Închide meniul

AS.ro LIVE | 34 de ani de la un meci istoric! Victor Piţurcă a rememorat succesul Stelei din Supercupa Europei. "Am învins echipa secolului"

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 24 februarie 2021, 7:53

AS.ro LIVE | 34 de ani de la un meci istoric! Victor Piţurcă a rememorat succesul Stelei din Supercupa Europei. "Am învins echipa secolului"

Profimediaimages

Victor Piţurcă, titular în Supercupa Europei din 1987

Cu exact 34 de ani de ani în urmă, Piţurcă era titular şi contribuia la câştigarea Supercupei Europei. Pe 24 februarie 1987, roş-albaştrii au dat lovitura şi au învins-o pe Dinamo Kiev. Gică Hagi marca, la Monaco, golul victoriei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

34 de ani de când Steaua a câştigat Supercupa Europei

"Eram la Monte Carlo, ţin minte că am servit micul dejun şi ne pregăteam de joc, care nouă ni se părea foarte greu, foarte dificil, mai ales din cauza presei pe care o avea Dinamo Kiev. Era denumită echipa secolului, cea mai bună echipă. Din motivul ăsta ne făceam griji. 

Am jucat cu puţină teamă în acel joc, de asta s-a şi întâmplat ca rezultatul să fie unul strâns. Am jucat mai închis şi până la urmă ne-am atins scopul", a declarat Victor Piţurcă la AS.ro LIVE.

Gică Hagi a făcut diferenţa la scurt timp după ce a semnat cu Steaua.

"Gică a venit la Steaua în acel an. A avut şi şansa să înscrie, a rămas în istorie! Da, era la începutul carieri, era foarte tânăr, dar deja dacă juca în acel 11 al Stelei, care câştigase Liga Campionilor, vă imaginaţi că avea deja o valoare incontestabilă. S-a integrat rapid în familia Stelei, chiar dacă la început era mai individualist", a dezvăluit fostul selecţioner. 

Meciul s-a disputat la 9 luni după ce Steaua a învins-o pe Barcelona şi a câştigat Cupa Campionilor Europeni.

Reclamă

"Cred că sărbătoarea a fost atunci alta faţă de cea cu Barcelona. Am învăţat în primul rând să ne bucurăm. După meciul cu Barcelona nu am ştiut. Am stat mai mult la masă, eram cu familiile cu noi, cu soţiile. Ţin minte că am stat mai mult şi ne-am bucurat de acel succes.

Noi eram o ţară închisă atunci, nu ştiam prea multe. Nu realizam succesul de care am avut parte. Nu era simplu. Imaginaţi-vă să se întâmple azi, o echipă românească să aibă acele rezultate pe care le-am avut noi. Ar fi cu totul şi cu totul altceva. În perioada aia devenisem o maşină de fotbal. Intram în teren, jucam şi câştigam toate meciurile. Am avut o perioadă formidabilă în care nu am putut fi învinşi de nimeni", a mai spus Piţurcă la AS.ro LIVE.

Reclamă 4 / 0/3
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:30 „Să vină targa, să mă ia!” Romario, declarație fabuloasă după ce s-a antrenat pentru prima dată în 16 ani! 13:15 „Nu sunt idiot!” Cum poate pica transferul lui Florinel Coman în Qatar. Anunțul făcut de Gigi Becali 12:39 Gigi Becali, anunțul momentului despre situația lui Florinel Coman! Noi detalii despre accidentarea lui „Mbappe” 12:29 „Cu el am avut cea mai proastă relație!” Alexandru Bourceanu, dezvăluiri din perioada în care Costel Gâlcă o antrena pe FCSB! 12:02 Etapă decisivă pentru PAOK şi Răzvan Lucescu, în Superliga din Grecia! PAOK – AEK e live în AntenaPLAY, duminică, de la 19:30 11:56 Vladimir Screciu a fost tratat greșit și poate rata EURO 2024! Caz uluitor la Universitatea Craiova. Dezvăluiri și despre Mitriță 11:46 Nico Hulkenberg pleacă de la Haas la finalul sezonului de Formula 1™. Va ajunge la Sauber, din 2025! Anunțul oficial 11:36 Boris Becker a scăpat de faliment 11:14 Gică Hagi și-a anunțat obiectivul, înainte de FCSB – Farul! Pentru ce luptă „marinarii”, la meciul care poate decide campioana 10:35 „Are un caracter prea frumos!” Mihai Stoica nu crede că Risto Radunovic o va trăda pe FCSB! A exclus un nou „caz Bălgrădean” Vezi toate știrile
Citește și