SUA, una de care nu am auzit în 20 de ani de când mă uit la box profesionist, a spus că nu îl vor sancționa pe Oscar Valdez pentru că… ”această substanță este interzisă doar cu 24h înainte de meci”. Phentermine are durata de viață în corp de 20 de ore, fiind eliminată total după aproape 4 zile.

Astfel, dacă ai meci pe 10 septembrie și de dopezi până nu mai poți până pe 5 septembrie, totul este în regulă. Te lasă comisia Pascua Yaqui să lupți.

Reacția WBC, cea a cărei campion este Oscar Valdez? Niciuna. E ok, meciul se dispută. Ei nu au avut nimic de obiectat. Pare o glumă proastă dar este crunta realitate.

Reclamă 4 / 0/3

La câteva luni de la acel moment în care boxul ne-a arătat că a devenit un simplu instrument de a face bani, în care un boxer prins dopat e lăsat să lupte la câteva zile distanță, Oscar Valdez e aproape de un meci de unificare WBC-WBA cu Shakur Stevenson. C-așa-i-n box, azi te dopezi, mâine ai toate centurile!

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
17:32 Ronnie O’Sullivan a spus care e sportul la care ar fi fost campion mondial dacă nu ar fi jucat snooker: „Eram talentat” 17:25 LIVE SCOREFC Voluntari – FCU Craiova 0-0. Meci crucial în lupta pentru salvarea de la retrogradare. Ilfovenii joacă în 10! 17:20 Revenire la FCSB, pentru duelul cu Sepsi! Elias Charalambous a făcut anunţul: „E 100% pregătit!” 17:07 Marius Şumudică, considerat „cea mai bună variantă” pentru Rapid! Mesaj ferm transmis de Daniel Niculae 16:33 Gică Hagi, verdict despre transferul lui Florinel Coman în Qatar: „Să fie clar!” 16:23 VideoCamelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 23 aprilie 2024 16:00 Daniel Niculae a rupt tăcerea după o lună de când e cercetat în libertate: „Prin această mizerie de dosar s-a aruncat cu noroi” 15:16 Gică Hagi, anunţ radical despre noul stadion din Constanţa, făcut chiar de ziua „Regelui”: „Nu va purta numele meu!” 14:35 „Ce rol are Gigi Becali în câştigarea Ligii 1?” Răspuns sincer al lui Elias Charalambous. Ce a spus despre primele de titlu 14:32 Selecţionerul Dave MacQueen, înainte de Campionatul Mondial, Dizivia 1, Grupa A: „Cine ştie ce putem realiza cu acest lot” Vezi toate știrile
Citește și