Închide meniul

Usyk vs Dubois s-a terminat cu o controversă uriașă. ”Lovitura secolului”, legală sau sub centură?

Florian Ceafalău Publicat: 27 august 2023, 11:53

Reclamă
Usyk vs Dubois s-a terminat cu o controversă uriașă. ”Lovitura secolului”, legală sau sub centură?

Usyk vs Dubois s-a terminat cu o controversă uriașă. ”Lovitura secolului”, legală sau sub centură?

Usyk vs Dubois s-a terminat cu o controversă uriașă. Ucraineanul l-a învins pe Dubois în runda a noua dar meciul a generat un scandal imens.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În joc au fost 3 centuri, WBA Super, WBO și IBF, titlurile mondiale pe care le deține Usyk. Dubois, cel care i-a învins în trecut pe românii Cojanu și Dinu, a avut meciul în mână dar arbitrul a decis în favoarea lui Usyk.

Ucraineanul a câștigat prin KO în runda a 9-a, dar cea mai importantă fază a luptei a fost în runda a 5-a. Dubois a trimis o lovitură la corp, ce l-a trimis pe Usyk la podea. Arbitrul a declarat însă lovitura ca fiind ilegală, locul impactului fiind prea jos sub centură.

Usyk vs Dubois s-a terminat cu o controversă uriașă

Regulamentul spune că nu ai voie să lovești sub centura șortului dar legea este interpretabilă. Depinde cât de sus sunt puși pantalonii, traiectoria loviturii și așa mai departe. Practic, totul este la latitudinea arbitrului de centru.

Acesta a decis că Dubois a lovit incorect și i-a dat nu mai puțin de 4 minute de pauză lui Usyk, dintr-un maxim de 5 garantate de regulament. Interesant este că arbitrul nu i-a scăzut un punct lui Dubois, așa cum trebuia, dacă lovitura într-adevăr a fost sub centură.

Reclamă
Reclamă 4

La finalul meciului, Dubois a declarat că va depune contestație pentru ca meciul să fie declarat No Contest. De asemenea, Dubois cere o revanșă, considerând că lovitura a fost legală.

Pe internet, părerile sunt împărțite. Unii fani consideră lovitura sub centură, iar unii perfect legală. Momentan, meciul este câștigat de Usyk iar șansele ca decizia să se schimbe sunt foarte mici.

Dubois a fost aproape de o surpriză uriașă. Multe publicații de box spun că o victorie a lui Dubois ar fi fost la fel de surprinzătoare ca victoria lui Buster Douglas asupra lui Mike Tyson sau cea a lui Hasim Rahman asupra lui Lennox Lewis.

Reclamă

Unde se va transfera Louis Munteanu?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
0:54 21 iul.

Concluzia lui Cristi Chivu după Rapid – CFR Cluj 2-2: „Se vede asta!”

0:50 21 iul.

Neil Lennon a anunţat noi transferuri la Rapid, după egalul cu CFR Cluj: „E nevoie de concurenţă”. Ce a spus de Albion Rrahmani

0:37 21 iul.

Dan Petrescu, după Rapid – CFR Cluj 2-2: „Suntem supăraţi! Echipa a jucat bine!” Dialog fabulos cu Braun: „Eu l-am făcut mare!”

0:22 21 iul.

Daniel Bîrligea, după ce a fost înjurat de fanii Rapidului: „Pot să mă înjure, nu mă afectează! Am vrut să mă apăr”

0:00 21 iul.

Rapid – CFR Cluj 2-2. Hasani, eroul giuleştenilor! Echipa lui Neil Lennon a obţinut un egal la ultima fază

23:47

FotoAlbion Rrahmani a izbucnit în plâns după ce s-a accidentat! Imagini tulburătoare în Giuleşti

1 VIDEOLando Norris, pole-position în Marele Premiu al Ungariei! Cursa e duminică, de la ora 15:45, pe Antena 1 şi în AntenaPLAY 2 VIDEORichard Verschoor a fost descalificat din sprintul din Formula 2 al MP al Ungariei, LIVE în AntenaPLAY. Cursa e duminică (11:05) 3 Nikita Bedrin a câștigat cursa de sprint din Formula 3 de la Marelui Premiu al Ungariei! Marea cursă: duminică, 9:25, AntenaPLAY 4 FotoNeymar a devenit tată pentru a treia oară! Helena s-a născut la începutul acestei luni 5 Gigi Becali, reacţie virulentă după Unirea Slobozia – FCSB 2-2: „Au mintea întunecată!” 6 Gala de Box Magnificent 7 a fost în AntenaPLAY. A fost spectacol total la Birmingham
Citește și