Închide meniul
VIDEO

Max Verstappen a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Canadei. Norris a fost pe 2. Dezastru total pentru piloţii de la Ferrari

Alex Masgras Publicat: 9 iunie 2024, 22:45

Reclamă
Max Verstappen a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Canadei. Norris a fost pe 2. Dezastru total pentru piloţii de la Ferrari

Max Verstappen a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Canadei

Profimedia

Max Verstappen a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Canadei, deşi a luat startul de pe poziţia a doua. Campionul a fost urmat de Lando Norris şi de pilotul de la Mercedes, George Russell. Pentru Max Verstappen a fost victoria cu numărul 60.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cursa Marelui Premiu de Formula 1 al Canadei a fost unda de coşmar pentru piloţii de la Ferrari. Atât Charles Leclerc, cât şi Carlos Sainz au abandonat.

ABONAŢII ANTENAPLAY POT VEDEA AICI MARELE PREMIU AL CANADEI

Max Verstappen a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Canadei

Update 23:10: Max Verstappen a primit trofeul şi a urmat tradiţionala baie cu şampanie.

Update turul 70: FINAL DE CURSĂ! Max Verstappen a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Canadei.

Reclamă
Reclamă 4

Update turul 69: George Russell l-a depăşit pe Lewis Hamilton şi i-a „furat” colegului său de echipă locul 3.

Update turul 66: Verstappen este pe primul loc, Norris pe locul 2 şi Hamilton pe 3.

Reclamă

Update turul 54: Incident între Carlos Sainz şi Alexander Albon. Şi al doilea pilot Ferrari a fost nevoit să abandoneze.

Update turul 47: Lando Norris nu a reuşit să iasă înaintea lui Verstappen de la boxe. Duel spectaculos între cei doi.

Update turul 43: Charles Leclerc a abandonat în turul al 43-lea. Dezastru pentru pilotul de la Ferrari.

Update turul 31: Alexander Albon a trecut fantastic cu Ricciardo şi Ocon.

Update turul 27: Max Verstappen a urcat pe primul loc! Russell e pe locul 2, Norris e pe 3.

Update turul 21: Lando Norris l-a depășit și pe George Russell și a urcat pe primul loc! Verstappen a trecut pe locul 2.

Update turul 20: Lando Norris l-a depășit pe Max Verstappen şi a trecut pe locul 2.

Update turul 7: Fernando Alonso şi Lewis Hamilton au greşit şi au tăiat o şicană. Britanicul a fost nevoit să îi cedeze poziţia câştigată lui Alonso.

Update: Kevin Magnussen a avut un start fabulos, având şi pneuri de ploaie!

Update 21:05: Start în Marele Premiu de Formula 1 al Canadei. Start perfect pentru George Russel, Verstappen a rămas pe locul 2.

Update 20:50: Mai sunt câteva minute până la starul Marelui Premiu de Formula 1 al Canadei.

Ziua de duminică promite o cursă extrem de interesantă. Cu şanse foarte mari de ploaie, toate strategiile pot fi date peste cap. Cele trei sesiuni de calificări de sâmbătă au fost cu adevărat nebune. Sergio Perez a ieşit încă din Q1, în timp ce monoposturile Ferrari conduse de Charles Leclerc şi Carlos Sainz nu au reuşit să ajungă în a treia sesiune de calificări.

În Q3, dramatismul a continuat. George Russell a obţinut al doilea pole-position al carierei. Britanicul de la Mercedes a parcurs turul de circuit cu un timp de 1:12.000. Cu acelaşi timp a încheiat şi Max Verstappen, dar pilotul celor de la Mercedes a fost primul care a înregistrat acest timp, astfel încât el va pleca din pole.

Cu o lungime de 4,3 km, circuitul Gilles-Villeneuve a găzduit primul Grand Prix în 1978. Cei 20 de piloţi vor efectua 70 de tururi pentru a parcurge distanţa de 305,27 km. Cel mai rapid tur înregistrat pe acest circuit îi aparţine lui Valtteri Bottas, încă din 2019 (1:13.078).

În urmă cu un an, Max Verstappen a câştigat Marele Premiu al Canadei. Pilotul olandez de la Red Bull a fost urmat pe podium de Fernando Alonso (Aston Martin) şi Lewis Hamilton (Mercedes).

Charles Leclerc, replică acidă pentru ofițerul de presă de la Ferrari, după calificările MP al Canadei: „O să spun ce vreau”

După ce a fost eliminat încă din Q2 în calificările de sâmbătă, Charles Leclerc a mers în fața jurnaliștilor prezenți pe circuitul Gilles-Villeneuve. Înainte ca întrebările să vină, ofițerul de presă al celor de la Ferrari i-a arătat monegascului pe telefon ce să spună. Pilotul de la Ferrari nici nu a vrut să audă de acest lucru și i-a transmis: „O să spun ce vreau”.

Apoi, Charles Leclerc a recunoscut că ziua de sâmbătă a fost un adevărat coşmar pentru cei de la Ferrari, problemele monopostului fiind resimţite încă din a treia sesiune de antrenamente:

„Nu suntem destul de rapizi. Încă din FP3 (n.r. a treia sesiune de calificări) nu am mers bine pe uscat. În calificări la fel. Nu am vreo explicație acum. Încă din FP3 am simțit că ceva nu este în regulă, dar nu puteam vedea ce nu merge. A fost la fel și în calificări, unde s-a simțit că ceva este greșit, dar nu am putut să vedem ce. E un weekend dificil”, a spus Charles Leclerc, citat de espn.com.

Totul despre AntenaPLAY

AntenaPLAY oferă abonaților 5 canale TV live si peste 12 canale liniare exclusive, o selecție de filme pe gustul fiecăruia, atât producții românești, cât și internaționale, seriale pentru toată familia, de la k-dramas la seriale polițiste, comedie, acțiune sau dragoste. Aplicația AntenaPLAY este disponibilă pe toate dispozitivele: smartphone, smart TV, PC, tabletă și laptop.

Ai sport în AntenaPLAY

Trăiești live-ul în fiecare zi, pentru că ai sport live în AntenaPLAY. În 2024, competițiile de Formula 1, Fomula 2, Formula 3, se vad live integral în AntenaPLAY. Cele peste 24 de curse pot fi vizionate în canalul de sport live, AS LIVE, dar si pe canalele dedicate fiecărei competiții. Toate antrenamentele, calificările, sprinturile și cursele pentru marele premiu de Formula 1 vor putea fi urmărite live online. Pe lângă acestea, abonații pot urmări și F1 Academy, Liga Campionilor Asiei, meciurile din Liga Portugal, Cupa Franței sau evenimente de MMA și box. Plus multe alte competiții exclusive. Platforma AntenaPLAY îți pune la dispoziție 3 tipuri de abonamente: lunar, de 6 luni și de 1 an. Hai în AntenaPLAY!

Cine e cel mai bun antrenor român al momentului?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
19:57

VideoVezi aici cursa fabuloasă reușită de David Popovici în finala probei de 200m liber de la CE de natație de la Belgrad

19:38

VIDEODavid Popovici a cucerit medalia de aur la 200m liber, la Campionatele Europene de înot! O nouă cursă colosală

19:25

Polonia – Austria 1-1 LIVE TEXT. Continuă lupta pentru calificarea în „optimi”

19:13

România – Belgia, la EURO 2024 | Radu Drăguşin: „Belgia e o echipă mult mai valoroasă decât Ucraina, dar avem încredere”

19:00

VIDEOLewis Hamilton, cel mai rapid pilot în FP2, în MP al Spaniei! Calificările sunt sâmbătă (17:00, Antena 3 CNN şi AntenaPLAY)

18:32

”Nici Slovacia nu se aștepta la asta” Reacţia presei din Ucraina după ce jucătorii lui Rebrov au reuşit o remontada fantastică!

1 Foto„E un parastas al tău?” Replica fabuloasă pe care i-a dat-o Ilie Năstase lui Ion Ţiriac! 2 FotoIvana Knoll e gata să le sucească minţile şi nemţilor: „Mai sexy ca niciodată! Abia aştept ca toată lumea să mă vadă!” 3 Programul complet al meciurilor, din grupe, de la EURO 2024 4 FotoElena Măţan, momente dramatice în SUA: „Au fost peste 30 de împuşcături! Urăsc ţara asta!” 5 România – Ucraina 3-0! Nicolae Stanciu, Răzvan Marin şi Drăguş au scris istorie! „Tricolorii”, meci colosal la EURO 2024 6 FotoFCSB a plecat în cantonament în Olanda! Imagini de pe aeroport cu jucătorii „roş-albaştri”
Citește și