Închide meniul

FCSB a „bifat” a doua cea mai mare umilință într-o dublă europeană, din istoria fotbalului românesc! Roș-albaștrii, cel mai slab golaveraj din Conference League

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 14 octombrie 2022, 8:46

FCSB a „bifat a doua cea mai mare umilință într-o dublă europeană, din istoria fotbalului românesc! Roș-albaștrii, cel mai slab golaveraj din Conference League

Fanii au cerut demisia lui Nicolae Dică

Nicolae Dică, în timpul unui meci disputat de FCSB / Kieran Cleeves/CSM via ZUMA Press Wire)

FCSB a „bifat” a doua cea mai mare umilință într-o dublă europeană, din istoria fotbalului românesc! Echipa lui Nicolae Dică a fost învinsă cu scorul general de 10-0 de Silkeborg, în cele două meciuri disputate în grupele UEFA Conference League. Doar SC Bacău a suferit o rușine mai mare în cupele europene, în urmă cu 30 de ani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

FCSB a pierdut cu 5-0 ambele meciuri cu Silkeborg și a stabilit o bornă negativă în fotbalul românesc.

FCSB a „bifat” a doua cea mai mare umilință într-o dublă europeană, din istoria fotbalului românesc!

Înfrângerea incredibilă suferită la general, 0-10, este a doua cea mai rușinoasă suferită de un club din țara noastră în Europa. Cu același scor a fost învinsă și Electroputere Craiova, în sezonul 1992/1993 din Cupa UEFA.

Singura echipă din România care a fost „desființată” mai rău în cupele europene decât FCSB și Electroputere a fost SC Bacău. În sezonul 1991/1992 din Cupa Cupelor, moldovenii au fost învinși cu 11-0 la general (0-6, în tur, și 0-5, în retur).

Clasamentul celor mai mari umilințe suferite de echipele românești într-o dublă europeană:

Reclamă

FCSB a primit goluri pe bandă rulantă în actualul sezon din Conference League. Roș-albaștrii au cel mai slab golaveraj din competiția europeană, după primele 4 meciuri din faza grupelor.

Trupa lui Nicolae Dică a încasat 13 goluri, reușind, în schimb, să înscrie unul singur. Vicecampioana României a obținut un singur punct până acum, rezultat din remiza cu Anderlecht, 0-0, de pe Arena Națională.

Austria Viena și Shamrock Rovers sunt celelalte echipe din grupele Conference League care au un singur punct după primele 4 runde, însă cele două stau mai bine decât FCSB la golaveraj.

Reclamă 4 / 0/3

Formația roș-albastră mai are doar șanse matematice la calificarea în primăvara europeană.

Cum arată grupa FCSB-ului din Conference League:

1. West Ham 12p
2. Silkeborg 6p
3. Anderlecht 4p
4. FCSB 1p

Rezultatele FCSB-ului în grupele Conference League:

  • West Ham – FCSB 3-1
  • FCSB – Anderlecht 0-0
  • Silkeborg – FCSB 5-0
  • FCSB – Silkeborg 0-5

„Vă temeţi că vă dă afară Gigi Becali?”. Cum a reacţionat Nicolae Dică

Vă temeţi că vă dă afară Gigi Becali?„. Nicolae Dică a avut o reacţie categorică după umilinţa cu Silkeborg, scor 0-5, când a fost întrebat dacă îşi face griji că va fi demis. Antrenorul lui FCSB nu a stat pe gânduri şi a dezvăluit că se aşteaptă să fie pe bancă şi la următorul meci al roş-albaştrilor.

Nicolae Dică a dezvăluit că decisivă poate fi următoarea partidă a roş-albaştrilor, cea din Liga 1, cu UTA. Dacă în Conference League a declarat că şi-a îndeplinit deja obiectivul, în campionat e obligat să obţină calificarea în play-off.

(Reporter: Vă temeţi că vă dă afară Gigi Becali?) Nu mă tem. Când se va decide acest lucru, vom sta de vorbă. Să mă tem că mă dă cineva afară? Sunt alte lucruri mai bune de făcut în viaţa asta decât să ne temem de acest lucru.

Întrebaţi conducerea. Obiectivul? Când am venit la Steaua (n.r. FCSB) nu ni s-a pus obiectiv grupele Conference League şi am reuşit să ne calificăm. Înseamnă că obiectivul l-am îndeplinit. Cu toţii ne doream mai mult. Ăsta e nivelul nostru în acest moment, lotul pe care îl avem. Sunt adversari buni.

Reclamă

Nu, nu m-am gândit să îmi dau demisia. Aştept meciul cu UTA. Am avut o discuţie cu conducerea clubului după meciul cu Craiova şi am spus că am încredere în jucători. Am câştigat 2 meciuri importante şi am făcut jocuri bune. Şi la meciul cu FC Argeş a fost decisiv, şi la meciul cu UTA va fi la fel.

Eu aşa sunt, mie îmi place să îmi apăr jucătorii pentru că eu am încredere în ei. Sunt lucruri pe care trebuie să le spun. Ce să facem acum? Să dau în jucători? Nu sunt genul ăsta de om. Chiar vorbeam înainte de meci, când eram jucător erau criticaţi jucătorii, acum când sunt antrenor, sunt criticaţi antrenorii„, a declarat Nicolae Dică la conferinţa de presă.

Antrenorul lui FCSB a recunoscut că este o înfrângere care poate fi considerată „o pată neagră” pentru CV-ul său.

Da, într-adevăr, aşa este, dar eu gândesc că am îndeplinit obiectivul de a califica echipa în Conference League. Sunt lucruri din care vreau să învăţ

În momentul când se pierde, nu o singură persoană e vinovată, suntem cu toţii. Fiecare are o parte de vină„, a mai spus tehnicianul roş-albaştrilor.

Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:27 Costel Gâlcă, după înfrângerea cu CFR Cluj: „Trebuie să facem mult mai mult să câştigăm”! Ce a spus despre lupta pentru locul 2 0:10 Tabloul complet al optimilor Campionatului Mondial de snooker. 8 capi de serie sunt out 25
apr.
23:58
FCSB e la un punct de titlu, lupta pentru locul 2 devine teribilă! Cum arată acum clasamentul în play-off
25
apr.
23:55
Daniel Bîrligea, mesaj pentru Edi Iordănescu după ce a marcat în Universitatea Craiova – CFR Cluj 0-1: „O să dau totul!”
25
apr.
23:35
FotoUniversitatea Craiova – CFR Cluj 0-1. Bîrligea a marcat singurul gol al meciului! Oltenii au ratat matematic titlul
25
apr.
23:22
Nicolae Dică a spus totul despre conflictul cu Denis Alibec! Ce a declanşat tensiunile dintre ei doi: „A spus că nu e de acord”
25
apr.
23:05
„S-a operat ieri” Mihai Stoica, ultimele detalii despre situația lui Vlad Chiricheș. Când va reveni pe teren fundașul de la FCSB
25
apr.
22:53
UPDATESorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la WTA Madrid Open! Urmează un duel „stelar” cu Iga Swiatek
25
apr.
22:47
FotoOlimpiu Moruțan s-a fotografiat cu tortul pe patul de spital și a oferit prima reacție, după ce a fost operat de ziua lui!
25
apr.
22:41
Sorana Cîrstea, după ce s-a calificat în turul 3 la Madrid: „Nu ştiam cum joacă”! Ce a spus „Sori” despre noul ei antrenor
Vezi toate știrile
Citește și