Închide meniul

Borac Banja Luka – CFR Cluj 2-1 | Marius Şumudică, salvat de schimbarea regulamentului UEFA. „Aşteptările sunt mari, nimeni nu se aştepta la aşa ceva”. Ce emoţii pentru campionii României!

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 14 iulie 2021, 0:18

Borac Banja Luka – CFR Cluj 2-1 | Marius Şumudică, salvat de schimbarea regulamentului UEFA. „Aşteptările sunt mari, nimeni nu se aştepta la aşa ceva. Ce emoţii pentru campionii României!

Marius Şumudică, salvat de schimbarea regulamentului UEFA

SportPictures / Razvan Pasarica/SPORT PICTURES via Hepta

„Feroviarii” au dat lovitura în minutul 118, prin euro-golul lui Alexandru Chipciu. Dacă UEFA nu ar fi scos regula golului marcat în deplasare, meciul nu ar fi intrat în prelungiri şi ardelenii erau eliminaţi din competiţia stelelor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Marius Şumudică, salvat de schimbarea regulamentului UEFA

Şumudică nu are startul de mandat pe care şi-l dorea pe banca lui CFR Cluj. Cu trei zile în urmă, echipa lui a pierdut la lovituri de departajare Supercupa României. Trofeul a ajuns la Universitatea Craiova.

Aşteptările sunt mari la CFR Cluj, o dată cu venirea lui Şumudică. Ambiţiile lui sunt acelea de a duce echipa în grupele unei competiţii europene. Nimeni nu se aştepta la a;a ceva. E clar că sunt foarte multe lucruri de pus la punct. Nu e uşor când axul central se schimbă, nu au avut multe meciuri împreună.

Aş vrea în primul rând să văd mai multă solidaritate în momentele dificile. Fotbalul câteodată nu este atât de uşor pe cât pare. Cred că este o lecţie de învăţat, sunt două rezultate din care să înveţe repede şi sper să meargă mai departe cu echipa din Gibraltar„, a declarat fostul jucător al lui CFR Cluj, Ionuţ Rada, la digisport.ro.

CFR Cluj s-a calificat în turul al doilea preliminar al Ligii Campionilor, deşi a pierdut manşa retur disputată în deplasare, scor 1-2 (0-0, 0-2), după prelungiri, cu Borac Banja Luka. După 3-1, acasă, clujenii au fost conduşi cu 2-0 la finalul primelor 90 de minute, în deplasare. Chipciu a reuşit să înscrie, în minutul 118, golul calificării.

Reclamă

Gruparea din Gruia nu a mai ajuns în grupele Ligii Campionilor din sezonul 2012-2013. Le-a avut atunci adversare pe Braga, Manchester United şi Galatasaray şi a obţinut 10 puncte. Chiar şi aşa, a terminat grupa pe poziţia a 3-a şi a trebuit să se mulţumească numai cu o prezenţă în 16-imile Europa League.

Cu cine va juca CFR Cluj în turul doi preliminar Champions League

CFR Cluj va juca în turul doi preliminar al UEFA Champions League împotriva lui Lincoln Red Imps, din Gibraltar. Lincoln Red Imps a învins-o categoric pe Fola Esch, campioana Luxemburgului. După 2-2 în tur, cei de la Lincoln s-au impus cu 5-0 pe teren propriu, asigurându-și biletele pentru o deplasare în România.

Întreaga echipă a celor de la Lincoln Red Imps valorează 1,18 milioane de euro. În comparație, lotul lui Șumudică de la CFR Cluj este aproape de 30 de ori mai scump.

Reclamă 4 / 0/3

Lincoln Red Imps nu a jucat niciodată în grupele unei competiții europene. Cea mai bună performanță din istoria clubului este accederea în turul doi preliminar în trei rânduri, atât în Champions League, cât și în Europa League.

UEFA a eliminat regula golului înscris în deplasare

UEFA a schimbat regulamentul în competiţiile europene, astfel încât golul marcat în deplasare să nu mai cântărească mai mult în rezultatul unui meci care se încheie la egalitate.

Forul european a decis eliminarea regulii golului marcat în deplasare în toate competițiile europene, masculine, feminine și la nivel de tineret. Modificarea a intrat în vigoare începând cu sezonul 2021/2022.

Regula golului în deplasare viza stabilirea câştigătoarei unei duble manşe în care cele două echipe marcau acelaşi număr de goluri, adunat, în cele două partide. Într-o astfel de situaţie, echipa care avea înscrise cele mai multe goluri în deplasare câştiga dubla manşă şi se califica în faza următoare a competiţiei. Dacă numărul golurilor marcate acasă şi în deplasare era acelaşi la ambele echipe, se trecea la prelungiri şi, dacă era cazul, la lovituri de departajare.

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
9:51 Lucian Sănmărtean a dezvăluit de ce a refuzat de 4 ori să lucreze cu Gică Hagi: „Nu o să mai păstrăm chestia aceasta de respect” 9:47 Record negativ pentru Chelsea, înregistrat la umilinţa cu Arsenal! E prima oară când „Albaştrii” păţesc asta într-un sezon! 9:18 FotoOlimpiu Moruţan, OUT de la EURO 2024! Verdictul teribil primit de internaţionalul român după ce s-a accidentat grav în Cupă 9:11 Motivul incredibil pentru care Adrian Mititelu Jr a ajuns de urgenţă la spital cu o supradoză de pastile: „Vino să mă salvezi!” 8:51 Valeriu Iftime l-a elogiat pe jucătorul pe care l-a propus la FCSB: „E un miracol”! Ce a spus despre „explozia” lui Bogdan Andone 8:32 Imaginea horror cu Romario Benzar după ce a fost lovit de Abdallah! Fostul jucător şi-a dat bandajul jos şi le-a arătat tuturor! 8:10 Lucian Sânmărtean insistă ca Gigi Becali să transfere un jucător la FCSB: „E de excepţie” 23
apr.
23:37
VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică
23
apr.
23:29
„Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani
23
apr.
23:19
Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu
Vezi toate știrile
Citește și