Închide meniul

Max Verstappen a câştigat Marele Premiu al Olandei! Dublul campion mondial a egalat recordul lui Sebastian Vettel

Alex Masgras Publicat: 27 august 2023, 19:20

Reclamă
Max Verstappen a câştigat Marele Premiu al Olandei! Dublul campion mondial a egalat recordul lui Sebastian Vettel

Max Verstappen a câştigat Marele Premiu al Olandei

Max Verstappen, pe prima treaptă a podiumului după Marele Premiu al Olandei / Profimedia

Max Verstappen a câştigat Marele Premiu al Olandei! La finalul unei curse nebune, în faţa a peste 105.000 de spectatori, dublul campion mondial a ajuns la nouă victorii consecutive în „Marele Circ”, egalând recordul lui Sebastian Vettel din 2013.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Olandezul a plecat din pole-position şi nimic nu l-a putut opri, nici măcar ploaia, care le-a dat mari bătăi de cap piloţilor, în cursa de la Zandvoort. Pe locul al doilea a încheiat Fernando Alonso de la Aston Martin, în timp ce podiumul a fost completat de Pierre Gasly de la Alpine. Francezul a urcat pe podium pentru că Sergio Perez a fost penalizat cu 5 secunde pentru că a depăşit limita de viteză pe linia boxelor.

Max Verstappen a câştigat Marele Premiu al Olandei! Dublul campion mondial a egalat recordul lui Sebastian Vettel

Cursa a început cu o primă repriză de ploaie, iar cei care au ales să intre mai târziu la boxe pentru a schimba pneurile au pierdut locuri preţioase. Verstappen a căzut până pe locul 4, dar olandezul şi-a recâştigat prima poziţie.

În momentul în care conducea detaşat, o ploaie torenţială s-a abătut asupra circuitului de la Zandvoort, iar pista a fost inundată în câteva minute. După ce Sergio Perez a avut probleme, ieşind de pe pistă, chinezul Zhou Guanyu a intrat în parapet şi a fost arborat steagul roşu.

Cu şapte tururi rămase din Marele Premiu al Olandei, Max Verstappen s-a descurcat de minune şi a reuşit să obţină a noua victorie consecutivă în Formula 1.

Reclamă

Max Verstappen a ajuns la nouă victorii consecutive în Formula 1

Olandezul l-a egalat astfel pe Sebastian Vettel, cel care a obţinut nouă victorii consecutive în sezonul 2013, pe vremea când pilota tot pentru Red Bull Racing, în perioada în care a cucerit patru titluri mondiale la rând.

În ceea ce îl priveşte pe Verstappen, aceasta a fost victoria cu numărul 11 din acest sezon şi are un avans incredibil de 138 de puncte în faţa coechipierului Sergio Perez, ocupantul locului secund din clasamentul piloţilor.

Reclamă 4 / 0/3

Charles Leclerc, pilotul celor de la Ferrari, a fost nevoit să se retragă din cursa de la Zandvoort în turul 44, din cauza unor probleme la podeaua monopostului său. Monegascul de la Ferrari a ajuns la trei abandonuri în acest sezon de Formula 1.

„Marele Circ” va continua săptămâna viitoare, atunci când va avea loc Marele Premiu al Italiei, pe Autodromo Nazionale Monza.

Recomandări
Citește și:

Cine va câştiga Balonul de Aur 2024?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:20 Mesajul lui Dan Petrescu pentru Gigi Becali, după ce FCSB a luat titlul: ” Nu pot decât să-l felicit! Merită!” 0:00 VideoVlad Chiricheş, imagini memorabile. A început să danseze în faţa fanilor. Tavi Popescu, autograf pentru şoferul autocarului 11
mai
23:50
VIDEONorvegia – Cehia și SUA – Germania au fost LIVE VIDEO în AntenaPLAY. Dueluri spectaculoase la Campionatul Mondial de hochei
11
mai
23:35
VIDEOCrawley s-a calificat în finala barajului de promovare în League One! Se va duela cu Crewe, live în AntenaPLAY
11
mai
23:21
Gigi Becali, mesaj categoric despre situaţia lui Elias Charalambous, după ce FCSB a primit trofeul de campioană
11
mai
23:12
„Urmează EURO?” Răspunsul dat imediat de Vlad Chiricheş, după ce FCSB a primit trofeul de campioană: „Am puteri supranaturale!”
11
mai
23:12
Florinel Coman, anunţ despre viitorul său după ce a primit medalia de campion: „A ieşit patronul şi v-a spus!”
11
mai
22:49
FotoImagini fabuloase pe Arena Naţională! Nebunia s-a declanşat după ce Olaru a ridicat trofeul. Ilie Năstase a venit pe scenă
11
mai
22:36
Motivul incredibil pentru care Becali nu e lăsat de familie să vândă echipa: „Te mai uiţi la televizor, mai faci o schimbare!”
11
mai
22:23
Gigi Becali, anunţ de ultim moment despre transferul lui Denis Alibec la FCSB! Salariul pe care i l-a propus
Vezi toate știrile
Citește și