Închide meniul

OFICIAL. Edin Terzic este noul antrenor de la Borussia Dortmund! Primul jucător pe care îl aduce la vicecampioana Germaniei

Cosmin Cioboată Publicat: 23 mai 2022, 16:47

OFICIAL. Edin Terzic este noul antrenor de la Borussia Dortmund! Primul jucător pe care îl aduce la vicecampioana Germaniei

Edin Terzic a semnat cu Borussia Dortmund până în 2025

Edin Terzic, în timpul unui meci / Profimedia

  • Edin Terzic este noul antrenor de la Borussia Dortmund
  • Bosnia – România (7 iunie, 21:45, Antena 1) şi România – Finlanda (11 iunie, 21:45, Antena 1)

OFICIAL. Edin Terzic este noul antrenor de la Borussia Dortmund. Tehnicianul de 38 de ani a semnat un contract valabil până în 2025 cu vicecampioana Germaniei. Terzic a oferit o primă reacție după ce a revenit pe banca „galben-negrilor”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Edin Terzic a fost instalat la cârma Borussiei Dortmund astăzi, la numai 3 zile după demiterea lui Marco Rose. Este pentru a doua oară când antrenorul german va pregăti formația de pe Westfalenstadion.

OFICIAL. Edin Terzic este noul antrenor de la Borussia Dortmund

„Borussia Dortmund a ajuns la un acord comun cu Edin Terzic pentru a deveni noul antrenor al primei echipe, cu un contract valabil până în 2025”, a anunțat Borussia Dortmund, pe contul de Twitter.

Reclamă

 

Reclamă

Edin Terzic vrea să readucă gloria la Borussia Dortmund!

Antrenorul de 39 de ani s-a arătat extrem de bucuros de revenirea pe banca lui Dortmund. În sezonul recent încheiat, Terzic a îndeplinit funcția de director tehnic al clubului din Bundesliga, iar acum este pregătit să revină pe postul de tehnician.

Terzic le-a mulțumit conducătorilor Borussiei pentru șansa oferită:

„Oamenii ar trebui să știe deja cât de importantă este BVB în viața mea. Aș vrea să le transmit sincere mulțumiri lui Aki Watzke, Michael Zorc și Sebastian Kehl pentru încrederea uriașă și responsabilitatea imensă. Vom da totul în fiecare zi pentru succesul clubului”, a declarat Edin Terzic, pentru sursa citată antenior.

Reclamă 4 / 0/3

Edin Terzic s-a mai aflat pe banca „galben-negrilor” în perioada decembrie 2020 – iunie 2021, înainte de sosirea lui Marco Rose. În primul său mandat, tânărul antrenor a înregistrat 20 de victorii, 4 remize și 8 înfrângeri. Cu Terzic pe bancă, Dortmund a încheiat campionatul pe locul 3, la 14 puncte în spatele campioanei Bayern Munchen.

Sasa Kalajdzic, prima „țintă” a lui Terzic la Dortmund

Potrivit Bild, Sasa Kalajdzic (24 de ani), atacantul lui Stuttgart, este principalul favorit să umple golul lăsat de Erling Haaland, plecat la Manchester City. Kalajdzic a intrat și în vizorul lui Bayern Munchen, care se află în pericol să-l piardă pe golgheterul Robert Lewandowski.

25 de milioane de euro este suma cerută de Stuttgart în schimbul atacantului austriac. Sursa citată susține că Kalajdzic ar fi tentat mai degrabă să o aleagă pe Dortmund. Austriacul consideră că la trupa de pe Westfalenstadion ar avea mai multe șanse să devină titular decât la Bayern.

Bavarezii încearcă din răsputeri să-l convingă pe Lewandowski să semneze prelungirea contractului. În plus, campioana Germaniei ar fi dispusă să plătească numai 20 de milioane de euro pentru transferul lui Kalajdzic.

Cotat la 22 de milioane de euro de transfermarkt.com, Sasa Kalajdzic a marcat 6 goluri în 15 apariții în sezonul recent încheiat din Bundesliga.

În primul mandat pe banca lui Dortmund, Edin Terzic a adunat 32 de meciuri. 20 de victorii, 4 remize și 8 înfrângeri a înregistrat tânărul antrenor în perioada respectivă.

Motivul pentru Marco Rose care a fost demis

Cea mai mare contraperformanţă a lui Marco Rose pe banca Borussiei Dortmund a fost a fost ratarea calificării în „16-imile” Champions League. BVB a terminat pe locul 3, într-o grupă din care mai făceau parte Ajax, Sporting și Beșiktaș.

Reclamă

După ce au ajuns în ultimele etape ale Ligii Europei de la Salzburg și în rundele eliminatorii ale Ligii Campionilor cu Monchengladbach, şefii clubului se așteptau la mai multe de la Marco Rose pe banca lui Dortmund.

„În ciuda unui sezon dificil, eram convins de ce va urma. Ştiam că ceva nu merge. În cele din urmă, am decis împreună să punem capăt colaborării”, a declarat Marco Rose despre demiterea sa.

În total, antrenorul a condus echipa în 47 de meciuri și a ieșit victorios în 27 dintre acestea. În cele 47 de meciuri pe banca formaţiei „galben-negre”, Rose are o medie de 1.85 puncte per meci, conform Transfermarkt.com.

Va cuceri Dan Petrescu titlul din Liga 1, cu CFR Cluj, în 2024-2025?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
19:06 Un alt club de top a intrat în cursa pentru transferul lui Dennis Man! Se luptă cu Borussia Dortmund pentru semnătura românului 18:55 „Nu a fost o declaraţie sinceră” Verdictul specialistului, după eroarea uriaşă a lui Ovidiu Haţegan: „S-a lăsat influenţat” 18:40 Prima reacţie a lui Marius Şumudică, despre posibila venire la Rapid! Anunţul făcut după demiterea lui Cristiano Bergodi 18:29 Southampton – Preston LIVE VIDEO (22:00) în AntenaPLAY. „Sfinţii” încă speră la promovarea directă în Premier League 18:25 „Nu are rost să vorbim de felicitări!” Mihai Pintilii, reacţie clară după ce FCSB s-a apropiat şi mai mult de titlu 17:57 FC Porto, suspendată 3 ani din cupele europene! Cum poate scăpa de sancţiunea dură dată de UEFA 17:44 „Nu ştiu dacă putea să ajungă într-un campionat mai bun!” Mesaj categoric despre transferul lui Florinel Coman în Qatar 17:29 Sorana Cîrstea a fost eliminată încă din primul tur de la Stuttgart! Eşec usturător în faţa finalistei de la Australian Open 17:24 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 16 aprilie 2024 17:04 Ralf Schumacher l-a făcut praf pe Toto Wolff: „Mercedes e un dezastru în acest moment. E catastrofal!” Vezi toate știrile
Pe același subiect
Un alt club de top a intrat în cursa pentru transferul lui Dennis Man
Serie A • 19:06
Un alt club de top a intrat în cursa pentru transferul lui Dennis Man! Se luptă cu Borussia Dortmund pentru semnătura românului
Se dezmembrează Bayer Leverkusen după primul titlu din istorie? Anunţul directorului sportiv al echipei
Bundesliga • 15 apr., 19:16
FOTO
Se dezmembrează Bayer Leverkusen după primul titlu din istorie? Anunţul directorului sportiv al echipei
Victor Becali, anunțul momentului despre transferul lui Dennis Man în Bundesliga, la Borussia Dortmund
AntenaPLAY • 13 apr., 16:46
„Borussia Dortmund e interesată!” Victor Becali, anunțul momentului despre transferul lui Dennis Man în Bundesliga
Victor Becali l-a auzit pe Marcel Răducanu vorbind despre transferul lui Dennis Man şi a răbufnit
Serie B • 13 apr., 13:18
Victor Becali l-a auzit pe Marcel Răducanu vorbind despre transferul lui Dennis Man şi a răbufnit: „În ce calitate confirmă?”
Dennis Man şi-a decis viitorul
AntenaPLAY • 13 apr., 11:13
Dennis Man şi-a decis viitorul! Italienii au făcut anunţul momentului: „Va deveni OFICIAL!”