Închide meniul

Red Bull pierde „creierul” echipei, care e la un pas să semneze cu Ferrari! Plecare de ultim moment anunţată

Viviana Moraru Publicat: 1 mai 2024, 14:07

Reclamă
Red Bull pierde „creierul echipei, care e la un pas să semneze cu Ferrari! Plecare de ultim moment anunţată

Red Bull pierde "creierul" echipei, care e la un pas să semneze cu Ferrari

Adrian Newey şi Christian Horner/ Profimedia

Red Bull pierde „creierul” echipei, după ce a anunţat despărţirea de Adrian Newey. Cel mai de succes designer din Formula 1 este dorit cu insistenţă la Ferrari, din sezonul viitor, sezon în care şi Lewis Hamilton va concura pentru echipa de la Maranello.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Red Bull a anunţat oficial despărţirea de Adrian Newey, printr-un comunicat postat pe reţele sociale.

Red Bull pierde „creierul” echipei, care e la un pas să semneze cu Ferrari

Presa britanică notează faptul că Ferrari îl doreşte pe Adrian Newey pe poziţia de consultant. Acesta şi-ar putea dubla salariul, dacă acceptă să semneze cu italienii. La Red Bull, Newey avea un salariu de aproximativ 15 milioane de euro pe an.

Adrian Newey s-a despărţit astfel de Red Bull după aproape 20 de ani. Acesta a fost adus la echipă de către Chjristian Horner, de la McLaren, iar în această perioadă, echipa austriacă a câştigat nu mai puţin de şapte titluri în Formula 1.

Deşi a fost anunţă despărţirea lui Newey de Red Bull, acesta va fi parte din echipă în continuare, până când despărţirea se va produce oficial, în primăvara anului viitor.

Reclamă

„Echipa anunță că directorul tehnic Adrian Newey va părăsi Red Bull Technology Group în primul trimestru al anului 2025.

Inginerul suprem se va retrage din sarcinile de proiectare din Formula 1 şi se va concentra pe dezvoltarea finală și livrarea primului hipercar Red Bull, mult așteptatul RB17.

El va rămâne implicat și dedicat acestui proiect interesant până la finalizarea sa. Dorim să-i mulțumim lui Adrian pentru realizările din perioada în care am lucrat

Reclamă 4 / 0/3

împreună. El a avut un rol esențial pentru noi în obținerea a șapte titluri remarcabile la piloți și șase titluri la Campionatul Constructorilor – totalizând 118 victorii

și 101 pole-uri, inclusiv STR 2007 pole și victory”, a anunţat Red Bull, pe contul oficial de Twitter.

Lovitura de 100 de milioane de euro pregătită de Ferrari pentru a opri supremaţia Red Bull

Spaniolii anunţă lovitura de 100 de milioane de euro pregătită de Ferrari pentru a opri supremaţia Red Bull. Numele lui Adrian Newey, inginerul şef de la Red Bull şi omul din spatele succesului monopostului constructorului austriac, este unul dintre cele mai discutate nume din ultima perioadă din Formula 1. Britanicul vrea să plece de la Red Bull, după controversele în care a fost implicat Christian Horner în acest an, iar Ferrari este pregătită să îl aducă la echipă.

Ferrari este decisă să ofere o sumă uriaşă pentru Newey. După ce au băgat adânc mâna în buzunar, atunci când au bătut palma cu Lewis Hamilton, care va pilota monopostul echipei din 2025, italienii pregătesc 100 de milioane de euro pentru Newey. Atât i-ar costa pe cei de la Ferrari semnătura lui Adrian Newey pentru patru ani, potrivit marca.com.

Şi Newey ar fi încântat de o înţelegere cu Ferrari. Chiar dacă britanicul are 65 de ani, ar fi un vis devenit realitate pentru acesta să lucreze pentru Ferrari, potrivit sursei mai sus menţionate.

Lui Newey i s-ar oferi postul de „super-consultant”, aşa cum a fost Rory Byrne în ultimii ani. Cu toate acestea, munca lui Newey ar fi diferită, mai ales că lui îi place să călătorească la fiecare cursă şi să fie aproape de piloţi.

Ferrari are însă mai multe bătăi de cap. Una ar fi Aston Martin, echipă care îl vrea şi ea pe Newey. Mai mult Lawrence Stroll insistă pentru britanic şi nu ar ezita să vină cu o ofertă asemănătoare cu cea de la Ferrari. În plus, Adrian Newey nu a făcut un secret din faptul că şi-ar dori să lucreze cu Fernando Alonso.

Reclamă
Citește și:

Unde va juca Ianis Hagi sezonul următor?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:30 Răzvan Lucescu, prima reacţie după victoria uriaşă din derby-ul cu Panathinaikos! PAOK, la un pas de titlu în Grecia 22:10 LIVE TEXTCorvinul Hunedoara – Oţelul Galaţi 2-2, finala Cupei României. „Dublă” a lui Rusevic! Gălăţenii, egalaţi de două ori! 22:00 PAOK – Panathinaikos 4-1 a fost în AntenaPLAY. Echipa lui Răzvan Lucescu e pe primul loc în Grecia, cu o etapă înainte de final! 21:55 Dorinel Munteanu, criză de nervi, după golul marcat de Corvinul în finala Cupei României! Gestul făcut imediat 21:26 Ce a spus Simona Halep despre Patrick Mouratoglou, antrenorul care o pregătea când a fost depistată pozitiv: „Asta nu e adevărat” 21:17 „O tortură!” Cea mai dură reacţie, după ce Simona Halep a abandonat în primul tur al turneului de la Paris 21:08 Video„Sunt talente extraordinare!” Ion Marin, încântat de noua generaţia a României U18 20:50 Mihai Stoica a auzit ce a spus Gigi Becali şi a reacţionat imediat: „Faci asta şi poţi să deschizi capacul de la sicriu” 20:03 Reacţia categorică a lui Mircea Lucescu, după ce Dan Şucu ar fi ales noul antrenor de la Rapid: „Soluţia cea mai bună!” 20:03 FotoMoştenitorii lui Diego Maradona cer Balonul de Aur furat de la tatăl lor! Cum încearcă să anuleze vânzarea trofeului Vezi toate știrile
Citește și