Close

Moroșanu: ”Voi urca pentru ultima dată în ring, la Londra! Meciul va fi o revanșă”

Avatar photo

De Florian Ceafalău
Publicat: 31 martie 2020, 8:50

”Moartea din Carpați” se apropie de 36 de ani și spune că vrea să lupte pentru ultima dată in Anglia, la Londra, în fața românilor din Diaspora.

Reclamă
Cătălin Moroșanu

Facebook Dynamite

Cătălin Moroșanu a vorbit în exclusivitate pentru www.antenasport.ro despre cum îl afectează pandemia de Coronavirus, planurile sale de viitor dar și despre ultimul meci pe care vrea să îl susțină în ring.

Reclamă

”Moartea din Carpați” se apropie de 36 de ani și spune că vrea să lupte pentru ultima dată în Anglia, la Londra, în fața românilor din Diaspora. Meciul va fi o revanșă cu unul dintre luptătorii care l-au învins în trecut pe Cătălin, așa cum s-a întâmplat cu Freddy Kemayo sau Daniel Sam.

Salut, Cătălin! Ce faci în perioada asta?
Salutare! Majoritatea timpului mi-l petrec acasă, cu familia. Am avut gala de la Arad, iar la câteva zile a început starea de urgență. Sunt un tip activ, însă acum știm cu toții că e o situație excepțională și trebuie să respectăm cu toții indicațiile autorităților. Nu e de glumit.

Chiar, de aproape doi ani ai devenit și promotor. Cum e?
Evident că e mult mai dificil decât postura de luptător. Când eram doar sportiv, singurul meu scop era să mă antreneze pentru a-mi învinge adversarul. Ca promotor, trebuie să strângi buget, să strângi cei mai buni sportivi, să ai grijă la toate detaliile de organizare. Totul trebuie să meargă ceas pentru ca evenimentul să fie unul reușit. Slavă Domnului, am organizat deja 7 ediții de Dynamite Fighting Show. Am descoperit noi talente, am umplut sălile, iar fiecare dintre gale a avut o audiență foarte bună. Țin mint că, atunci când am început, nimeni nu îmi dădea vreo șansă. Doar câteva persoane în jurul meu au avut încredere în acest proiect.

Reclamă

Ce planuri aveai pentru 2020?
Pe lângă evenimentul de la Arad, ne dorim să mai organizăm alte patru evenimente. Următoarele, de la Galați și Cluj Napoca, erau deja programate, dar evident că nu vom putea să ne ținem de calendar și le vom duce în partea a doua a anului. Cel mai probabil, la Galați va fi la sfârșit de iunie, iar la Cluj în iulie, dar acum sunt doar planuri. Important este să trecem cu bine peste această criză.

Te mai vedem și luptând?
Dorul de ring este imens, îți dai seama. Nu se compară cu nimic, dar sunt conștient că vârsta deja își spune cuvântul. Îmi doresc să mai fac un meci în Diaspora, poate la Londra. E visul meu. Și ca adversar să am o nouă revanșă. E un prematur să discutăm pentru că nu știm cât de mult va dura starea de urgență la nivel mondial. Nu știm ce va fi după.

Cât de mult îl afectează pe un sportiv această pauză?
Toate sălile s-au închis, practic nu te mai poți antrena decât în casă sau afară în curte, dar nu e la fel ca atunci când antrenorul e lângă tine, când ai parte de sparring și așa mai departe. Putem să spunem că e o vacanță pentru majoritatea dintre noi din acest punct de vedere, însă depinde cât de mult se va lungi. Îți dai seama că din momentul în care totul revine la normal, va mai dura cel puțin o lună și jumătate până când se vor putea organiza din nou evenimente. Sportivii trebuie să își reintre în formă.

Ce mesaj le transmiți românilor?
Să fie puternici, să aibă răbdare și totul va fi bine. La fel ca ei, și eu îmi doresc să trecem cât mai repede peste această criză, care ne afectează pe toți, dar, în astfel de momente, viața este mai importantă decât orice altceva. Trebuie să ne protejăm pe noi, pe cei care sunt mai în vârstă și vulnerabili în fața acestui virus. Poporul român a trecut prin situații și mai grele, va fi bine și de data aceasta. 

Reclamă

EMISIUNI

Dan Petrescu, la AS.ro LIVE

Ultimele știri
13:27 EXCLUSIV AS.ro LIVEDaniel Pancu a dezvăluit marea problemă a lui Gigi Becali la FCSB: „Dup-aia nu mai auzi de ei” 13:20 FotoAroganţa supremă a femeii de 73 de ani care arată ca o adolescentă. De ce are două frigidere în bucătărie 12:17 Dumitru Dragomir a dat de pământ cu FCSB, după umilința cu Silkeborg: „Sunt de râsul lumii, haos total! Să fie adus Pițurcă” 11:47 EXCLUSIVDaniel Pancu, avertisment pentru Nicolae Dică după umilința cu Silkeborg. Decizia care îi poate ruina visul lui Gigi Becali 11:32 „Cu riscul de a fi înjurat”. Helmut Duckadam nu își explică lipsa de reacție a fanilor FCSB după o nouă umilință 11:05 EXCLUSIVDaniel Pancu, despre meciul care a „distrus” naționala României în Nations League: „Nu pot să îmi explic!” 10:46 Nicolae Dică, mesaj clar pentru Octavian Popescu, după Silkeborg – FCSB 5-0. „Trebuie să aibă mai multă încredere în el” 10:20 AS.ro LIVE: Dan Pavel l-a avut invitat special pe Daniel Pancu! Detalii înainte de tragerea la sorţi a preliminariilor EURO 2024 9:40 FotoSuma incredibilă pe care fiul lui Adrian Mutu o cere în momentul în care rămâne fără bani 9:33 Gigi Becali, atacat chiar de nepotul Lucian Becali, după Silkeborg – FCSB 5-0: „Nu poți să păcălești fotbalul la infinit”
Pe același subiect
Badr Hari vs Overeem, nebunie în ring! Cei doi se bat sâmbătă într-un meci exploziv
FIGHT • 3 oct., 10:39
Badr Hari vs Overeem, nebunie în ring! Cei doi se bat sâmbătă într-un meci exploziv
Sorana Cîrstea, în timpul unui meci
WTA • 10 aug., 11:28
Sorana Cîrstea are Covid-19! Mesajul transmis de româncă, după ce a fost depistată pozitiv: „Sunt lucruri pe care nu le poţi controla”
Două meciuri de foc pentru Benny! Românul se bate cu două nume mari în mai puțin de 2 luni
FIGHT • 6 iul., 10:11
Două meciuri de foc pentru Benny! Românul se bate cu două nume mari în mai puțin de 2 luni
Close