Închide meniul

Charles Leclerc va primi o penalizare de cel puțin 10 poziții pentru Marele Premiu al Arabiei Saudite! Vești proaste pentru Scuderia Ferrari

Reclamă

Sebastian Cristian Publicat: 15 martie 2023, 17:45

Charles Leclerc va primi o penalizare de cel puțin 10 poziții pentru Marele Premiu al Arabiei Saudite! Vești proaste pentru Scuderia Ferrari

Charles Leclerc va primi o penalizare de cel puțin 10 poziții pentru Marele Premiu al Arabiei Saudite

Charles Leclerc / Profimedia

Charles Leclerc va primi o penalizare de cel puțin 10 poziții pentru Marele Premiu al Arabiei Saudite. Veștile proaste continuă pentru Scuderia Ferrari, după startul modest de sezon.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Marele Premiu de Formula 1 al Arabiei Saudite, a doua etapă din sezon, va avea loc în weekend-ul 17-19 martie.

Charles Leclerc va primi o penalizare de cel puțin 10 poziții pentru Marele Premiu al Arabiei Saudite

După un început foarte slab de sezon, constructorul de la Maranello are parte de o nouă veste proastă. Charles Leclerc va fi nevoit să schimbe din nou componente ale motorului, motiv pentru care va avea o penalizare de cel puțin 10 locuri.

Conform regulamentului din Formula 1, fiecare pilot are dreptul să folosească două motoare electrice pe parcursul unui sezon fără a fi penalizat. Pilotul monegasc de la Ferrari va trece peste această limită în acest week-end, după problemele avute în prima etapă a sezonului.

Acolo, în timpul Marelui Premiu al Bahrainului, Charles Leclerc a abandonat din cauza problemelor de fiabilitate ale motorului.

Reclamă

„E ceva ce nu am mai experimentat în trecut, dar sper că de acum totul va fi sub control. Din păcate vom primi o penalizare în Arabia Saudită pentru că vom schimba din nou motorul și vom depăși limita impusă de regulament”, a declarat Frédéric Vasseur, șeful Scuderiei Ferrari, potrivit BBC.

Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Bahrainului! Charles Leclerc, trădat din nou de Ferrari! Început de vis pentru olandezul de la Red Bull

Max Verstappen a avut un start foarte bun și și-a menținut poziția de lider în începutul cursei. Charles Leclerc a trecut chiar la start de Sergio Perez și s-a instalat în poziția secundă, în timp ce ambii piloți de la Mercedes l-au depășit pe Fernando Alonso.

Din acel moment, olandezul de la Red Bull a controlat cursa fără niciun fel de problemă, a pus un avans uriaș față de Charles Leclerc și a câștigat prima cursa a sezonului 2023 de Formula 1. Charles Leclerc s-a menținut jumătate de cursă pe locul secund, însă a fost depășit de Sergio Perez pe al doilea stint, atunci când mexicanul avea pneuri soft, iar monegascul pneuri hard.

Reclamă 4 / 0/3

În perioada de mijloc a cursei, Fernando Alonso s-a descurcat și el excelent și a reușit să treacă atât de George Russell, cât și de Lewis Hamilton, piloții de la Mercedes. Spaniolul a trecut extraordinar de campionul britanic. De altfel, monopostul Aston Martin a arătat foarte bine în Bahrain și este așteptat să fie un oponent redutabil pentru constructorul german în acest sezon.

În ultima parte a cursei, Charles Leclerc a fost din nou trădat de monopostul Ferrari. După problemele de fiabilitate avute în Bahrain în 2019, monegascul a fost nevoit să abandoneze încă o dată, deși reușise o cursă foarte bună până în acel punct.

După abandonul lui Leclerc, Carlos Sainz s-a regăsit pe poziția a treia, însă a fost atacat imediat de Fernando Alonso. Spaniolul de la Ferrari nu s-a putut apăra prea mult timp în fața compatriotului de la Aston Martin, iar Fernando Alonso a încheiat pe podium prima cursă a sezonului.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
17:43 Preşedintele Formula 1™, replică acidă pentru Max Verstappen şi Fernando Alonso: „E vorba despre respectul faţă de fani” 17:33 „E ceva ciudat la acest copil!” Motivul pentru care Ianis Hagi va merge la EURO 2024, deşi e rezervă la Alaves 17:15 Farul – Rapid LIVE TEXT (19:00). Duel „de foc” la Ovidiu pentru un loc în cupele europene. Echipe de start 17:11 Bayer Leverkusen aduce întăriri de la Real Madrid! Jucătorul dorit insistent de Xabi Alonso 17:02 „România are nevoie de un jucător ca el!” Costel Gâlcă, mesaj ferm despre şansele lui Alexandru Mitriţă de a merge la EURO 2024 16:48 Lamia – PAOK 0-0 este acum în AntenaPLAY. Răzvan Lucescu luptă pentru titlu, în Grecia. Meci cu miză uriaşă! 16:43 Cum i s-au mărit şansele lui Alexandru Mitriţă să fie convocat la EURO 2024, după accidentarea lui Olimpiu Moruţan 16:37 „O discuţie foarte toxică!” Dan Şucu, anunţ ferm despre revenirea lui Marius Şumudică la Rapid 16:23 VideoCamelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 24 aprilie 2024 15:55 VIDEOYokohama – Al Ain, finala Ligii Campionilor Asiei! Japonezii au învins dramatic Ulsan la loviturile de departajare Vezi toate știrile
Citește și