Închide meniul

Claudiu Bumba va obține cetățenia maghiară! Mijlocașul cu 3 selecții la naționala României va putea juca pentru Ungaria

Cosmin Cioboată Publicat: 27 iunie 2022, 18:30 / Actualizat: 27 iunie 2022, 21:48

Claudiu Bumba va obține cetățenia maghiară! Mijlocașul cu 3 selecții la naționala României va putea juca pentru Ungaria

Claudiu Bumba a făcut cerere pentru obținerea cetățeniei maghiare

Claudiu Bumba, în tricoul lui ASA Târgu Mureș / Hepta

  • Claudiu Bumba va obține cetățenia maghiară
  • Mijlocașul cu 3 selecții la naționala României va putea juca pentru Ungaria

Claudiu Bumba va obține cetățenia maghiară în următoarea perioadă. Mijlocașul de 28 de ani, cu numai 3 selecții la naționala României, va putea fi convocat la prima reprezentativă a Ungariei dacă prestațiile sale vor fi consistente. În prezent, el evoluează pentru MOL Fehervar, în prima ligă din țara vecină.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Bumba joacă din 2019 în Ungaria, iar perioada petrecută în țara vecină l-a convins să ia o decizie radicală. Potrivit publicației nemzetisport.hu, fostul jucător de la ASA Târgu Mureș și Dinamo a depus cererea pentru obținerea cetățeniei maghiare.

Claudiu Bumba va obține cetățenia maghiară! Decizia radicală luată de românul cu 3 selecții la națională

Autoritățile din Ungaria au stabilit, inițial, data de 5 iulie 2022 pentru procesul de naturalizare a lui Claudiu Bumba, dar românul a solicitat o amânare.

Reclamă

Bumba va pleca în cantonamentul din Austria alături de noua sa echipă, MOL Feherhvar, și nu va putea depune jurământul la începutul lunii iulie.

“El e convins că va fi convocat în naţionala Ungariei, dacă va juca bine”, notează publicația citată anterior.

Reclamă

Claudiu Bumba a ajuns în Ungaria în 2019, când a semnat cu Kisvarda FC. După 3 ani petrecuți acolo, mijlocașul de 28 de ani s-a transferat la MOL Fehervar, formație care a încheiat pe locul 4 în prima ligă maghiară, în sezonul precedent, și va evolua în preliminariile Conference League.

Bumba a adunat numai 3 convocări la naționala României. El a fost debutat în 2012 de Victor Pițurcă, însă cu timpul a ieșit complet din vizorul oficialilor care se ocupă de prima reprezentativă.

De-a lungul carierei, Claudiu Bumba a mai evoluat la Minaur Baia Mare, FC Maramureș, ASA Târgu Mureș, Roma U19, Hapoel Tel Aviv, Dinamo, Concordia Chiajna, Adanaspor și Kisvarda FC, înainte să semneze cu MOL Fehervar.

Reclamă 4 / 0/3

Selecționerul Ungariei vrea să-i naturalizeze pe jucătorii români Claudiu Bumba și Marius Corbu

Recent, chiar selecționerul Ungariei, Marco Rossi, a dezvăluit că și-ar dori să îi naturalizeze pe fotbaliștii români Claudiu Bumba și Marius Corbu.

“Joacă bine de când a început să evolueze pentru Kisvarda (n.r. – despre Claudiu Bumba). E un băiat interesant. Trebuie văzut care este situația sa și dacă poate fi naturalizat. Este un jucător bun. Și nu este doar el. Și Corbu este un jucător foarte interesant. Dar la el este mai greu cu naturalizarea.

Eu știu că România a avut tot timpul jucători buni. În ultimii ani nu a obținut rezultate așa bune, dar are jucători buni. Dacă ei nu au fost convocați până acum nu înseamnă că pe viitor nu pot fi convocați.

Aici, în Ungaria, mai este Rus, un alt fotbalist bun, care a jucat pentru naționala României. Nu sunt împotrivă. Franța sau Anglia, chiar și Italia au jucători brazilieni sau care provin din colonii. Dacă un jucător evoluează de mult timp într-o țară deja asimilează cultura acelei țări. 5 ani mi se pare un criteriu valid.”, a declarat Marco Rossi, citat de digisport.ro.

 

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
20:30 Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune! 19:54 Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa „tricolorilor” 19:11 CSM Bucureşti – Dunărea Brăila 35-35! „Thriller” în Liga Naţională de handbal! Brăilencele au reuşit o revenire de senzaţie 18:51 Victor Angelescu, dezvăluire de ultimă oră în scandalul materialelor pirotehnice: „Ştiam că fanii dau cu torţe cu FCSB” 18:50 Sandro Tonali, acuzat de Federaţia Engleză că a pariat din nou! De câte ori a încălcat regulamentul după transferul la Newcastle 18:12 Reacţie categorică a presei din Scoţia, după anunţul făcut de Ianis Hagi: „Este impresionant” 18:00 Tudorel Stoica a reacţionat după declaraţiile lui Gică Hagi despre fiul său, Ianis: „A exagerat, îi face rău băiatului lui” 17:42 Dani Alves şi Robinho, desfiinţaţi de un fost coechipier: „Dacă îi făceau asta fiicei mele, nu mai eram la interviu acum” 16:59 Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală din Antalya! Românca, fără set pierdut de la revenirea în circuit 16:57 Bocciu şi ceilalţi doi ultraşi ai Rapidului rămân în arest! Decizia de ultimă oră a instanţei Vezi toate știrile
Pe același subiect
Edi Iordănescu se va întâlni cu Ancelotti, înainte de Columbia - România
AntenaPLAY • 25 mart., 21:23
Edi Iordănescu se va întâlni cu Ancelotti, înainte de Columbia – România: „E un om fabulos! Şi tatăl meu vrea să-l vadă!”
Un român e campion în Spania la Kempo, e prieten cu Gică Craioveanu şi îi aşteaptă la masă pe tricolori dacă bat Columbia
Extra • 25 mart., 20:52
Un român e campion în Spania la Kempo, e prieten cu Gică Craioveanu şi îi aşteaptă la masă pe tricolori dacă bat Columbia
Propuneri şoc pentru Edi Iordănescu, pentru a rezolva marile probleme de naţională
Echipa naţională • 23 mart., 23:36
Propuneri şoc pentru Edi Iordănescu, pentru a rezolva marile probleme de naţională: „Nu se sperie, are personalitate!”
Denis Alibec, aşteptat la FCSB de Mihai Stoica
Liga 1 • 23 mart., 12:39
Denis Alibec, aşteptat la FCSB de Mihai Stoica. Propunere în direct pentru atacantul naţionalei: „Vorbesc foarte serios!”
Concluziile lui Edi Iordănescu după România - Irlanda de Nord 1-1
Echipa naţională • 23 mart., 0:44
Concluziile lui Edi Iordănescu după România – Irlanda de Nord 1-1: „Trebuie să găsim soluţii!” Mesaj direct pentru Ianis Hagi