Închide meniul

Usyk vs Dubois s-a terminat cu o controversă uriașă. ”Lovitura secolului”, legală sau sub centură?

Reclamă

Florian Ceafalău Publicat: 27 august 2023, 11:53

Usyk vs Dubois s-a terminat cu o controversă uriașă. ”Lovitura secolului”, legală sau sub centură?

Usyk vs Dubois s-a terminat cu o controversă uriașă. ”Lovitura secolului”, legală sau sub centură?

Usyk vs Dubois s-a terminat cu o controversă uriașă. Ucraineanul l-a învins pe Dubois în runda a noua dar meciul a generat un scandal imens.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În joc au fost 3 centuri, WBA Super, WBO și IBF, titlurile mondiale pe care le deține Usyk. Dubois, cel care i-a învins în trecut pe românii Cojanu și Dinu, a avut meciul în mână dar arbitrul a decis în favoarea lui Usyk.

Ucraineanul a câștigat prin KO în runda a 9-a, dar cea mai importantă fază a luptei a fost în runda a 5-a. Dubois a trimis o lovitură la corp, ce l-a trimis pe Usyk la podea. Arbitrul a declarat însă lovitura ca fiind ilegală, locul impactului fiind prea jos sub centură.

Usyk vs Dubois s-a terminat cu o controversă uriașă

Regulamentul spune că nu ai voie să lovești sub centura șortului dar legea este interpretabilă. Depinde cât de sus sunt puși pantalonii, traiectoria loviturii și așa mai departe. Practic, totul este la latitudinea arbitrului de centru.

Acesta a decis că Dubois a lovit incorect și i-a dat nu mai puțin de 4 minute de pauză lui Usyk, dintr-un maxim de 5 garantate de regulament. Interesant este că arbitrul nu i-a scăzut un punct lui Dubois, așa cum trebuia, dacă lovitura într-adevăr a fost sub centură.

Reclamă

La finalul meciului, Dubois a declarat că va depune contestație pentru ca meciul să fie declarat No Contest. De asemenea, Dubois cere o revanșă, considerând că lovitura a fost legală.

Pe internet, părerile sunt împărțite. Unii fani consideră lovitura sub centură, iar unii perfect legală. Momentan, meciul este câștigat de Usyk iar șansele ca decizia să se schimbe sunt foarte mici.

Dubois a fost aproape de o surpriză uriașă. Multe publicații de box spun că o victorie a lui Dubois ar fi fost la fel de surprinzătoare ca victoria lui Buster Douglas asupra lui Mike Tyson sau cea a lui Hasim Rahman asupra lui Lennox Lewis.

Reclamă 4 / 0/3
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
8:34 Verdictul specialistului, după controversele din Dinamo – FC Voluntari: „E neglijenţă” / „Asta e poziţie normală?” 8:19 Mihai Stoica a anunţat care este antrenorul său român preferat. Surpriză uriaşă: „Poţi să mi-l pui cu oricine şi îl aleg pe el” 8:00 FCSB – Farul LIVE TEXT (20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! 26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
Vezi toate știrile
Citește și